Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα μόνωσης φυτεμένου κήπου με υπόγειο parking


Recommended Posts

Καλημέρα,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψη σας.

Στην πολυκατοικία μας με υπόγειο χώρο στάθμευσης και αποθήκες ο περιβάλλον χώρος του ισογείου είναι φυτεμένος. 170 τμ περίπου.

Παρόλο που έχει γίνει μόνωση, δηλαδή ρήσεις στην πλάκα, σωλήνες αποστράγγισης, διπλό ασφαλτόπανο, χαλίκι, γεωύφασμα, χώμα, αντιμετωπίζουμε προβλήματα με νερά στο υπόγειο.

Το σενάριο να σηκώσουμε τα χώματα, να καθαριστεί καλά, να βγουν τα υλικά και να ξαναπεραστουν φαντάζει εφιαλτικό από όλες τις απόψεις και με πιθανότατα αβέβαιο αποτέλεσμα επιτυχίας επίλυσης του προβλήματος.

Ήθελα την άποψη σας αν θα μπορούσαμε να υγρομονώσουμε τον χώρο επεμβαίνοντας πάνω από το χώμα μια και ο χώρος είναι από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, σπάνια επισκέψιμος και δεν είναι απαραίτητο να συνεχίσει να είναι φυτεμένος. Αφαιρώντας προφανώς τα φυτά (θα μπορούσαν να μπουν κατόπιν ζαρντινιέρες) και λίγο χώμα και ρίχνοντας 8-10 πόντους τσιμέντο προφανώς με την ανάλογη ενίσχυση σε σίδερα. Από εκεί και πέρα όμως με τι υλικά θα μπορούσα να πετύχω υγρομόνωση και ανοιχτή σε διάρκεια χρόνου με ένα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα και χωρίς να χαλάσουμε μια περιουσία; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

Θανάσης

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η φύτευση των 2/3 του υποχρεωτικά ακάλυπτου χώρου, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από την ισχύουσα νομοθεσία. Οποιαδήποτε μείωση αυτής, συνιστά αυθαιρεσία. Από εκεί και πέρα, θα απευθυνθείτε (ως ιδιοκτήτες) σε μηχανικό προκειμένου να σας κατατοπίσει για το πρακτέο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.