Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

120 δόσεις 2019


MOUGGOLIAS

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 321
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πράγματι αναρτήθηκαν οι οφειλές μου για τα έτη έως και το 2016 - μόνο που τα ποσά ΜΕ επανυπολογισμό εμφανίζουν μια ελάχιστη μείωση σε σχέση με τις αρχικές οφειλές - της τάξης περίπου του 10% μόνο.... Πού είναι οι μειώσεις έως 65% και βάλε??

Γνωρίζει κανείς - έστω στο περίπου -  ο επανυπολογισμός τι μειώσεις θα επιφέρει στη μελλοντική μας σύνταξη? 

Οι προσαυξήσεις πράγματι εμφανίζονται με κούρεμα 85%.

Οι οφειλές του 2018 (που επίσης μπαίνουν στις 120 δόσεις) δεν εμφανίζονται ακόμη... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η εκκαθάριση 2018 πρέπει να εμφανιστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για όσους έχουν & τις εισφορές 2018 ως οφειλή.

Γνωρίζει κάποιος πότε θα είναι η 1η δόση εξόφλησης; Αν π.χ. κάνω τώρα αίτηση ή στις 30 Σεπτεμβρίου (στη λήξη), θα έχει διαφορά η ημερομηνία 1ης δόσης ή και στις 2 περιπτώσεις θα είναι π.χ. η 1η Οκτώβρη;

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλιστικός Οδηγός 120 Δόσεων (Ν. 4611/2019) - Χρήση πλατφόρμας, ερωτήσεις και απαντήσεις, από τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

(κάτι ανάλογο με αυτό που έχει εκδόσει/κάνει και το ΤΕΕ ... -_-)

Edited by georgegaleos
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για όσους ενδιαφέρονται στο WebTV του TAXHEAVEN "στις 16:00 μια ακόμη ζωντανή εκπομπή «Μία ώρα επί της ουσίας» η οποία θα αφορά στη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών σε έως 120 δόσεις. Στο πάνελ θα παρευρίσκεσαι ο Υφυπουργός Εργασίας κος Τάσος Πετρόπουλος και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπ. Εργασίας κα Στέλλα Βρακά. Την εκπομπή θα συντονίζουν ο Κωνσταντίνος Γραβιάς και η Μαρία Ρέντζιου."

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44881#

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/6/2019 at 12:41 ΠΜ, MOUGGOLIAS said:

Τα αναδρομικά 2011-2014 συμπεριλαμβάνονται στις οφειλές προς ρύθμιση? 

 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν συμπεριλαμβάνονται και αυτό είναι θέμα γιατί κανονικά θα έπρεπε να "διαγράφονται" κι αυτά μαζί με τις οφειλές των αντίστοιχων εξαμήνων όταν επιλέξει κανείς διακανονισμό.

Προσωπικά σκέφτομαι να επικοινωνήσω με το ΤΣΜΕΔΕ για να δω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μπουν.

Αν έχω νέα θα ενημερώσω εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε σύμφωνα με αυτά που έχω υπολογίσει και έχω δεί στην πλατφόρμα κατέληξα στο εξής:

Στα ποσά που βλέπω στην πλατφόρμα σαν οφειλή περιλαμβάνονται ότι δεν έχει πληρωθεί στο ΤΣΜΕΔΕ και έχει κοινοποιηθεί στο ΚΕΑΟ (και από εκεί μου ήρθε ειδοποίηση για κατάσχεση). Επίσης περιλαμβάνονται ποσαά που αφορούν εφάπαξ και επικουρικό και δεν έχουν κοινοποιηθεί στο ΚΕΑΟ και παραμένουν ως χρέη στο ΤΣΜΕΔΕ (τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάονονται στα ποσά που βλέπουμε σαν οφειλές μέσω της σελίδες του ΕΦΚΑ που παίρνουμε το μηνιαίο ειδοποιητήριο). Τέλος περιλαμβάνονται τα αναδρομικά απο το Β-11 που έως σήμερα που έχουν εκδοθεί και δεν έχουν πληρωθεί. Το τελευταίο που έχει εδοθεί και εγώ δεν έχω πληρώσει το Β-13 που έληγε 31/12/2018 και έχει μπεί στην οφειλή μου.

Σύμφωνα με αυτά που έχω καταλάβει μέχρι τώρα δεν είναι ορθό στην πλατφόρμα να περιλαμβάνεται η οφειλή των αναδρομικών 2017-18 στο ΕΤΕΑΕΠ που έχει ρυθμιστεί σε 36 δόσεις. Αυτό λογικά πρέπει να το αφαιρέσουν σαν ήδη ρυθμισμένο. Δεν ξέρω προχωρώντας στην πλατφόρμα αν αυτό μπορεί να μην συμπεριληφθεί στην τελική ρύθμιση. Η ρύθμιση των 36 δόσεων είναι άτοκη ενώ αν μπουν στις 120 θα τοκιστούν.

Φυσικά όλα αυτά είναι προσωπικές απόψεις και υπολογισμοί. Οι φορείς μας έχουν άλλες ασχολίες (δημοτικές, περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές) και δεν μπορούν να ασχοληθούν με την δικιά μας αγωνία.

Link to comment
Share on other sites

Κατι δεν παει καλα παντως, 

σε μενα, μονο το πρωην ΤΣΜΕΔΕ απο 13670 (βασικη οφειλη) μου το κανει 10230 (βασικη οφειλη με επαναυπολογισμο). Δεν υπολογισω προσαυξησεις, ΕΤΕΑΠ κτλ. Μονο πρωην ΤΣΜΕΔΕ.

Στον αδερφο μου, το πρωην ΟΑΕΕ απο 16600 (βασικη οφειλη) του το κανει 6260 (βασικη οφειλη με επαναυπολογισμο). Παλι χωρις προσαυξησεις, ΕΤΕΑΠ κτλ. Μονο το πρωην ΤΕΒΕ.

Και οι δυο χρωσταμε απο 36 μηνες την ιδια χρονικη περιοδο...

Καμια ιδεα? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.