Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βεβαίωση Αναγγελίας (Εγκαταστάτη εγκαταστάσεων κάυσης)


manos____

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Ενημερώθηκα από τη διεύθυνση ανάπτυξης της οικείας περιφερειακής ενότητας στην Αττική, ότι δεν εκδίδονται προς το παρόν Βεβαιώσεις Αναγγελίας λόγω ασάφειας στο ΠΔ 99 του 2018-ΦΕΚ 187/Α/2018  ("Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα") και ότι τη δουλειά αυτή ίσως την αναλάβει το ΤΕΕ. Την άποψη αυτή μου την επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς και σε άλλη περιφερειακή ενότητα της Αττικής. Το ΤΕΕ ωστόσο δε γνωρίζει τίποτε. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? Στο ΠΔ 99, δε βρήκα κάτι στις κατταργούμενες διατάξεις.

Επιπλέον στο ΠΔ 114 του 2012-ΦΕΚ199/Α/2012 ("Καθορισμός ειδικοτήτων…κατασκευής, συντήρησης, επισκευής και επιτήρησης της λειτουργίας των εγκαταστάσεων καύσης υγρών και αερίων καυσίμων…"), αναφέρεται στο Άρθρο 2, παράγραφος 3, ότι  "..στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος δεν περιλαμβάνονται ... (δ) Η τοποθέτηση και συναρμολόγηση του λέβητα ή άλλου μέσου που εξυπηρετείται από την καύση του αερίου καυσίμου, καθώς και κάθε υδραυλική εγκατάσταση παροχής νερού τροφοδοσίας αυτών. (ε) Το δίκτυο σωληνώσεων και γενικότερα οποιαδήποτε εγκατάσταση σωληνώσεων μεταφοράς και διανομής αερίου και υγρού καυσίμου...".

Γνωρίζει κανείς σε ποιο ΦΕΚ περιγράφονται ο καθορισμός ειδικοτήτων για τα (δ)  και (ε) ?

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.