Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομιμοποιήσεις σε κοινόχρηστο χώρο. (Πυλωτή πολυκατοικίας)


Λ.Π

Recommended Posts

Συμβουλεύτηκα πρόσφατα μηχανικό, προκειμένου να εντοπίσει όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας στην οποία έχω αγοράσει ένα διαμέρισμα το οποίο συνοδεύεται από μια αποκλειστική θέση στάθμευσης.

Τίποτα  στην πυλωτή δεν συμφωνεί με τη σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Μέσα σε όλα τα αλλά η οικοδομή έχει χτιστεί σε ύψος 1,50μ. από το έδαφος!

Τώρα ένας ιδιοκτήτης μας ζητά να συναινέσουμε για να νομιμοποιήθουν όλες οι παρανομίες. (Θέλει να πουλήσει).

Γνωρίζω ότι η θέση σταθμεσης του βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο (την έχει κλείσει με τοίχους κ. πόρτα) και θέλει 100% συναίνεση. Εχει  θέση αποκλειστικής στάθμευσης αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Από κατασκεύης την τοποθέτησαν αλλού. 

Εκείνος ζητά να νομιμοποιηθουν άπαντα, αλλιώς δεν μπορεί να πουλήσει.

Ισχύει?

Edited by Λ.Π
Συμπλήρωση στοιχείων
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά για να μπορέσει να τακτοποιήσει θα χρειαστεί συναίνεση εφόσον βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο και δεν περιγράφονται στη σύσταση. Μετα για να μεταβιβάσει θα χρειαστεί τροποποίηση της σύστασης όπου χρειάζεται να γίνει συμβολαιογραφική πράξη και θα συμβληθούν όλοι οι ιδιοκτήτες. Τα ίδια ισχύουν και για τα δικά σας αφού έχετε διαφοροποιήσεις με τη σύσταση. Φροντίστε να κάνετε μια συνέλευση όλοι οι ιδιοκτήτες και παρουσία  μηχανικού να γίνει ενημέρωση για τα διαδικαστικά για να μπορέσετε όλοι οι αυθαιρετούχοι να τα τακτοποιήσετε και να είναι έτοιμα για μεταβίβαση. Αυτά μόνο με συνεννόηση και συνεργασία λύνονται

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε.

Αρχικά να σας πω ότι επειδή συμβουλεύτηκα μηχανικό, (αυτό έγινε γιατί  τοίχος εμποδίζει πρόσβαση στο παρκιγκ μου και βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο) είμαι η μόνη ιδιοκτήτρια που δεν έχει παρανομία στην αποκλειστική θέση στάθμευσης.

Με αφορούν οι παρανομίες που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους σε περίπτωση που θέλω να μεταβιβάσω?

Οι υπόλοιποι έκλεισαν τις αποκλειστικές τους θέσεις εξ αρχής με δική τους πρωτοβουλία. 

Γιατί να χάσω χιλιοστά από το οικόπεδο? Δεν είναι σαν να δωρίζω μέρος της ιδιοκτησίας μου?

Είναι ηθικό και νόμιμο κάτα τη γνώμη σας να ζητήσω να με αποζημιώσουν?

Link to comment
Share on other sites

εαν η ιδιοκτησία σας έχει πατήσει σε κοινόχρηστους χώρους τότε σας αφορά και θα χρειαστεί συναίνεση και τροποποιήση της σύστασης για να μεταβιβάσετε. Οι αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης των άλλων εφόσον έχουν κλειστεί στο περίγραμμα τους δεν σας αφορούν και μπορούν να τακτοποιηθούν . Προέχει να μπορέσετε να συνεργαστείτε με όλους τους αυθαιρετούχους για να μπορέσετε να λύσετε το ιδιοκτησιακό. Ο μηχανικός σας και ενδεχομένως ένας δικηγόρος θα σας καθοδηγήσουν παραπέρα. Ηθικό και νόμιμο το κρίνετε εσείς, εγω αυτό που έχω να πω είναι οτι θα ζείτε σε ένα κτήριο με όλους αυτούς , φροντίστε να έχετε μια καλη επικοινωνία και συνεννόηση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να μην παραβαίνω τους όρους του foroum.

Η μόνη αποκλειστική Θέση στάθμευσης που δεν έχει πατήσει σε κοινόχρηστο χώρο και που είναι ανοιχτή ακριβώς όπως στη σύσταση,  είναι η δική μου. Ίσως από τύχη διότι ειλικρινά δεν είχα ιδέα για τον έλεγχο που έπρεπε να κάνω πριν την αγορά.

Αντιθέτως οι δικές τους αυθαιρεσίες δυσκολεύουν την πρόσβαση μου στο παρκιγκ και είναι και αδιάλλακτοι. 

Θεωρώ λοιπόν πρόκληση να μου ζητούν συναίνεση. Ελπίζω να βρεθεί μια μέση λύση. Αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν έχω πρόβλημα εγώ.

Μάλλον είναι και νομικό το θέμα έχετε δίκιο.

Ευχαριστώ θερμά

Edited by Λ.Π
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.