Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

τακτοποίηση για αίθριο σε μπαλκόνι


christos89

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους, 

έχω την εξής απορία, το διαμέρισμα μου έχει μεγάλο μπαλκόνι με πέργκολα (σκεπασμένη με κεραμίδια). Θα ήθελα να κλείσω ένα μέρος αυτού (εμβαδόν 5 * 2,5) με τζαμαρία και πιο συγκεκριμένα κουφώματα τύπου φυσούνα τα οποία μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν για δημιουργία αίθριου. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, αν αυτό χρειάζεται άδεια από την πολεοδομία, και αν υπάρχουν κανονισμοί που θα έπρεπε να προσέξω... π.χ. αν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το πόσο κοντά στα κάγκελα μπορεί να πάει η κατασκευή. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν το γκρέμισμα τοίχου για επισκευή χρειάζεται πολεοδομική άδεια.

ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Χρήστος

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, christos89 said:

....

έχω την εξής απορία, το διαμέρισμα μου έχει μεγάλο μπαλκόνι με πέργκολα (σκεπασμένη με κεραμίδια)..

1ον Αφού δεν είναι κινητά τότε πολεοδομικά είναι στέγαστρο και όχι πέργολα.

2ον Ναι χρειαζόσουν άδεια για να την είχες φτιάξει. Αν δεν προβλέπουν τα σχέδια του κτιρίου σου στην πολεοδομία  τότε είναι καθ’ υπέρβαση, άρα αυθαίρετη..

3ον Για να βάλεις περιμετρικά τζαμαρία ακόμα και φυσούνα τότε το κάνεις δόμημα πλήρη και ναι χρειάζεσαι άδεια και ναι αν το κάνεις χωρίς το πρόστιμο που θα φας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

4ον οι πιθανότητες να εχεις υπόλοιπο συντελεστή δόμησης λογικά πρέπει να είναι ελάχιστες οπότε άδεια δεν μπορείς να βγάλεις.

Αναθέτεις όμως αν θες σε τεχνικο γραφείο να μελετήσει τον φάκελο του ακινήτου σου και σου σε κατευθύνει με σιγουριά και όχι υποθέσεις.

 

(Νομιμοποίησε το στέγαστρο άμεσα, δεν υπαρχει το αν θα σε βρουν αλλά το πότε και το πρόστιμο θα τρέχει μαζί με τον χρόνο όταν συμβεί αυτό)

Edited by Didonis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, το συγκεκριμένο στέγαστρο είναι φτιαγμένο από παλιά και σκεφτομαι να το νομιμοποιήσω άμεσα - δεν είναι καινούριο. Υπάρχει περίπτωση να πληρώνω πρόστιμο κάθε χρόνο για κατασκευή που έχει γίνει πριν το 2000? Επίσης, αν νομιμοποιηθεί το στέγαστρο, τότε η φυσούνα θα είναι κινητή. Αυτό χρειάζεται συντελεστή δόμησης?

Ο τεχνικός (που συνεργάζεται με μηχανικό) στον οποίο μίλησα μου είπε ότι η φυσούνα δεν θέλει άδεια, για αυτό ρωτάω μία δεύτερη γνώμη. 

Link to comment
Share on other sites

αφου είναι προ 2011 ναι μπορείς να εντάξεις το στέγαστρο σου στον 4495/17. θα πληρώσεις κόστος μηχανικού να το κάνει και ενα σχετικά μικρό πρόστιμο για αυτό. Ναι κάνε το. Μεχρι να γίνει όμως αυτό είναι αυθαίρετο.

 

Ο Τεχνικός που μίλησες σου λέει ΜΠΟΥΡΔΕΣ ή ψέματα ή ρωτάει μηχανικούς όταν έχουν κατεβάσει τσικουδιές.

 

Edited by Didonis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να ρωτήσω το αντίστροφο, με κατασκευασμένη πριν το  2011, μεταλλική τζαμαρία επι προβόλου και δημιουργία κλειστού αιθρίου, κάνω νομιμοποίηση όπως το βρήκα. Ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να το καθαιρέσει, τι άδεια προβλέπεται;

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.