Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κόστος τακτοποίησης για αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


lucretia

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Έχω προς πώληση μία υπόγεια αποθήκη 210 τ.μ. σε πολυκατοικία, η οποία είχε λειτουργήσει στο παρελθόν ώς πολιτιστικό κέντρο και μου την ζητάει ένα σωματείο. Πόσο μπορεί να κοστίσει η τακτοποίηση της αλλαγής χρήσης με βάση τα στοιχεία που έχω μέχρι στιγμής  (μίνιμουμ-μάξιμουμ) ?

1) Οικοδομική άδεια  1974

2) Σύσταση του 1975 αναφέρει ότι ο εργολάβος μπορεί να προβεί σε αλλαγή χρήσης του υπογείου και ισογείου που του ανήκουν

3) 1981 Τροποποίηση της σύστασης σχετ. με την δημιουργία ανεξάρτητης εισόδου από τον δρόμο στην αποθήκη, διαμόρφωση αυτής  και πώλησης αυτής  στον προκάτοχό μου

4)  1983 σε Γενική Συνέλευση ο προκάτοχός μου ζητάει και παίρνει έγκριση για την λειτουργία πολιτιστικού συλλόγου, δηλώνοντας  ότι  ο χώρος διαθέτει  ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό.

5)  Το συμβόλαιο μου (2001)  αναφέρει ότι η αποθήκη αγοράστηκε με τον εξοπλισμό της, μέρος του οποίου εν τω μεταξύ καταστράφηκε από πλημμύρα.

Το θέμα είναι  ότι εάν τελικά δεν πουληθεί, εγώ τον χώρο τον θέλω σαν αποθήκη για εγκατάσταση εμπορικής επιχείρησης, χωρίς όμως να πρέπει να ξηλώσω τον εναπομείναντα εξοπλισμό. Μήπως στην περίπτωση αυτή πρέπει να δηλώσω τις πρόσθετες εργασίες που είχαν γίνει για την διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό  και πόσο θα κοστίσει αυτή η τακτοποίηση? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσφορά σας

Edited by lucretia
συμπλήρωση αντικειμενικής αξίας 1200 Ευρώ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το κόστος της τακτοποίησης θα στο πει ο αρμόδιος μηχανικός στον οποίο θα απευθυνθείς στο γραφείο του, αφού αξιολογήσει το έργο το οποίο έχει να κάνει και μετά την αυτοψία στο ακίνητο θα σου πει το πρόστιμο και την αμοιβή του.

 Αμοιβές μηχανικών γενικώς και αορίστως στο φόρουμ δεν δίνονται. Οπότε θα περιοριστείς σε ερωτήσεις τεχνικού αντικειμένου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν εννοούσα την αμοιβή του μηχανικού, αλλά το πρόστιμο με ποιά χρονολογία θα υπολογιστεί, δηλ. ποιά από τα έγγραφα που αναφέρω λαμβάνονται υπόψιν. Ηρθε μηχανικός το είδε και δεν μπόρεσε να μου απαντήσει με βεβαιότητα.  Επίσης δεν ήταν σίγουρος εάν η επαναφορά της αρχικής χρήσης συνεπάγεται και ξήλωμα  π.χ. της ψευδοροφής . Γιαυτό απευθύνθηκα  στο φόρουμ σας για να έχω και τις απόψεις άλλων μηχανικών.  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αν το θέμα σου είναι μόνο η ψευδοροφή (του 1983) αυτή πάντα (εννοώ και με τον ΓΟΚ 73 και με τον ΓΟΚ 85)  επιτρέπονταν χωρίς να απαιτείται η έκδοση καμιάς Ο.Α

Εκτός και αν με το ψευδοροφή εννοείς επισκέψιμο χώρο παταριού με χαμηλό ύψος οπότε η υπόθεσή σου αλλάζει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.