Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με φωτοβολταϊκό πάρκο


diamalan

Recommended Posts

Γεια σας, 

Έχω ένα πάρκο με 6 deger trackers 40 panel  το καθένα  των 250w (σύνολο 60kw). Μετά από χαμηλές αποδόσεις (μπορεί και ετών - όσο πάει πιο χαμηλά) ΈΠΡΕΠΕ  να το ψάξω. Μιλάμε για συμπεριφορά του παρκου σαν 50kw και πιο κάτω. Σε κάθε tracker έχω 2 string το ένα πανω μεριά και η άλλη κάτω( 1-20 panel το ένα string και 21-40 το δεύτερο όπως φαίνεται στην φωτογραφία που επισυνάπτω).Μαζί με τεχνικό ανοίξαμε τα καπάκια των panel σε ένα tracker και μετρούσαμε τα volt. Η πρώτη στήλη των panel δλδ τα panel 6,13,20,27,34 κυμαίνονται 28+ με 27 volt, η δεύτερη στήλη 26 με 24 vol,t η τρίτη 24 -22, η τέταρτη 22-20, η πέμπτη 20 -18 η έκτη 18-17 και η έβδομη 17-15. Έπειτα δοκιμάσαμε αλλαγή string να δούμε τι θα γίνει, δλδ χωρίσαμε τα panel αριστερά και δεξιά (1,2,3,6,7,8,9,13,14,15,16,20,21,22,27,28,29,34,35,36 το ένα string και τα υπόλοιπα στο άλλο).Ξαναμετρήσαμε τα panel και δεν είδαμε καμία διαφορά, πάλι υπάρχει αυτή η σταδιακή μείωση volt  σε κάθε στήλη.Επίσης δοκιμάσαμε και την αλλαγή εισόδων sting στο  inverter αλλά καμία αλλαγή. Στον inverter στην πρώτη περίπτωση που τα string  είναι πάνω κάτω είδαμε τιμές ίδιες στα volt 450+ και στη δεύτερη περίπτωση τα string είχαν διαφορά, αυτό με τα ''καλά'' panel 530+ volt και το άλλο 410 volt. Καταλήξαμε σε σκάρτα panel. Το θέμα είναι ότι  κάναμε  μετρήσεις σε δεύτερο tracker και είχαμε ΑΚΡΙΒΩΣ  τις ίδιες τιμές (σύμπτωση;), δλδ σταδιακή μείωση volt σε κάθε στήλη.Βέβαια οι μετρήσεις θα γίνουν σε όλα τα tracker... απλά δεν προλάβαμε. Μήπως βλέπει κανείς κανένα άλλο πρόβλημα; ή πάμε στη περίπτωση των σκάρτων panel. Τέλος να σημειώσω ότι τα  tracker δεν έχουν μεγάλες διαφορές απόδοσεις μεταξύ τους.

 

solar park.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να αλλάξετε τεχνικό... Η περιγραφή της "προσπάθειας διάγνωσης" του προβλήματος είναι τουλάχιστον κωμική...

Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες του χώρου, με εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορούν να κάνουν διάγνωση του προβλήματος και να σας βοηθήσουν στο claim προς την κατασκευάστρια εταιρία των πάνελ.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι από τα πιο κοινά προβλήματα των πάνελ.

Link to comment
Share on other sites

Συντήρηση και τηλεμετρία δεν είχατε ώστε να το εντοπίσουν το πρόβλημα? Δυστυχως για εσάς, είχατε ένα εργοστάσιο και δεν το συντηρούσατε ορθά και όταν η παράγωγη εφθασε στο μηδέν, τότε χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου. Επίσης με ένα πολυμετρο δεν γινεται ορθή διάγνωση και ούτε claim μπορείτε να κάνετε.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.