Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρυθμιση του προβολικου συστηματος autocad κατευθειαν σε ΕΓΣΑ87


Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι,
Ευχαριστω για την βοηθεια που προσφερεται σε γνωσιακο υλικο τοσο σε παλιους οσο και σε νεους μηχανικους ανεξαρτητου πτυχιου.
Ειμαι τοπογραφος μηχανικος Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Αθηνων και ψαχνω να βρω εναν τροπο να αλλαξω το αρχικο σημειο συντεταγμενων του autocad ετσι ωστε καθε φορα που το ανοιγω να εμφανιζει το προβολικο συστημα του ΕΓΣΑ87.Γνωριζω οτι εχει να κανει με την set origin εντολη αλλα δεν ξερω ποιες συντεταγμενες πρεπει να παρω σαν αρχικες.
Μηπως του Αστεροσκοπειου Αθηνων ή του Greenwich και που μπορω να τις βρω?
Ευχαριστω εκ των προτερων... 
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω ακριβώς στο ερώτημά σου, αλλά μία καλή εναλλακτική θα ήταν να ορίσεις σε ένα νέο σχέδιο τις μονάδες που δουλεύεις, τα layers, τις γραμμές και την επιφάνεια της περιοχής σου και να το αποθηκεύσεις σας template. Έτσι κάθε φορά που θα ανοίγεις το autocad, θα επιλέγεις το template που δημιούργησες και θα σου εμφανίζει την περιοχή όπου δουλεύεις και θα έχεις έτοιμο ότι χρειάζεσαι!

Αναφορικά με την επιφάνεια της περιοχής σου, σχεδίασε ένα πολύγωνο σε ΕΓΣΑ87 της περιοχής που σε ενδιαφέρει και κάνε zoom-->extents σε αυτό. Σβήστο και χωρίς να αλλάξεις επίπεδο οθόνης (zoom) αποθήκευσέ το ως template. Θα πρότεινα να είναι σε επίπεδο νομού που δραστηριοποιείσαι τουλάχιστον. Συντεταγμένες αν δεν τις έχεις μπορείς να τις δεις από το θέασης του κτηματολογίου.

Link to comment
Share on other sites

49 λεπτά πριν, nbr said:

Μπορείς να μας πεις και γιατί το θέλεις το autocad να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο?

Θα σας πω...Στην υπηρεσια που απασχολουμαι κανω στο autocad περιγραμματα dxf σε συντεταγμενες ΕΓΣΑ87 για το κτηματολογιο της περιουσιας του δημου..αλλοτε τις συντεταγμενες τις βρισκω μονος μου γραφικα με διαφορες ΔΧ,ΔΥ στον κανναβο γιατι εχω να κανω με παλια σχεδια σε ΗΑΤΤ ή αυθαιρετο-τοπικο συστημα συντεταγμενων.Τα ποιο νεα σχεδια εχουν πινακα ΕΓΣΑ87 οποτε δεν δυσκολευομαι να κανω την polyline.
Αν εχω ετοιμο το προβολικο συστημα στο autocad στο συστημα του κτηματολογιου το dxf  χρειαζεται μονο ενα σταθερο  σημειο εισαγωγης.''Κουμπωνει'' μονο του..

Edited by PANOS_TRIANTO
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.