Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δασικοί χάρτες-λύση για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις


dimitris GM

Recommended Posts

Το 5μελές αυτό Συμβούλιο μετά από δυο συνεδριάσεις έκρινε ομόφωνα ότι:

 Εφόσον στις εκτάσεις με φρυγανική βλάστηση δεν υπάρχει δασική βλάστηση, ή η δασική βλάστηση δεν ξεπερνά ενδεικτικά το 15% της έκτασης, τότε θα πρέπει να χαρακτηρίζονται μόνο ως χορτολιβαδικές και όχι ως δάση ή δασικές εκτάσεις.

Κατά το ΤΣΔ, οι εκτάσεις αυτές δεν συγκεντρώνουν τα κριτήρια που θα πρέπει να λαμβάνονται σωρευτικά υπόψη για τον προσδιορισμό της οργανικής ενότητας, ώστε να συγκροτούν στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους δασοβιοκοινότητα και δασογενές περιβάλλον.

"Με βάση τη σημερινή απόφαση εκτάσεις που για παράδειγμα έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΔ (δασωμένοι αγροί) πρέπει να γίνουν ΑΧ (αγροί που μετατράπηκαν σε χορολίβαδα), οπότε, όπως προβλέπει ο νόμος, χαρακτηρίζονται αυτόματα ΑΑ (άλλες χρήσεις, δλδ αγροτικές από το 1945 και σήμερα), και άρα τίθενται εκτός προστατευτικού πλαισίου της δασικής νομοθεσίας. Έτσι δίνεται η δυνατότητα για ευκολότερη μεταβίβαση ή χρήση αυτών των εκτάσεων και υποστήριξη της αναπτυξιακής δραστηριότητας στη νησιωτική Ελλάδα, χωρίς εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία και με ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση."

 εδω

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=6282&language=el-GR

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Δημήτρη που το αλίευσες. Κρατάω από την ανακοίνωση το εξής:

Για τις περιπτώσεις των ήδη θεωρημένων, αναρτημένων δασικών χαρτών, αυτοί θα επικαιροποιηθούν με τη διαδικασία που υπάρχει στην Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού για τα πρόδηλα σφάλματα. Για τους κυρωμένους δασικούς χάρτες, θα γίνει άμεσα η διόρθωση-αναμόρφωση των δασικών χαρτών με διαδικασία που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες το ΥΠΕΝ

Το θέμα είναι ότι για κατηγορίες αγρών που χαρακτηρίστηκαν ΑΔ και περιλαμβάνουν φρυγανική βλάστηση, να αρθεί ο χαρακτηρισμός τους ακόμη και σε εκτάσεις για τις οποίες δεν ασκήθηκαν αντιρρήσεις. Νομίζω και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει το ΥΠΕΝ, Φυσικά αναμένουμε την απόφαση για το πως θα γίνει.

Επισης έχουν να ασχοληθούν και με τις 2 αποφάσεις του ΣτΕ για οικιστικές πυκνώσεις και την εξαγορά δασικών εκτάσεων που απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν αιτηθεί εξαγορά.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό και αναμενόμενο . Εκλογές έρχονται , θα ερχόταν και η σφαλιάρα με τα ΑΔ , όταν επιτρέπουν την χρήση με αστεία ποσά στα ΔΑ .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.