Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Από ποια χρονολογία είναι απαιτητό το διάγραμμα κάλυψης ;


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Μου ζητείται να γράψω σε Τεχνική Έκθεση ότι δεν απαιτούνταν διάγραμμα κάλυψης για οικοδομική άδεια του 1970. Ψαχνοντας να βρω τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για την έκδοση οικοδομικής άδειας τότε, βρήκα το ΦΕΚ 114/Β/1968 (Περί τρόπου εκδόσεως οικοδομικών αδειών) στο οποίο γίνεται παραπομπή στην υπ' αριθμό 769 από 12-01-1965 διαταγή του Προϊσταμένου του Γραφείου Πολεοδομίας Αθηνών σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μήπως έχει κάποιος αυτήν την διαταγή προκειμένου να δω αν συμπεριλαμβάνει το διάγραμμα κάλυψης στα απαιτούμενα δικαιολογητικά; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Την βρήκα σε έντυπο αντίγραφο της Δομικής από παλαιό αρχείο, θα την σκανάρω με το κινητό και θα ανεβάσω PDF εδώ. Περίμενε λίγο...

OK την ανέβασα, χρωστάς κέρασμα :razz:

Εγκ. 769-65.pdf

Edited by akis73
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@sok_ratis νομίζω ότι το διάγραμμα κάλυψης έγινε υποχρεωτικό από 1983 με το ΦΕΚ 394Δ/8.9.1983 .... βέβαια έχω πετύχει άδειες προ του 1983 που είχαν διάγραμμα κάλυψης, αλλά δεν γνωρίζω αν ήταν υποχρεωτικό για ειδικές περιπτώσεις...

ευχαριστούμε @akis73 (+1)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

Πολύ χρήσιμο αυτό. Να είστε καλά. Απλά θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Έχω μία οικοδομή του 1972. Δεν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης. Ούτε κάτοψη του ορόφου που μας αφορά. Ούτε στο φάκελο της Πολεοδομίας υπάρχει η κάτοψη. Στο συμβόλαιο αναφέρει ότι τα διαμερίσματα του ορόφου είναι 110 τμ. και 52τμ. Το μεγάλο έχει γίνει γονική παροχή ως 100 τμ. το 2008. Και το μικρότερο αναφέρεται ως 62 τμ. Από ότι κατάλαβα έχει γίνει διαφορετική διαμερισμάτωση. Δηλαδή από 110 τμ και 52 τμ σε 100 και 62. Αυτό όμως δεν το βλέπω πουθενά στην άδεια. Πως θα ξέρω τι ισχύει βάσει άδειας το  110 τμ και 52 τμ ή το 100τμ και 62τμ. Δεν μπορώ να καταλάβω αν χρειάζεται διαμερισμάτωση γιατί δεν ξέρω τι έχει γίνει βγει στην αρχική κάτοψη και άδεια. 

Ερώτηση 1η

Εκείνη την εποχή πως διασφαλίζονται πολεοδομικά τα σωστά τμ διαμερισμάτωσης βάσει αδείας αφού δεν υπάρχει διάγραμμα κάλυψης και κάτοψη;

Ερώτηση 2η

Πρέπει να κάνω διάγραμμα κάλυψης ή μπορώ απλά σε Τεχνική Έκθεση να το αναφέρω ότι δεν υπάρχει βάσει εγκυκλίου.

 

Με λίγα λόγια δεν ξέρω αν πρέπει να τακτοποιηθεί με διαμερισμάτωση γιατί δεν είναι ξεκάθαρο. Απλά πρέπει να δώσω βεβαίωση οπότε να μην βρεθώ εκτεθειμένος. Και αν πρέπει στην τελική πως γίνεται. Πληρώνει 250 Ευρώ το κάθε διαμέρισμα ή μία ενιαία και τη δηλώνει ένας ιδιοκτήτης; Υπόψην ότι υπάρχει σύσταση κανονικά. Μιλάμε για 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ίδιο όροφο. 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

    

Link to comment
Share on other sites

Διάγραμμα κάλυψης δεν υπήρχε τότε. Νομίζω ότι θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με το ΓΟΚ 85. Το περίγραμμα του κτιρίου φαινόταν στο τοπογραφικό

Κάτοψη, σε άδεια, είναι αδύνατο να μην υπήρχε. Ίσως κάποιος την εξαφάνισε από το φάκελο. Θα κάνεις ανασύσταση φακέλου, χρησιμοποιώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου. Αλλιώς, αγνοείς την άδεια και κάνεις υπαγωγή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τότε υπήρχε η κάτοψη του τυπικού ορόφου και το ιδιοκτησιακό/διαμερισμάτωση, λυνόταν στη Σύσταση Οριζοντίων Ιδιοκτησιών.

Διάγραμμα κάλυψης υπήρχε μόνο στις προσθήκες και όχι πάντα... Αυτά άλλαξαν το '83 με το ΦΕΚ 394Δ

Link to comment
Share on other sites

Άρα τα νόμιμα τετραγωνικά αδείας για την πολεοδομία προέκυπταν από το φύλλο αδείας και την κάτοψη του εκάστοτε ορόφου. Σωστά;  Θα κοιτάξω μήπως έχει ο Ιδιοκτήτης την κάτοψη.   

Link to comment
Share on other sites

@sikyonios η συνολική επιτρεπτή δόμηση υπολογιζόταν στο τοπογραφικό με τη μορφή: "κάλυψη Χ ορόφους", οπότε χρήσιμο είναι και το τοπογραφικό για το περίγραμμα του ορόφου.

Θα συνιστούσα σε κάθε περίπτωση να πάρετε τα σχέδια της σύστασης από το αρχείο του συμβολαιογράφου, για να έχετε πλήρη εικόνα, όπως επίσης να βρίσκατε και την κάτοψη τυπικού ορόφου της άδειας.

Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.