Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΑ ΤΜ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΣΥΝΑΝΤΑΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ;; ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΤΟΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΩ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ;;;;ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΩ ΟΣΟΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ;;;;;

 

Η χρήση κεφαλαίων απαγορεύεται στο κείμενο δημοσιεύσεων και τίτλων θεμάτων. Επίλεξε επεξεργασία και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα ότι η περίπτωσή σου είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Πολύ συχνά υπάρχουν αποκλίσεις. Για τι τάξη μεγέθους διαφορά μιλάμε; 

Link to comment
Share on other sites

Την ευθύνη για την υπόδειξη των ορίων έχουν οι ιδιοκτήτες. 

Την ευθύνη για τη σωστή αποτύπωση έχει ο μηχανικός. 

Αν έκανες σωστά τη δουλειά σου, προχώρα με τα στοιχεία της μέτρησης. Όσο για την απόκλιση, μην προβληματίζεσαι. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτίζουμε παλιές και νέες μετρήσεις.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η απόκλιση που έχω είναι στα 18 μέτρα διαφορά λιγότερο. Μήπως πρέπει να προσαρμοστώ να έχω λίγο με το συμβόλαιο ρε παιδιά;δεν πειράζει που θα έχω διαφορά με το συμβόλαιο; ξανά λέω.Το συμβόλαιο αναφέρετε στο τοπογραφικό με τα τετραγωνικά ( του 1999)τοπογραφικό μην εξαρτημένο. Όπως επίσης μια ερώτηση ακόμα να κάνω. Όπως ξανά είπα είμαι καινούργια και θέλουν ένα τοπογραφικό για αυθαίρετα η μηχανικούς όμως που τα έχει αναλάβει γνωρίζω ότι στην συνέχεια θα κάνει πράγματα που εγώ δεν συμφωνώ, όταν μπαίνω στο σύστημα σαν μηχανικός που έχω υπογράψει το τοπογραφικό φέρω ευθύνη για την συνεχεία; η εγώ ευθύνομαι μόνο για το τοπογραφικό που υπογράφω;

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Επιπλέον,  διόρθωσε το πρώτο σου μήνυμα σύμφωνα με την παρατήρηση που υπάρχει σε αυτό. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by ΜΑΡΙΑΜΑ
Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε λακωνικά και καλά ο tetris.

Εσύ είσαι σίγουρη για τις μετρήσεις σου? Αν ναι δίνεις το σχέδιο με την υπογραφή σου και ας κάνουν μέχρι και αλλαγή συμβολαίου. 

Το  έτος 1999 δεν είναι χρονικά μακριά.(και Ανεξάρτητο ?)

Ετσι για να το ξέρεις. Και ανεξάρτητο να μετρηθεί ένα γεωτεμάχιο τα γεωμετρικά του στοιχεία  είναι τα ίδια (θα έχει σίγουρα  μία στροφή). Σε γενικές όμως γραμμές , όταν μετράμε σε ΕΓΣΑ 87 , στα 10000τ.μ. κατά μέσο όρο χάνουμε περί τα 8 τ.μ. λόγω  συντ. κλίμακας (στα 100 μ. δηλ. χάνουμε γύρο στα 4cm). 

Eσύ πάντως θα δώσεις το σχέδιό σου, όπως το μέτρησες και ετσι θα το υπογράψεις. 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.