Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Θερμα συγχαρητηρια συναδελφοι!! Μακαρι ετσι απλοχερα να μοιραζοταν η γνωση παντοτε! Ειστε πλουσιοι στη ψυχη!! Σας ευχαριστουμε πολυ!! 

Ερωτημα: ποια πολιτικη ακολουθειτε σχετικα με τα αυθαιρετα που εντοπιζονται στα εκτιμωμενα;; Ο καθεις κανει τις παραδοχες του αλλα τελικα οι τελικες αξιες εχουν μεγαλες αποκλισεις...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Ανεβάσαμε νεότερη έκδοση στα downloads γιατί στην προηγούμενη υπήρχαν κάποια προβλήματα. Αναλυτικά για τις αλλαγές που έγιναν μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.michanikos.gr/files/file/1618-φύλλο-υπολογισμού-αγοραίας-μισθωτικής-αξίας-καταστήματος/

Επίσης αντικαταστάθηκε το αρχείο στο προηγούμενο post. Όσοι έχουν κατεβάσει την προηγούμενη έκδοση, ας κάνουν έναν κόπο να κατεβάσουν το διορθωμένο αρχείο.

Ως προς τα αυθαίρετα, προσωπικά τα αντιμετωπίζω ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως, εάν τακτοποιούνται τότε υπολογίζω την αξία τους, με μειωτικό συντελεστή και αφαιρώ το πρόστιμο τακτοποίησης. Αν δεν τακτοποιούνται, τότε δεν λαμβάνω υπόψη την αξία τους και αφαιρώ από την Αγοραία Αξία το κόστος κατεδάφισης ή των εργασιών, που απαιτούνται, για να επανέλθει το ακίνητο στη νόμιμη μορφή.

Βέβαια, πάντα μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά αυτό το εξετάζω κατά περίπτωση.

 

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

ted78 συγχαρητήρια για την προσπάθεια!!!

Δεδομένου ότι παλιότερα είχα ανοίξει ένα θέμα με ερωτήματα για την Υπολειματική Μέθοδο, όπου διαπιστώθηκε πως ο κάθε συνάδελφος έχει τη δική του προσέγγιση (ακόμα και συγγραφείς βιβλιών έχουν διαφορετικές απόψεις επί της μεθόδου), δεν ξέρω εάν μπορούμε τεκμηριωμένα να καταλήξουμε σε ένα σωστό μπούσουλα ή τουλάχιστον στον πιο κοντινό στην πραγματικότητα και να στηθεί και εκεί ένα φύλλο.

Βέβαια πρώτα πρέπει να δούμε τη σωστή εφαρμογή της μεθόδου και μετά όλα τα άλλα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το έχω στο μυαλό μου για ένα φύλλο υπολογισμού με την υπολειμματική, αλλά δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να ασχοληθώ.

Βέβαια, αν κάποιος συνάδελφος έχει έτοιμο κάποιο προσχέδιο ή μία βάση να ξεκινήσουμε, ίσως να μπορούσε όποιος θέλει να συμβάλλει, ώστε να φτιαχτεί κάτι.

Προσωπικά σίγουρα θα βοηθήσω, όσο βέβαια το επιτρέπει ο χρόνος μου.

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια. Μια ερώτηση επί του εντύπου υπολογισμού. Το συντελεστή εμπορικότητας οδού τον έχετε επιλέξει με βάση τους  Σ.Ε πινάκων του ΥΠ. Οικονομικών ή αποτελεί δική σας προσέγγιση μέσω έρευνας στις οδούς της πληροφόρησης;

Link to comment
Share on other sites

Στο συγκεκριμένο φύλλο είναι από τις αντικειμενικές του ΥΠΟΙΚ. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να ορίσει ο καθένας δικό του σύστημα αλλάζοντας τους συντελεστές στον πίνακα αναγωγής. Για παράδειγμα να το κάνει 2% ανά 1 μονάδα ή όσο πιστεύει ότι χρειάζεται. Οι υπολογισμοί θα γίνονται αυτόματα στη σωστή κλίμακα. Απλά αυτό που πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του είναι οι μεγαλύτερες τιμές να σημαίνουν υψηλότερη εμπορικότητα.

Edited by ted78
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.