Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγράμματα που υποστηρίζουν Ευρωκώδικες


Pappos

Recommended Posts

Διάβασα με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη συζήτησή σας, και επιτρέψτε μου να καταθέσω την άποψή μου ώς ένα στέλεχος που έχει περάσει από όλες τις θέσεις μιας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εταιρίας τεχνικού λογισμικού.

 

Και πάω κατ'ευθείαν στο ψητό. Τη CCS δεν σκοπεύουμε να τη κλείσουμε, και ούτε βλέπουμε καμιά τεράστια απειλή από το εισαγόμενο λογισμικό, η το 2010. Η Ελληνική αγορά είναι ένα από τα πολλά "μέτωπα" μας.

 

Πάντοτε γνωρίζαμε επακριβώς που τοποθετείται το INSTANT σε σχέση με όλα τα εισαγόμενα λογισμικά, και είχαμε (και έχουμε ακόμα) ουκ ολίγες προτάσεις και ευκαιρείες να γίνουμε αντιπρόσωποι ενός high-end προγράμματος ανάλυσης κατασκευών, λόγω της θέσης μας στην Ελληνική αγορά. Δεν το κάνουμε γιατί δεν συμφέρει οικονομικά.

 

Επιχειρηματικές επιλογές από μια εταιρία γίνονται με βάση την αγορά στην οποία απευθύνεται, τις διαθέσιμες υποδομές σε προσωπικό/τεχνογνωσία και φυσικά τους διαθέσιμους πόρους για επένδυση. Και η Ελληνική αγορά είναι μικρή και δεδομένη.

 

Η CCS έχει τοποθετηθεί στρατηγικά (φανατικά θα τολμούσα να πω) υπέρ της στήριξης των μεταλλικών κατασκευών. Στο τομέα των στατικών αποφασίσαμε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Με το INSTANT καλύπτεται η συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλικών κτιρίων που μελετώνται στην Ελλάδα. Δώσαμε έμφαση σε ειδικές αναπτύξεις (διαστασιολογήσεις κατα ΕC3 διατομών ψυχρής ελάσεως, κυψελωτών διατομών, μεταβλητών διατομών, συνδέσεις κτλ) οι οποίες ζητήθηκαν από την Ελληνική αγορά. Και ο κατάλογος των προς ανάπτυξη ειδικών θεμάτων είναι μακρύς.

 

Επιπλέον, το γεγονός ότι υποστηρίζουμε περισσότερα από 100 εργοστάσια μεταλλικών κατασκευαστών, μας έδωσε το πλεονέκτημα να γνωρίζουμε πολύ καλά ολόκληρο το κύκλο μελέτη-σχεδίαση-παραγωγή-ανέγερση και να είμαστε σε θέση να κρίνουμε καλύτερα πολλά ζητήματα που αφορούν τη μοντελοποίηση, τον κανονισμό και κατ'επέκταση το τι προσφέρουμε και το πως υποστηρίζουμε τη εγκατεστημένη μας βάση πελατών.

 

Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά και τα αδύνατα σημεία μας, καθώς και τις απαιτήσεις της αγοράς στον τομέα που μας αφορά. Επιζητούμε το σχολιασμό, την κριτική, και ειδικά την πρόταση για βελτίωση. Οφείλουμε να το πράτουμε διαρκώς εφόσον στοχεύουμε να κρατήσουμε την πρωτοπορία μας στην εξειδίκευση.

 

