Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

120 δόσεις 2019


MOUGGOLIAS

Recommended Posts

2 ώρες πριν, georgegaleos said:

Υπήρχε όχι με το λεκτικό αυτό ... Υπήρχαν και συνεισπράττονταν από το τ.ΤΣΜΕΔΕ ... αρχικά ως κλάδος επικουρικής ασφάλισης και κλάδος εφάπαξ παροχών του τ.ΤΣΜΕΔΕ ... αργότερα ως Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΕΑΜΕΔΕ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και Τομέα Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΠΜΕΔΕ) του Κλάδου Πρόνοιας του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ.... και πλέον ως ανεξάρτητο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών όπου εντάχθηκαν μεταξύ άλλων ταμείων και οι παραπάνω δύο τομείς (επικουρικής και πρόνοιας/εφάπαξ).

Συνάδελφε, αν γνωρίζεις ή όποιος άλλος:  Αν κάποιος χρωστάει μόνο παλιά, μέχρι 31-12-2016, όχι ΕΦΚΑ δηλαδή, και είναι και παλιός (προ του 1983) θα πρέπει να κάνει 2 αιτήσεις στο ΚΕΑΟ τις: 1) ΤΣΜΕΔΕ και 2) ΤΕΑΜΕΔΕ ή και τρίτη προς ΤΠΜΕΔΕ; Θέλω να πω δηλαδή ότι η αίτηση προς ΤΕΑΜΕΔΕ περιλαμβάνει και τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και τον κλάδο των εφάπαξ παροχών ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 321
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με μικρή επιφύλαξη:

@emnikol --> Μόνο δύο αιτήσεις θα κάνω εγώ που επίσης δεν χρωστάω ΕΦΚΑ.

@avgoust --> Οι οφειλές μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ και άρα η αίτηση γίνεται προς αυτό.

@MichM --> Όχι, ανέκαθεν ήταν ανεξάρτητες οι οφειλές της εφορίας με των ασφαλιστικών ταμείων.

@zvasilia --> Έχουν πει ότι αν υπάρξουν αλλαγές μετά την ένταξη - όπως να μπουν κι άλλες οφειλές στη ρύθμιση ή να διορθωθεί κανένα λάθος δικό τους στα ποσά (έχουν γίνει αρκετά απ' ό,τι γράφεται) - αναπροσαρμόζονται οι δόσεις της ρύθμισης.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 1/10/2019 at 8:43 ΠΜ, avgoust said:

 

 

προσπαθώ να κάνω του αδελφου μου που είναι αγρότης. Εκανα πιστοποιηση ογα και του βγάζει χρέη. Ομως ΕΦΚΑ ενώ στο πρώτο στάδιο μου τα είχε βγάλει , τώρα που ζήτησα χθες να πάνε ΚΕΑΟ, στο ΚΕΑΟ δεν μου κάνει πιστοποιηση, αλλά βγαζει <<Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ>>

1.είναι σωστό?

2. πιστοποιηση στο <<ΕΦΚΑ μη μισθωτοι>> δεν κάνετε? (μου έβγαζε κωδικός φορέα προελευσης 9999-ΕΦΚΑ)?

3. τωρα τι κάνω? και η ημερομηνία που περνα?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά sos: συνέχεια του προηγούμενου post

προσπαθώ να κάνω το δικό μου. Μου είχαν βγεί τι ποσά  χρωστω ΕΦΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΕΑΕΠ και Ειχα πατήσει με επαναυπολογισμό και τωρα πήγα να κάνω τίς 3 πιστοποιήσεις στο ΚΕΑΟ. 

1. μου έκανε μόνο στον ΕΦΚΑ. Τα αλλα 2 <<Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ>>      είναι σωστό?

2. sos τα ποσα που μου βγάζει στον ΕΦΚΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μου έβγαλε στην αρχή και πάτησα επαναυπολογισμό. Εγω χρωστω 2017-2018 βασική οφειλή 3850,85 (ειχα πληρώσει μόνο έναν μήνα)  και αυτο μου βγάζει 5 μήνες μέχρι τον 5ο 2017 από 400 και κάτι ΕΥΡΩ. Τι γίνεται sos?

