Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες αρχιτεκτονική


Recommended Posts

Καλησπέρα! Τελειώνοντας το τμήμα χωροταξίας-πολεοδομίας στο Βόλο πως μπορώ να μπω στην αρχιτεκτονική; Εννοώ ξέρει κάποιος τι μαθήματα δίνεις, αν αναγνωρίζονται κάποια από το χωροταξίας και σε ποιο έτος μπαίνεις; Και πόσα άτομα μπαίνουν περίπου;Υπάρχει πλαφόν;

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Μπαίνει συγκεκριμένο ποσοστό επί των εισακτέων που επιμερίζεται σε πτυχιούχους  ΤΕΙ και ΑΕΙ. προϋπόθεση για να αποκτήσεις θέση στο ποσοστό αυτό, με βάση τι βαθμό έγραψες, είναι το να γράψεις σε όλα πάνω από τη βάση. αν πχ γράψουν όλοι κάτω από τη βάση, το τμήμα δικαιούται να μην πάρει κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα σε όλη την κοινότητα.  Έχω δώσει κατατακτήριες για αρχιτεκτονική ΑΠΘ, νομίζω το 2005 ή 2006.  Τότε οι εισακτέοι από ΤΕΙ ήταν 5 στους 60 και εγώ είχα την 20η θέση.  Τώρα βλέπω το ποσοστό είναι 12%, οπότε πέρυσι μπήκαν 13 άτομα.  Τα νούμερα είναι γενικά μικρά.  Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία στο θέμα να πει την άποψή του;  Κατά πόσο είναι αδιάβλητες και αξιοκρατικές οι εξετάσεις (έχω ακούσει παλιότερα για περίεργες καταστάσεις, δεν ξέρω φυσικά αν ισχύει κάτι τέτοιο).  Στην αρχιτεκτονική Βόλου, το ένα μάθημα είναι ανάπτυξη δοκιμίου, πιο χαλαρό και δημιουργικό από μια στείρα απομνημόνευση.  Παρ' όλα αυτά, γνωρίζει κάποιος αν η αξιολόγηση γίνεται με αξιοκρατικό τρόπο;  Αν κάποιος έχει εμπειρία ή γνωρίζει, ας με διαφωτίσει, παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν τα ονόματα των υποψηφίων είναι ακάλυπτα τότε είναι τόσο αξιοκρατικές όσο και οι υπόλοιπες εξετάσεις των ΑΕΙ. 

Γενικά οι διαδικασίες γίνονται καλά. Κατά τη γνώμη μου όμως πιο πολλές πιθανότητες έχεις ξαναδίνοντας πανελλήνιες: πιο εύκολα μαθήματα, ανταγωνισμός με νεότερους, πας για το σύνολο των θέσεων και είναι πιο εύκολο να βρεις θέματα και ανθρώπους να σε βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.