owlphin Posted April 24, 2019 Share Posted April 24, 2019 πήγα στον ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ (στην αθήνα) για να βγάλω το έγγραφο S1 που φαίνεται ότι έχω ασφάλιση στην Ελλάδα. Το έγγραφο το θέλω για να πάω να βγάλω Personnummer στη Σουηδία σαν "Self-sufficient" https://www.skatteverket.se/servicelankar/otherlanguages/inenglish/individualsandemployees/movingtosweden/citizenofeueeacountry/youareselfsufficient/youaremovingbyyourself.4.3810a01c150939e893f41fe.html Μου ζητήσανε "βεβαίωση δνσης" στη Σουηδία ... για να αποκτήσω επίσημα δνση όμως στη Σουηδία χρειάζομαι Personnummer και άρα S1 φαυλος κύκλος. - ερωτήσεις: 1. Είχε κανείς σας το ίδιο πρόβλγμα και αν ναι πως το ξεπέρασε 2. Ξέρει κανείς αν το ίδια αίτηση μπορώ να τη κάνω στην επαρχία? Ξέρεις κανείς αν υπάρχει γραφείο ΤΣΜΕΔΕ στη Λακωνία? Στο site του ΕΦΚΑ βρίσκω μόνο Τρίπολη. Καλύπτει όλη τη Πελοπόνησσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cv98019 Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, όχι για Σουηδία. Έκανα ιδιωτική ασφάλεια. Κόστος περί τα 100-150ευρω, αν θυμάμαι καλά. Συνιστώ να κάνεις το ίδιο στην Σουηδία. Απλά ψάξε να σιγουρευτείς τι καλύψεις χρειάζονται και πάρε τιμές μέσω internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owlphin Posted May 8, 2019 Author Share Posted May 8, 2019 On 25/4/2019 at 9:02 ΜΜ, cv98019 said: Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα, όχι για Σουηδία. Έκανα ιδιωτική ασφάλεια. Κόστος περί τα 100-150ευρω, αν θυμάμαι καλά. Συνιστώ να κάνεις το ίδιο στην Σουηδία. Απλά ψάξε να σιγουρευτείς τι καλύψεις χρειάζονται και πάρε τιμές μέσω internet. Μα δεν είναι το πρόβλημα η ασφάλεια. Έχω ασφάλεια και δεν υπάρχει λόγος να κάνω άλλη. Το θέμα είναι το μπλέξιμο με τη "βεβαίωση κατοικίας". Διαβάζω σε άλλα φόρα ότι κάποιοι έκαναν υπεθυνη δήλωση σε ΚΕΠ και άλλοι απλά πέτυχαν πιο εξυπηρετικούς υπαλλήλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cv98019 Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 On 8/5/2019 at 2:27 ΜΜ, owlphin said: Μα δεν είναι το πρόβλημα η ασφάλεια. Έχω ασφάλεια και δεν υπάρχει λόγος να κάνω άλλη. Κι εγώ είχα. ΤΣΜΕΔΕ. Αλλά το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου έδινε βεβαίωση, αν δεν τους πήγαινα την άδεια παραμονής, την οποία δεν μπορούσα να βγάλω αν δεν είχα βεβαίωση ασφαλείας. Παρόμοιος φαύλος κύκλος με αυτόν που περιγράφεις. Καλή τύχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts