Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προς παράταση έξι μηνών στο Κτηματολόγιο (κατατέθηκε τροπολογία)


Engineer

Recommended Posts

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Δεκτή έκανε ο υπουργός περιβάλλοντος την τροπολογία που κατέθεσαν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία δίδεται η δυνατότητα στον υπουργό περιβάλλοντος να χορηγεί παράταση έως και έξι μηνών για την υποβολή δικαιολογητικών όσον αφορά το Κτηματολόγιο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τροπολογία δίνει την δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει τις διαδικασίες υποβολής δικαιολογητικών εως έξι μήνες.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως «δεδομένης της δυσκολίας των πολιτών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο της κτηματογράφησης που διενεργείται σε όλη την Επικράτεια, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να χορηγεί παράταση εως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις του «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Από την διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί προκύπτει ότι οι υπουργικές αποφάσεις παράτασης «μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ από τη λήξη της προηγούμενης παράταξης μέχρι τη δημοσίευσή τους».


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τροπολογία λέει για να δοθεί παράταση..... ???

Πέφτω απ τα σύννεφα ...!!!1

Μέχρι να  ψηφιστεί κάτι τέτοιο,  δεν το πιστεύω για το πρεστίζζζζ  της χώρας  μας...

Τσ, τσ, τσ, τσ  ....!

:D

 

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

 

ψηφιζεται...οσονουπω...

 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

υγ

και ν. 4495 εχουμε για τις αδειες κατ. Ι του αρθρου 36

και καταργηση του 10-20% του 102...

απο ολα εχομεν  λεμε

ειχαμε και αυτο που μπηκε στον αερολιμενα Ηρακλειου  για την παραταση αδειων...

 

2. Μετά την παρ. 5 του άρθρου 50 του Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ 167 Α'/3-11-2017) προστίθεται παρ. 6 ως εξής:

"6. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, των αδειών δόμησης και τυχόν αναθεωρήσεών τους, που εκδόθηκαν σύμφωνα με το από 8-7-1993 Π.Δ. (ΦΕΚ 795 Δ'/13-7-93) είτε σύμφωνα με το Ν. 4030/2011 (ΦΕΚ 249 Α'/25-11-2011) κατά το χρονικό διάστημα από 1-3-2012 έως 31.12.2017, παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης τους έως 31-12-2021".

[να δω τι χρωματα θα διαλεξει για αυτες τις αλλαγες...ο φιλος καν62, -με τις καλησπερες μου-

που εχουν εξαντληθει ολα...] :-)

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Πριν μαζέψουν τους πάγκους στην λαική αργά το μεσημέρι ...

δίνουν τα μαρούλια  φτηνά...

Και μη πει κανείς ότι είναι προεκλογικές παροχολογίες...

είναι απλά διαφορετικό μίγμα πολιτικής...

Άντε λοιπόν ......

τους πάγκους σας και δρόμο .........

 

Link to comment
Share on other sites

Η τροπολογία μπορεί και να ψηφιστεί, θα δούμε το αν και πόσο θα δώσει ο υπεν.
Πάντως με 5-6 μήνες παράταση πάει στις βουλευτικές με το κτηματολόγιο ανοιχτό, χάνει ευκαιρία για γκολ σε mega-πρότζεκτ όπως κτηματολόγιο.
Χάνει και τα πρόστιμα από εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Το πιθανότερο είναι να δώσει 1 βδομάδα-10 μέρες σιωπηρή παράταση και έως 1 μήνα με μειωμένο πρόστιμο, είναι και αυτές οι διπλές εκλογές στη μέση.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

O jojo έλεγε ότι λόγω συνδεδεμένων μνημονιακών υποχρεώσεων ήταν δύσκολο. Ίσως περιέχει ακόμα αλήθεια.

Ενώ λένε οι δημοσιογράφοι 6 μήνες επιπλέον, μήπως είναι 3 που ήδη είχαμε + 3 επιπλέον;

7 ώρες πριν, AMHxaNos said:

Πάντως με 5-6 μήνες παράταση πάει στις βουλευτικές με το κτηματολόγιο ανοιχτό, χάνει ευκαιρία για γκολ σε mega-πρότζεκτ όπως κτηματολόγιο.

Μιλάμε για λαό που έκανε τον δονκιχωτισμό κατά της Ευρώπης (και μάλιστα ενώ ο ίδιος έφταιγε αρκετά) το κυριότερο πολιτικό ρεύμα από το 2010 έως το 2015. Δεν περιμένω να κατανοεί την ουσία του Κτηματολογίου (εξάλλου οι τσοπάνηδές τους, ακόμα ψίχουλα τους πετάνε στα μάτια όταν τους έχουν πάρει τη φρατζόλα).

ΥΓ. Σήμερα μίλησα με ιδιώτη που "έκανε το Κτηματολόγιό του" μόνος του με ένα στίγμα στο google earth και δήλωσε κατευχαριστημένος στο ότι δε βλέπει κανένα πρόβλημα για το μέλλον.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, curzondax said:

ΥΓ. Σήμερα μίλησα με ιδιώτη που "έκανε το Κτηματολόγιό του" μόνος του με ένα στίγμα στο google earth και δήλωσε κατευχαριστημένος στο ότι δε βλέπει κανένα πρόβλημα για το μέλλον.

Από τη στιγμή που το είπε ο πρόεδρος του κτηματολογίου (ο οποίος είναι και τοπογράφος), χθες το ξαναείπε ο υπουργός, ότι πας με ένα κινητό στις τέσσερις γωνίες του οικοπέδου και έγινε ο εντοπισμός, γιατί ο ιδιώτης να πιστέψει εσένα που του προτείνεις να κάνει τοπογραφικό να πληρώσει κι ένα σεβαστό ποσό;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, χαλαρώστε λίγο.

Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για παροχολογία, όσο τα 35€ και τα 20€ παραμένουν.

Ήταν λογικό και έπρεπε να το έχουν υπολογίσει εξαρχής: στις περισσότερες περιοχές της υπαίθρου που επικρατεί το «δια λόγου» και άλλα τινά, άκρη θα βγει μόνο το καλοκαίρι όταν ο αστός θα περάσει από το χωριό του για διακοπές.

Έτσι που ξεκινήσανε τις αναρτήσεις, οι προβλεπόμενες από το νόμο παρατάσεις δεν φτάνανε για να μπει και το καλοκαίρι μέσα. Άρα, χρειάζεται τροποποίηση του νόμου.

Η μνημονιακή υποχρέωση αφορά την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, εδώ μιλάμε για πρώτες αναρτήσεις.

Τα έχουμε πει και παλαιότερα αλλού, η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν απευθύνεται σε μηχανικούς, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες. Ο γεωεντοπισμός είναι μία χοντρική λύση για τον προσδιορισμό της γενικής θέσης του ακινήτου, πριν ξεκινήσει η επεξεργασία του κανονικού τοπογραφικού και του τίτλου, σε αντιπαραβολή με την κτηματογράφηση. Είναι τόσο χοντρική λύση ώστε και το κινητό την κάνει την δουλειά του, και πολύ καλύτερο από το να προσπαθεί μετά ο υπάλληλος να βγάλει άκρη με τα τοπωνύμια και τους πεθαμένους όμορους.

curzondax, πιο αντι-σύριζα πεθαίνεις! :blink:

Καλημέρα σε όλους!

Υ.Γ. τσούκου-τσούκου, βγαίνει (τοπογραφική) δουλίτσα μέσα στο καλοκαίρι... αντί για παραλίες θα μας φάνε τα βουνά!

Link to comment
Share on other sites

ετσι και αλλιως η σελιδα σερνεται, ο χαρτης δεν ανοιγει με τιποτα εδω και 3 μερες, δεν μπορουμε να κανουμε δηλωσεις... καλο καλοκαιρι !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.