Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αποστάσεις από όρια σε εκτός σχεδίου


eliza.pap

Recommended Posts

Καλησπέρα, ηθελα να ρωτησω τι αποστασεις απο τα όρια τηρούνται σε περιπτώσεις δόμησης εκτός σχεδίου. Είναι 15 μ., σωστά? Υπάρχει όμως ειδική διάταξη για αγροτικές αποθήκες, έτσι δεν είναι? Τι διαδικασία χρειάζεται για να εφαρμόσω τη διάταξη αυτή μιας και θέλω να βγάλω άδεια αγροτικής αποθήκης?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

15 m είναι ο κανόνας . Απο 'κει και πέρα , ανάλογα το φάρδος του γηπέδου , τη χρήση του νέου κτιρίου κσι το αν το γήπεδο είναι κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο λόγω προσώπου σε εθνική , επαρχιακή ή κυρία κοινοτική οδό υπάρχουν διάφορες τιμές αποστάσεων από τα πλάγια όρια , έως και 2,5 m. Δες το ΦΕΚ 270 Δ'.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνήθως στα οικόπεδα εκτός σχεδίου υπάχει σταθερή απόσταση Δ (15.0, 7.5 κλπ) που ορίζει την οικοδομική γραμμή. Το θέμα είναι στην περίπτωση αυτή, έστω των 15μ μπορούμε να βγάλουμε εξώστη μέσα στην απόσταση αυτή?

Ψάχνοντας λίγο στα ερμηνευτικά σχόλια, βρήκα ότι απλά δεν επιτρεπεται η κατασεκυή εξωστών μέσα στην απόσταση Δ=3,0+0,1*Η από τα όρια του γηπέδου.Επομένως μπορώ να βγάλω εξώστη θεωρητικά μέχρι 11,15 μ = 15-3-0,1*8,5 ?

Link to comment
Share on other sites

Από το τα γραφόμενα στο επισυναπτώμενο καταλαμβαίνω οτι μπορώ να βγάλω εξώστη, γι' αυτο ρωτώ. Με ενδιαφέρει ο εξώστης με σκεπή.

αλωστε δεν είναι λογικό να μπορείς να βγάλεις εξώστη στο δρόμο και να μη μπορείς να βγάλεις μέσα στο οικόπεδο σου..

post-2845-131887221655_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω η διευκρίνηση αφορά στις περιπτώσεις όπου το Δ (όπως υπολογίζεται από τον τύπο ''3,0+0,1*Η'') προκύπτει μεγαλύτερο της υποχρεωτικής απόστασης που κατά βάσιν ισχύει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτό (αφού στα εκτός σχεδίου επιτρέπουν κατά βάσιν δύο ορόφους) αλλά μάλλον αφορά στις περιοχές με τα 5,00 άντε 7,50 μέτρα.

 

Την αναφορά του Δ πάντως σε εκτός σχεδίου πρώτη φορά τη βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

δεν επιτρεπεται η κατασεκυή εξωστών μέσα στην απόσταση Δ=3,0+0,1*Η από τα όρια του γηπέδου.Επομένως μπορώ να βγάλω εξώστη θεωρητικά μέχρι 11,15 μ = 15-3-0,1*8,5 ?

 

wasp, που το βρήκες αυτό? Προφανώς μόνος σου το σκέφτηκες :):):)

 

Οχι φίλε δεν ξέρω αν μπορείς να βγάλεις εξώστη στην απόσταση των 15 (7,5) μ και κάνε μια ερώτηση στην πολεοδομία αλλά καλά κάνεις που το ψάχνεις μπορεί να υπάρχει και καμιά διάταξη και να μην την ξερουμε/νε.

 

Πάντως για τον υπολογισμό του Δ - που δεν νομίζω ότι ισχύει για τα εκτός σχεδίου - παίρνεις σαν ύψος το 7,5 - τόσο νομίζω είναι για τα εκτός σχεδίου- και όχι το 8,5 που απορώ που το βρήκες, εκτός αν κάνεις κάνα μέτρο στέγη :)

Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως όπως τα λέει ο DChris. Τουλάχιστον και εγώ αυτό έχω καταλάβει από την νομοθεσία και στην πολεοδομία μου δεν κόλλησαν. Κάνε μια ερώτηση καλού κακού ωστόσο γιατί κάθε πολεοδομία και άλλη ερμηνεία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.