Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα σε επίτοιχο λέβητα Φυσικού Αερίου Saunier Duval


floukos

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω έναν επίτοιχο λέβητα αερίου Saunier Duval (Isofast F35E) για παροχή ζεστού νερού και θέρμανσης. Οι δύο αυτές λειτουργίες είναι σχετικά διαχωρισμένες και εννοώ οτι όταν λειτουργεί το ζεστό νερό δεν λειτουργεί το κύκλωμα θέρμανσης και ανάποδα. Με τη διαφορά οτι κατά τη λειτουργία θέρμανσης των σωμάτων, θερμένεται μία μικρή δεξαμενή νερού χρήσης για αμεσότερη απόκριση στη ζήτηση ζεστού νερού.

Πρόσφατα παρατήρησα οτι είχε μειωθεί η θερμοκρασία του ζεστού νερού καθώς και οτι αργούσε πολύ να ζεσταθεί (όσο ζεσταινόταν). Τσέκαρα τα θερμίστορ ελέγχου χωρίς να βρώ πρόβλημα. Τελικά παρατήρησα οτι κατά τη διάρκεια λειτουργίας ζεσταινόντουσαν (λίγο) και τα σώματα σε όλο το σπίτι, πράγμα που σημαίνει οτι δεν διακόπτεται το κύκλωμα θέρμανσης και η καύση για τη θέρμανση του νερού χρήσης καταναλώνεται και στα σώματα, έχοντας σαν αποτέλεσμα τα παραπάνω προβλήματα.

Κλείνοντας τους κεντρικούς διακόπτες ροής του νερού προς τα σώματα, το πρόβλημα αποκαθίσταται και το νερό χρήσης ζεσταίνεται κανονικά και γρήγορα.

Εχουμε καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.