3. Το κακό είναι ότι στον ΕΦΚΑ επειδη είναι λίγα τα ποσά με αφήνει μόνο 38 δόσεις. Αρα δεν με συμφέρει διότι μετα μπορεί να μην με αφηνει να αυξήσω δόσεις.

3. θα είμαι εκπροθεσμός μετα την Δευτέρα? Σε αυτο το στάδιο που έχω φτασει πρέπει να προχωρήσω κι άλλο? Μηπως υποχρεούμαι του ΕΦΚΑ που έχω πιστοποιοηθεί να την τελειώσω?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι έχω κάποιες απορίες σχετικά με το ΕΤΕΑΕΠ και αν μπορείτε να μου τις επιλύσετε.
Εδώ και αρκετούς μήνες εργάζομαι σε κάποιο κοινωφελές πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα πήρε και παράταση. Έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω:

1. Στο ΕΤΕΑΕΠ είναι υποχρεωτική η ασφάλιση? Ναι ή Οχι?

2. Το ΕΤΕΑΕΠ απευθύνεται σε μισθωτούς ή μη μισθωτούς ή και τα δύο?

3. Ο εργοδότης (στην περίπτωση μου είναι Δήμος) είναι υποχρεωτικό να πληρώνει τις εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ?
Ρωτάω αυτό διότι από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι στον Δήμο ώς Μηχανικός σταμάτησα να πληρώνω τις τρέχουσες εισφορές στο ΕΤΕΑΕΠ (έτος 2019) αλλά πληρώνω

μόνο του 2017 και του 2018. Δηλαδή το εκκαθαριστικό των αναδρομικών.  Όμως αυτές μου έρχονται συνέχεια ότι τις χρωστάω (το 2019) στην σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ. Τι μπορώ να κάνω?

Να περιμένω την εκκαθάριση του 2019?

4. Σε περίπτωση που κάποιος ξεχαστεί και δεν πληρώσει μία από τις 32 δόσεις του ΕΤΕΑΕΠ μπορεί να τις πληρώσει άλλη φορά? Δεν ξέρω πόσο είναι ο τόκος.

5. Όταν ξεκίνησα να συμπληρώνω την αίτηση για τις 120 δόσεις εμφάνιση ένα ΕΤΕΑΕΠ που έγραφε κωδικός φορέας προέλευσης ΕΤΑ - ΤΣΜΕΔΕ - ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ + ΕΦΑΠ.

Αυτό τι είναι; Είναι κάτι καινούργιο; Αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε;

6. Ρύθμιση σε 120 δόσεις από ότι έχω διαβάσει δεν μπορεί να γίνει για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ (2017&2018). Αυτό αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

7. Στην αρχή προσπάθησα όλα μαζί να τα εντάξω στην ρύθμιση αλλά από ότι ενημερώθηκα από την σελίδα σας το ΕΤΕΑΕΠ η εκκαθάριση δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση. Δηλαδή με λίγα λόγια τι θα γίνει? Θα γίνει ρύθμιση για τα άλλα και δεν θα γίνει μόνο για αυτό?

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

παιδια sos να αγχωθω ή να ξεανγχωθώ:

προσπαθώ να κάνω τη ρυθμιση. Μου είχαν βγεί τι ποσά  χρωστω ΕΦΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΕΑΕΠ και Ειχα πατήσει με επαναυπολογισμό  εδώ και 2 μέρες, και   πήγα να κάνω τίς 3 πιστοποιήσεις στο ΚΕΑΟ. 

1. μου έκανε μόνο στον ΕΦΚΑ. Τα αλλα 2 ταμεία δεν με αφηνει στο τελος να πιστοποιηγθω και να πάρω κλειδαριθμό, αλλά βγαζει <<Ο Αριθμός Μητρώου Φορέα δεν υπάρχει στο Μητρώο Οφειλετών ΚΕΑΟ>>      είναι σωστό?