Στη CCS έχουμε δρομολογήσει συγκεριμένες αναπτύξεις που αφορούν το INSTANT, και το νέο προιόν (σύμμικτο πολυόροφο κτίριο). Σε πρώτη προτεραιοτητα όμως, θα λυθεί άμεσα το θέμα της σχεδίασης για το INSTANT. Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα λύσει το ζήτημα σχεδίων στο INSTANT, αλλά και θα αποτελέσει και μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για όλους τους μηχανικούς-μελετητές που ασχολούνται με μεταλλικά και σύμμικτα, ασχέτως ποιό λογισμικό χρησιμοποιούν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ εύκολο στις ελληνικές εταιρίες να προσαρμόσουν τους Ευρωκώδικες στα στατικά προγράμματα. Το θέμα είναι ότι θα αρχίσουν πια να παίζουν «σχεδόν» επί ίσοις όροις (λόγω διαφοράς τιμής) και διάφορα ξένα προγράμματα. Όπως για παράδειγμα το SCIA όπου έχω αρχίσει να δουλεύω και έχει πολλές πολλές δυνατότητες για μεταλλικά, σύμμικτα, σκυρόδεμα κλπ. Επίσης πιστεύω θα μπουν και άλλα προγράμματα που δεν γνωρίζουμε από άλλες χώρες, Το θέμα είναι ότι τα δικά μας προγράμματα ως επί το πλείστον ειδικεύονται στα οικοδομικά και όσα έχουν κι άλλες δυνατότητες (Next, Strad) έχουν ελλείψεις για την πλήρη μελέτη ενός γενικού τεχνικού έργου πέραν της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κάποιος που δεν έχει στην κατοχή του πρόγραμμα τη δεδομένη στιγμή πως του προτείνετε να κινηθεί?Ενδιαφέρομαι για το FESPA, αλλά δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να περιμένω να πάρω τη νέα έκδοση με ενσωματωμένο τον ευρωκώδικα, που να μή πληρώνω xtra λεφτα για την ενσωμάτωση τους.Αφήστε που δεν ξέρω πόσο αρμονικά θα κουμπωσουν στην υπάρχουσα έκδοση..Ακούω συμβουλές!

Link to comment
Share on other sites

Mε μια αναζήτηση θα βρείς πάρα πολλές κριτικές για κάθε πρόγραμμα που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Αφού πάρεις μια πρώτη ιδέα για τα υπέρ και τα κατά που παραθέτουν οι συνάδελφοι θα πρέπει μόνος σου να πάρεις τις trial εκδόσεις και να πειραματιστείς. Θα πρέπει δε να ξέρεις πάρα πολύ καλά τι θέλεις, αν θέλεις να ασχοληθείς με απλά κτιριακά από οπλισμένο σκυρόδεμα, ή μεταλλικά ή σύνθετα έργα υποδομής.

Μόλις δείς κάποια πράγματα εδώ είμαστε να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα για κάθε πρόγραμμα.

 

Εγώ προσωπικά προτείνω FESPA ή ΝΕΧΤ για κοινά οικοδομικά, και για πιο πολύπλοκα κτηριακά έργα ETABS για έργα υποδομής Sofistik.

 

Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ και εδώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aggelosss1978,

Εξαρτάται και από το πόσο άμεσα το χρειάζεσαι, πόση δουλειά έχεις. Εγώ προσωπικά, εν μέσω κρίσης που η δουλειά είναι πεσμένη, θα περίμενα μερικούς μήνες ακόμα να πάρω κατευθείαν την έκδοση με τους Ευρωκώδικες.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συνάδελφοι, σε 1 περίπου μήνα από σήμερα θα πρέπει να τους εφαρμόσουμε........και να τους πληρώσουμε δυστυχώς. Τι γίνεται με τα update των στατικών προγραμμάτων? Εγώ έχω το Scada Pro και είδη από τώρα ζητάνε ένα μεγάλο ποσό για την ενσωμάτωση των ECs στο λογισμικό. Οι άλλες εταιρίες κάνουν το ίδιο? Θα ήθελα να συζητήσουμε αυτό το θέμα, γιατί σε λίγο θα πρέπει -μέσω κρίσης- να πληρώσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι και εμένα μου ήρθε e mail από την ace hellas για τους ECs.Είδα το ποσό και έπαθα. Έχουν τρελαθεί τελείως? Έχουμε καταλήξει κανονικά σπόνσορες.....και να είχανε καμία σοβαρή υποστήριξη να έλεγα....στο Μαξίμου πιο εύκολα βγάζω γραμμή. Τεσπα....επειδή θα γίνω ακόμα πιο κακός κλείνω εδώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, όπως έμαθα, όποιο λογισμικό να έχει κάποιος, θα πληρώσει περίπου το ίδιο ποσό για τους ECs. Το γεγονός αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, διότι δεν έχουμε εναλλακτική επιλογή. Ή πληρώνουμε ή δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε στατική μελέτη. Το ΤΕΕ που είναι? Γνωρίζει αυτήν την κατάσταση? Αχ....δημόσιο forever......δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.