Jump to content

Recommended Posts

Στον νέο νόμο διακανονισμού οφειλών απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι η πληρωμή εισφορών 2019 (τρέχουσες). Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι αναδρομικές ΕΤΕΑΕΠ? Οι τρέχουσες ΕΤΕΑΕΠ? Αναδρομικά από το 2011 και μετά? Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Όλο ειδοποιητήρια κατεβάζω και σίγουρα κάτι μου έχει ξεφύγει.

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Όσοι είχατε οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ πχ αναδρομικά και κάνατε αιτηση για 120 δόσεις προσέχτε το εξής. Αν κάνετε εγγραφή στο ΚΕΑΟ βάζοντας φορέα ΤΣΜΕΔΕ και ΑΜ τον αριθμό δύναμης θα μπορέστε να ρυθμίσετε

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. Μετά από πολλές βόλτες σε ΕΦΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΚΕΑΟ ολοκλήρωσα επιτυχώς τις 120 δόσεις. Συμπέρασμα μην εμπιστεύεστε αυτούς που νομίζουν ότι γνωρίζουν και λένε βλακείες καθώς επίση

Ασφαλιστικός Οδηγός 120 Δόσεων (Ν. 4611/2019) - Χρήση πλατφόρμας, ερωτήσεις και απαντήσεις, από τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ (κάτι ανάλογο με αυτό που έχει εκδόσει/κάνει και το ΤΕΕ ... )

Posted Images

Ας αρχίσουν οι απαντήσεις μετά το σχετικό ΦΕΚ :

ΦΕΚ 73Α/17-5-2019

Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις.

 

120_δόσεις.pdf

Link to post
Share on other sites

Με τη δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. (η πλατφόρμα θα ανοίξει την προσεχή εβδομάδα)

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44680

εδιτ

πριν λιγο δημοσιευθηκε η αποφαση  της ΑΑΔΕ ,  Α.1196/2019

αναμενεται η δημοσιευση της στο ΦΕΚ.

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to post
Share on other sites

48 σελίδες ΦΕΚ, τί κουράγιο να έχει ένας άνθρωπος να διαβάζει τέτοια πρωινιάτικα :-P

αν βγάλει κάποιος άκρη ας ενημερώσει σ'αυτό το νήμα αν θα μπορούν να υπαχθούν τα αναδρομικά 2017/2018 του ΕΤΕΑΕΠ καθώς και τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ

Link to post
Share on other sites

Καλημέρα, μπηκε κανείς στο σύστημα?

Ακόμα του ΤΣΜΕΔΕ δεν φαίνονται, κι εμένα μου φαινόντουσαν μόνο ο επανυπολογισμός ΕΦΚΑ και τα αναδρομικά (που μπορείς να ρυθμίσεις).
Πέρα απο του ΤΣΜΕΔΕ που ακομα δεν φαίνονται, δεν υποτίθεται ότι ειναι μέσα κι ότι χρωστάς μέχρι 31/12/18? Δεν τα εμφανίζει...
Και τα τρέχοντα πως θα τα πληρώσεις αφού είναι ο κωδικός πληρωμής προς ώρας ίδιος με αυτόν που έχεις πριν το 19, άρα ότι βάλεις πάει στα χρωστούμενα, οεο?

Link to post
Share on other sites

Όπως βλέπω εδώ στις οφειλές υπάγονται και το ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018 που μας ήρθε καπέλο φέτος. Η απορία μου είναι, τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ (αυτά που ξεκίνησαν με το Β' 2011)  αφού δεν έχουν εκκαθαριστεί και, πολύ περισσότερο, δεν τα βλέπουμε εμείς κάπου συγκεντρωτικά να ξέρουμε τί χρωστάμε, υπάγονται στις διατάξεις των 120 δόσεων?

 

Link to post
Share on other sites

Μέχρι τις 30.09.2019 που έχουμε δικαίωμα να υπαχθούμε στη ρύθμιση, θα έχουν βγει όλα τα αναδρομικά και οι εκκαθαρίσεις.

Ήδη ξέρω άπειρο κόσμο που έχει/θα κάνει αίτηση υπαγωγής (συμπεριλαμβανομένου εμού).

Link to post
Share on other sites

Τις εισφορές του 2019 πως θα τις πληρώσουμε? Επίσης αν μπαίνουν στην ρύθμιση οι εισφορές ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018 σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε τα ειδοποιητήρια του 2019 που τις περιλαμβάνουν?

Link to post
Share on other sites

οι εισφορές του 2019 δεν έχουν να κάνουν με τον νόμο των 120 δόσεων. ο νόμος αυτός (είναι ο Ν.4611/2019) αφορά οφειλές ληξιπρόθεσμες έως την 31/12/2018.

το αν πρέπει να πληρώσει κανείς ή όχι τα αναδρομικά ΕΤΕΑΕΠ 2017-2018 ή να τα εντάξει στις 120 δόσεις είναι θέμα δικής του απόφασης. αυτή την στιγμή τα αναδρομικά ΕΤΕΑΕΠ είναι 21,49*2 = 42,98 μηνιαίως. Αν, θεωρητικά, κάποιου αυτή είναι η μόνη του οφειλή δεν βλέπω τον λόγο να τα εντάξει στις 120 δόσεις γιατί η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 50άρικο. Μία η άλλη δηλαδή. Πότε είπαν  Ghostrider ότι θα βγάλουν το σύνολο των αναδρομικών ΤΣΜΕΔΕ ? εγώ βλέπω μας έχουν κάθε εξάμηνο έμπα ψυχή έβγα ψυχή. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τί ακριβώς οφείλει από αναδρομικά τσμεδε.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.