Μετάβαση στο περιεχόμενο

φωτισμός κλιμακοστασίου + δ


Recommended Posts

Καλησπέρα !

μια ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω ,

σε οικόπεδο αβγδ που είχε διαστάσεις 20x50μ (περίπου) έχει χαραχτεί (άλλα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα) νέος δρόμος πλάτους 8μ,

οπότε πλέον είναι 12x50μ και έχει κανονικά αρτιότητα (κατ ' εξαίρεση), επίσης για διάφορους λόγους δεν έχω δ στην αριστερή πλευρά (στη γειτ.  ιδιοκτησία 1) και μπορώ να ''κολλήσω''.

Το οικόπεδο χτίζει 390τμ με μέγιστο ύψος 15μ , οπότε ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να κάνει μια μικρή πολυκατοικία με πιλοτή + 4 ορόφους από πάνω και ιδανικά , 2 μικρά διαμερισματάκια ανά όροφο .

Λόγω του περίεργου σχήματος του οικοπέδου , θεώρησα ότι η σκάλα πρέπει να μπει κεντρικά για να διευκολύνει την πρόσβαση  και στα 2 διαμερίσματα και μετά από διάφορες εναλλακτικές λύσεις κατέληξα σε αυτό που φαίνεται στην επισύναψη. 

Και φτάνω στην ερώτηση, αν το κλιμακοστάσιο και ο ανελκυστήρας είναι εκεί που φαίνεται το κίτρινο ορθογώνιο (Κ) για να έχω φωτισμό και αερισμό (στο κλιμακοστάσιο) πρέπει να αφήσω δ ?

αν ναι, πρέπει να αφήσω δ= 3,25μ και εμένα με το ζόρι μου βγαίνει 3μ, νομίζω κάπου είδα πριν στο αρθ. 14 ότι θες τουλάχιστον 2μ κάθετα στα ανοίγματα του κλιμακοστασίου για να είσαι εντάξει , με καλύπτει αυτό ? επίσης αυτό μπορεί να θεωρηθεί εσοχή ? αίθριο ? είναι σε όλους του ορόφους ίδιο και δεν στεγάζεται πουθενά  ...

Θα ήθελα κ κάτι ακόμα για να μην ανοίγω δεύτερο θέμα , στη πλευρά του νέου δρόμου , κάνοντας το ιδεατό στερεό , στον τελευταίο όροφο , πρέπει να μπω μέσα 1,5-2μ και δεν μένει αρκετός ωφέλιμος χώρος ... μήπως λόγω ότι το οικόπεδο έχει γίνει από 20>12μ υπάρχει κ εκεί κάποια εξαίρεση? (δεν πιστεύω) . Επίσης επειδή το κτίριο δεν ακολουθεί τον λοξό νέο δρόμο, ομοίως και το ιδεατό στερεό ''κόβει'' ανομοιόμορφα το κτίριο (στον τελευταίο όροφο) , το οποίο δημιουργεί θέματα στη μορφή του κτιρίου ...

ευχαριστώ για το χρόνο σας! 

 

κλ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.