Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυθαίρετα: Σημαντική τροποποίηση του άρθρου 116 του Ν.4495/17 (παραδοσιακοί οικισμοί)


avgoust

Recommended Posts

Σχετικά με τις παρατάσεις, μόλις βγήκε από τον φούρνο:

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=6267&language=el-GR

Καταργείται η προσαύξηση του ειδικού προστίμου υπαγωγής αυθαιρέτων

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τελευταία ημέρα αύριο, Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, για τη δεύτερη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων με μείωση κατά 10% του ειδικού προστίμου, στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν θα δώσει άλλη παράταση. Πλην, όμως, καταργείται η προσαύξηση στα πρόστιμα έως τη λήξη της προθεσμίας υπαγωγής (9 Νοεμβρίου 2019) που προβλέπει ο νόμος. Οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν το ενιαίο ειδικό πρόστιμο χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Η κατάργηση της προσαύξησης θα ενταχθεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση.
 
από το Γραφείο Τύπου

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω , αφού το ΥΠΠΟ δεν γουστάρει να εξετάζει αυθαίρετα , εμείς δε θέλουμε παρτίδες με το ΥΠΠΟ , γιατι  το ΥΠΕΝ μας μπλέκει με αυτούς ?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω  ότι ο νόμος 4495 ουσιαστικά έχει τελειώσει για το 90% της Ελλάδας. Κάπου μπερδεύτηκε από κάποιους η τακτοποίηση για 30 χρόνια , με την νομιμοποίηση. Πάντα όταν ζητούσαμε νομιμοποίηση είχαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις (όχι μόνο της αρχαιολογίας) . Οι νόμοι των τακτοποιήσεων είχαν άλλο σκοπό και όχι την νομιμοποίηση. Αυτό πιστεύω δεν έχει  γίνει πληρως κατανοητο. Σε μια επισκεψη στην αρχαιολογια μου μιλουσαν συνεχεια για νομιμοποιηση . Προσπαθουσα να τους το εξηγησω , ναι μουλεγανε εχεις δικιο και μετα απο λιγο <<εμεις για τις νομιμοποιησηεις θελουμε......>>. Δηλαδη στην αρχαιολογια -ΥΠΠΟ ακολουθουν οτι ακολουθουσαν παντα για τις νομιμοποιησεις (τουλαχιστον αυτο καταλαβα) και δεν σκεφτονται οτι προκειται για τακτοποίηση για 30 χρονια και οτι πλακα - πλακα κοντευουν να περασουν τα 10..........  

Link to comment
Share on other sites

Αν περάσει άπρακτη η 60ρα προθεσμία της 1ης επιτροπής μόνο από το ΥΠΠΟ, θα έχουμε 60ρα προθεσμία για την 2η επιτροπή μαζί ΥΠΠΟ και ΥΠΕΝ. Όταν περάσει άπρακτη και αυτή, άλλες 60 μέρες για 3η επιτροπή, να μπουν και από το Οικονομικών. Όταν όλοι αυτοί δεν έχουν ακόμα καταφέρει να διαπιστώσουν πώς αλλιώνεται ο ελαιώνας από ένα παράθυρο, μετά τι....

Και φυσικά όλοι αυτοί δεν θα μάθουν ποτέ να ελέγχουν ηλεκτρονικό φάκελο, γιατί..... (επίσημα δεν θα μάθουμε ποτέ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.