Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδειες Ηλεκτρολογων.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ηθελα να ρωτησω  γενικα αυτους που ξερουν από αυτά τα θεματα. Ειδικοτερα για την περιπτωση μου. Εχω τελειωσει ηλεκτρολόγος εγκαταστασεων από ΤΕΕ το 2006. Εκεινη την περιοδο ακομα ισχυε ο νομος του 88 οπου τα πραγματα ηταν πιο χαλαρα. Δεν χρειαζοταν πολλα πραγματα και επαιρνες την αδεια των 30kw με 2 χρονια ενσημα ,εξετασεις και τελος. Εγω όμως ημουν από τους ατυχους που με επιασε η αλλαγη του νομου οπου ζητουν να ξεθαψεις και τον παπου σου για να υπογραψει αυτή τη ρημαδο αιτηση. Το λοιπον εγω εδώ και αρκετα χρονια δουλευω ως ηλεκτρολόγος και στον κατασκευαστικο τομεα και στον βιομηχανικο όμως παροτι εχω ενσημα ηλεκτρολογου και όλα ειδικοτητες στην επιθεωρηση κτλπ(τουλάχιστον 7 χρονια) δεν καταφερα να βγαλω μεγαλύτερες βαθμιδες (αρχιτεχνιτη και λοιπες) διοτι δεν ειχα αυτόν τον ρημαδι τον "επιβλέπων". Τωρα θα μου πεις και πως εργαζοσουν χωρις επιβλέπων? Θα απαντησω πως ενιοτε υπηρχαν καποιοι εξωτερικοι συνεργατες που μου ελυναν τυχον αποριες  αλλα ως βαση υπηρξα πολύ καλος στην δουλεια μου και ενημερωνομουν συνεχως. Αλλωστε δεν ηταν βλακες οι εργοδότες να μου πληρωνουν βαρεο ενσημο με ΕΚ για το τιποτα. Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει τετοιου είδους πληροφοριες. Εγω αν συμπληροσω την φορμα και ως επιβλέποντες βαλω κανονικα ανθρώπους οι οποιοι συνεργαζοταν με τις εκάστοτε εταιριες που εργαστηκα οι οποιοι όμως δεν συμπληρωνουν επακριβως τα ορια πο θετει ο νομος θα υπαρξει καποιο πρόβλημα? Ηθικα και μονο μετα από μια δεκαετια στο κουρμπετι θελω μια πιστοποιηση.

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ φοβάμαι ότι θα μου πούνε τα κλισέ του τύπου "αφού δεν καλύπτεις τον παράγοντα αυτό, τότε δεν δικαιούσαι να κάνεις αναβάθμιση αδείας". Άσε που στο παρελθόν που ήθελα να σφραγίσω ένα σχέδιο, με το ζόρι βρήκα έναν φιλότιμο άνθρωπο στον ΣΕΗΘ να με εξυπηρετίσει, που να πάω τώρα να τους απασχολήσω για ένα θέμα που είναι "of the record", θα με διώξουν με τις κλωτσιές.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις τις ΥΔΚΕ δηλαδή νικο?

Δυστυχώς ειναι απαραίτητες αλλα λόγω προυπηρεσιας πριν το πδ 108 μπορεί να υπάρχει εξαίρεση. Ρώτα οπως σου πε ο el greco στο σωματείο πχ σεηλε ή στη νομαρχια 

Link to comment
Share on other sites

On ‎30‎/‎4‎/‎2019 at 1:17 ΜΜ, Mitsos Ribopaido said:

Δεν έχεις τις ΥΔΚΕ δηλαδή νικο?

Δυστυχώς ειναι απαραίτητες αλλα λόγω προυπηρεσιας πριν το πδ 108 μπορεί να υπάρχει εξαίρεση. Ρώτα οπως σου πε ο el greco στο σωματείο πχ σεηλε ή στη νομαρχια 

Παλια σου εδινε  ΥΔΚΕ απλα και ο εργοδότης ηταν δεν ηταν ηλεκτρολόγος(κανεις δεν τα σκαλιζε).Τωρα ζητανε ηλεκτρολογο με αδεια εστω εγκαταστατη όχι όμως απλα να δηλωσει καποιος τυχαια ότι σε επεβλεπε αλλα να φαινετε και ότι αυτος ηταν επισης υπάλληλος της εταιριας κατά την διαρκεια που ησουν και εσυ. Ο νομοθέτης οριζει 5 χρονια προϋπηρεσία ενώ πριν  ηταν μονο 3. Εγω αυτή τη στιγμη εχω όλα τα δικαιολογιτικα ενσημα,δηλωση στην επιθεωρηση ακομα και ηλεκτρολόγους οι οποιοι πραγματι επέβλεπαν η επιτηρουσαν την δουλεια μου.Ομως αυτοι δεν φαινοντε ότι ειχαν σχεση με την εταιρια που εκανα την προϋπηρεσία μου ή φαινοντε, αλλα δεν συπληρωνουν τα χρονικα ορια που θετει ο νομος. Αστα φιλε μου χαμος. Η πραγματικοτητα σημερα εχει ως εξης. Οι εταιριες ζητανε έναν τεχνιτη με το δικο μου προφιλ λογο προυπηρεσιας αλλα δεν τους κανω κιολας λογο του ότι δεν εχω αδειοδοτηση από την άλλη ο τειτζης τους κανει λογο αδειοδοτησης αλλα δεν τους κανει κιολας γιατι δεν ξερει την δουλεια. Στην τελικη ολοι μας ειμαστε χαμενοι σε ένα συστημα που απορω αν η ουσια του είναι τα επαγγελματικα στανταρ η απλως μια κατασταση που σκοπο εχει να διατηρεί χαμηλο συντελεστη προοπτικης ανάπτυξης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.