Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

120 δόσεις 2019


MOUGGOLIAS

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 321
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για την απώλεια της ρύθμισης αναφέρει 

1. Η ρύθμιση του παρόντος απόλλυται, εάν:
α) Δεν καταβληθεί ποσό δόσεων που αντιστοιχεί σε δύο (2) δόσεις της ρύθμισης.
β) Δεν καταβληθούν βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2019. Ειδικά επί μη μισθωτών ασφαλισμένων, ως βεβαιωμένες οφειλές νοούνται αυτές που προκύπτουν μετά το πέρας της ετήσιας εκκαθάρισης, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 61501/3398/30.12.2016 (Β΄ 4330) και 61502/3399/30.12.2016 (Β΄ 4330) υπουργικές αποφάσεις, και βεβαιώνονται στο ΚΕΑΟ.
γ) Δεν καταβληθούν εντός τριών (3) μηνών από την άρση της αναστολής ή της αμφισβήτησης, οι οφειλές που κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση τελούσαν σε αναστολή είσπραξης, δικαστική ή διοικητική ή εκ του νόμου, ή αμφισβητούνταν με την άσκηση προσφυγής ή ένδικου βοηθήματος ή μέσου και δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση του παρόντος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8.
δ) Δεν καταβληθεί το σύνολο των δόσεων που αντιστοιχούν στο διάστημα από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης έως την επίδοση της απορριπτικής απόφασης, κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 9.

 

Με βάσει τα παραπάνω για να έχουμε ασφαλιστική ικανότητα αρκεί να μπουμε στην ρύθμιση και να πληρώνουμε τις δόσεις? Και για το 2019 θα πρέπει την άνοιξη του 2020 που θα γίνει η εκκαθάριση του 2019 να μην χρωστάμε?

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επικοινωνία με το ΚΕΑΟ...Πρέπει να γίνουν 3 ξεχωριστές αιτήσεις προς ρύθμιση...μία για το ΤΣΜΕΔΕ (έως 31/12/2016), μία για ΤΕΑΜΕΔΕ (το επικουρικό του ΤΣΜΕΔΕ, έως 31/12/2016) και μία για ΕΦΚΑ (2017 και 2018). Τους μη μισθωτούς δεν τους απασχολούν, προς το παρόν, οι οφειλές προς ΕΦΚΑ από 1/12019 καθώς θα θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες και θα διαβιβαστούν στο ΚΕΑΟ από την άνοιξη του 2020. Οπότε, προκειμένουν να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση καταβάλλεται η πρώτη δόση για κάθε μία από τις τρεις περιπτώσεις που ανέφερα προηγουμένως. Για κάθε μία περίπτωση, θα έχουμε διαφορετική ταυτότητα οφειλέτη αλλά όλες οι πληρωμές θα γίνονται προς ΚΕΑΟ.  

Edited by MichM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Με ποιόν αριθμό μητρώου κάνουμε πιστοποίηση για το ΤΕΑΜΕΔΕ? Εμενα δεν δεχεται τον αριθμό του μητρώου ΤΣΜΕΔΕ...

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Τους μη μισθωτούς δεν τους απασχολούν, προς το παρόν, οι οφειλές προς ΕΦΚΑ από 1/12019 καθώς θα θεωρηθούν ληξιπρόθεσμες και θα διαβιβαστούν στο ΚΕΑΟ από την άνοιξη του 2020.

Οπότε με το που κάνουμε τις τρεις ρυθμίσεις και πληρώσουμε από 50ε μπορούμε να έχουμε ασφαλιστική ικανότητα σωστά?

Link to comment
Share on other sites

@zio7 Αν εννοείς ασφαλιστικά ενήμερος τότε ναι μπορείς. Με το που πληρώσεις τις δόσεις θα πάρεις ενημερότητα για 2 μήνες. Καλό θα ήταν για λεπτομέριες στο συγκεκριμένο ερώτημα να μιλήσεις με τον ΕΦΚΑ και οχι με τον ΚΕΑΟ.

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Με το που πληρώσεις τις δόσεις θα πάρεις ενημερότητα για 2 μήνες

Οπότε θα φανεί σχετικά αυτόματα στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ ότι είμαι ασφαλισμένος?

 

Γνωρίζουμε αν θα "φαίνονται" κάπου οι πληρωμές που κάνουμε? 

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ εβγαλα και γω διαφορετικους κωδικους για το ΕΦΚΑ και ειδα τις οφειλες. Τωρα μια απορια πως ολα αυτα τα βαζω σε μια ρυθμιση ωστε να τα πληρωνω ολα μαζι ΤΣΜΕΔΕ,ΕΦΚΑ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ? Γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.