2. sos τα ποσα που μου βγάζει στον ΕΦΚΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μου έβγαλε στην αρχή και πάτησα επαναυπολογισμό. Εγω χρωστω 2017-2018 βασική οφειλή 3850,85 (ειχα πληρώσει μόνο έναν μήνα)  και αυτο μου βγάζει 5 μήνες μέχρι τον 5ο 2017 από 400 και κάτι ΕΥΡΩ. Τι γίνεται sos?

3. θα είμαι εκπροθεσμός μετα την Δευτέρα? Σε αυτο το στάδιο που έχω φτασει πρέπει να προχωρήσω κι άλλο? Μηπως υποχρεούμαι του ΕΦΚΑ που έχω πιστοποιοηθεί να την τελειώσω? Δεν το θέλω γιατι αφού δεν έχει του 2018 μου βγαζει πολύ λιγοτερες δοσεις.

4. αν δεν μπορώ να πληρώνω τον ΕΦΚΑ π.χ ούτε την ρύθμιση , και πληρώνω ΕΤΕΑΕΠ και ΤΣΜΕΔΕ, θα χάσω την ρύθμιση σε αυτά τα δύο?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

δεν μου απαντά κανείς, δεν ξέρω τι κάνω , και αρχίζω να πιστεύω ότι είμαι ο μόνος που χρωστά και ψάχνει  να βγάλει άκρη?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σύμφωνα με όσα έχουν πει από την στιγμή που έκανες την αίτηση για επανυπολογισμό και ένταξη είσαι εντάξει μέχρι τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο , δεν θυμάμαι ακριβώς .

Το ότι δεν σου βγάζει ΚΕΑΟ για τα άλλα , μάλλον δεν τα έχει στείλει ο φορέας σου για αυτό και είπαν ότι μπορούμε μέχρι τότε να κάνουμε το ΚΕΑΟ .

Για ότι είναι μετά την 1/1/2017 δεν γίνεται επανυπολογισμός , Ακόμα δεν βγάζει μηνιαίες δόσεις , αλλά 5 δόσεις τα χρωστούμενα , αφού έτσι γίνεται και με όσα βγαίνουν μετά την φορολογική εκκαθάριση .

Αν δεν μπορείς να πληρώνεις τον ΕΦΚΑ θα χάσεις τις ρυθμίσεις . Αν χάσεις μόνο την μία δεν χάνεις τις άλλες .

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, BAS said:

 

Για ότι είναι μετά την 1/1/2017 δεν γίνεται επανυπολογισμός , Ακόμα δεν βγάζει μηνιαίες δόσεις , αλλά 5 δόσεις τα χρωστούμενα , αφού έτσι γίνεται και με όσα βγαίνουν μετά την φορολογική εκκαθάριση .

Αν δεν μπορείς να πληρώνεις τον ΕΦΚΑ θα χάσεις τις ρυθμίσεις . Αν χάσεις μόνο την μία δεν χάνεις τις άλλες .

σε υπερευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Στον ΕΦΚΑ που είναι ο μόνος που με άφησε και πιστοποιήθηκα, στο ΚΕΑΟ  μου έβγαλε μόνο του 2017 (αυτές τίς 5 δόσεις). Ενω στο 1ο σταδιο της ρύθμισης μου έβγαζε και του 2018 και άρα αν πάταγα να κάνω την ρύθμιση βγαίνουν λιγότερες δόσεις από αυτές που πράγματι πρέπει να βγουν. Δεν έχουν ανέβει ακόμα οι 5 δόσεις του 2018?

 

Τον ΕΦΚΑ τα τρέχοντα (του 2019) πότε θα τα  ελέγξουν για να σε πετάξουν έξω? Αμέσως ή στην εκκαθάριση τον Απρίλιο 2020?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.