Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας


zio7

Recommended Posts

Καλησπέρα. Υπάρχει περίπτωση σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που έγινε το 2012 να μην έχει σχέδια των διαμερισμάτων όπως είναι στην πραγματικότητα? Υπήρχε δυνατότητα να γίνει σύσταση χωρίς σχέδια μόνο με βεβαιώσεις μηχανικού? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εννοεις οτι η βεβαιωση εκδοθηκε με τον 4014, που οριζε οτι

«4. Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε κάθε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα εκτός από τα επισυναπτόμενα που προβλέπονται στην παράγραφο 12 του άρθρου 17 του ν. 1337/ 1983, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού, με τις οποίες δηλώνεται και βεβαιώνεται αντίστοιχα ότι στο ακίνητο δεν υπάρχει κτίσμα ή στη διακεκριμένη αυτοτελή οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, μη συμπεριλαμβανομένων των κοινοκτήτων ή κοινοχρήστων χώρων του ακινήτου, δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές που να επηρεάζουν τη δόμηση, την κάλυψη και το ύψος της ιδιοκτησίας και δεν έχουν εγκατασταθεί χρήσεις χωρίς άδεια, ή ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 και δεν υπάγονται σε καμία από τις περιπτώσεις της παραγράφου 3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μπορεί να καθορίζεται το ειδικότερο περιεχόμενο της δήλωσης και της βεβαίωσης του προηγούμενου εδαφίου και μπορεί να προβλέπεται ότι η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση και βεβαίωση μηχανικού αντικαθίστανται με την «Ταυτότητα Κτιρίου» κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 3843/2010 (Α` 62) μετά την έναρξη τήρησης της και ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.»

 

[προφανως εχετε μονον  πινακα με εμβαδα μικτα -καθαρα και ποσοστο καθε ΟΙ κλπκλπ]

 Χωρίς κατόψεις, 

πώς μπορει να  περιγραφονται στο συμβόλαιο, οι διακεκριμενες αυτοτελεις ΟΙ για τις οποιες "βεβαιωνει"  ο μηχανικος???

 Ακομα και οροφοδιαμερισματα να ειναι και να ειναι απολυτως "συμφωνα" με την αδεια, τι τους εμποδιζε να επισυναψουν κατοψεις..

Τοσο σιγουροι ηταν για την απολυτη νομιμοτητα?

Και γιατι δεν επισυναψαν τις κατοψεις της αδειας?

Και τι θα επισυναψουν στην πρωτη μεταβιβαση, οταν τους του ζητησει ο αγοραστης?

[διατηρω πολλες επιφυλαξεις για την "ορθοτητα" της διαδικασιας...]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης στο φάκελο του έχει μόνο το συμβόλαιο. Υπάρχει περίπτωση να έχουν δοθεί σχέδια και απλά να τα έχει μόνο η συμβολαιογράφος? Ο νόμος ζητούσε σχέδια για την σύσταση ή μπορούσε και μόνο με βεβαίωση? 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρησα δεδομενο οτι ειχες διαβασει   το συμβολαιο....τοσο σιγουρος εδειχνες οτι δεν υπηρχαν κατοψεις

τεσπα

αν διαβασεις το συμβολαιο, εκει πρεπει να  γραφει

"συμφωνα με τις επισυναπτομενες κατοψεις"

 

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

"συμφωνα με τις επισυναπτομενες κατοψεις"

Σωστή η παρατήρηση σου. Απλά με πήρε λίγο αγχωμένος ο ιδιοκτήτης και μου τα είπε αυτός. Θα το διαβάσω το απόγευμα και θα στείλω. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.