Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιμέτρηση κεκλιμένης επιφάνειας κυβόλιθου


Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε δρόμο που έχει επιστρωθεί με κυβόλιθο, ο οποίος έχει 3% κλίση, η επιμέτρηση γίνεται με βάση την κεκλιμένη επιφάνεια ή την οριζόντια προβολή της? Πρόκειται για δημόσιο έργο. Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, ακόμη και στα πάλαι ποτέ άρθρα αναλυτικά άρθρα (στα Οικοδομικά) στις επιστρώσεις στο άρθρο 7033 έγραφε:
"Σε κάθε άρθρο η αναγραφόμενη μονάδα μέτρησης νοείται εις τας πραγματικάς αυτής διαστάσεις, εκτός εάν άλλως ειδικώς ορίζεται."

Επίσης στην ΓΣΥ ή/και στην ΕΣΥ θα πρέπει λογικά κάπου να αναφέρει κάτι παρόμοια με το παρακάτω ... σε άρθρο π.χ.  ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ή ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ... ...Οι εργασίες επίστρωσης δαπέδων εξωτερικών χώρων θα επιμετρώνται σε τετραγωνικά μέτρα (m²) πλήρως περαιωμένων, ανά τύπο υλικού έδρασης (θραυστό υλικό ή και πλάκα από σκυρόδεμα), υλικού επίστρωσης (πλάκες ή κυβόλιθοι από σκυρόδεμα ή φυσικοί λίθοι κτλ.), σχέδιο διάταξης των στοιχείων επίστρωσης (απλή παράθεση ή διακοσμητικοί συνδυασμοί) και μέθοδο τοποθέτησης αυτών («κολυμβητή» ή «εν ξηρώ») που εμφανίζεται στο Τιμολόγιο. Η επιμέτρηση θα γίνεται σύμφωνα με την παράγραφο ..... της παρούσας ΓΤΣΥ.
ή
κάτι π.χ. για τις εργασίες για τις οποίες δεν ορίζεται με τα παραπάνω στοιχεία ο τρόπος επιμετρήσεως, θα επιμετρηθούν και θα πληρωθούν οι μονάδες εργασιών που πραγματικά θα εκτελεσθούν ...
 

Link to comment
Share on other sites

Μη έχοντας γνώση της νομοθεσίας επιμετρήσεων δημοσίων έργων, η δική μου λογική λέει ότι η επιμέτρηση θα αφορά την πραγματική (κεκλιμένη επιφάνεια) όπως πχ σε ένα δρόμο θα μετρηθεί το πραγματικό μήκος του και όχι η προβολή που θα έχει μικρότερο μήκος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.