Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εξ' αδαιρέτου αγροτεμαχίου 2,6 στρεμ. εντός ζώνης


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

Γεια σας, καταρχάς συγχαρητήρια για το φόρουμ. Με έχει διαφωτίσει αρκετά σε πολλά θέματα και το παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον.

Ήρθε  η ώρα λοιπόν για την πρώτη μου ερώτηση στο φόρουμ:

Υπάρχει ένα οικόπεδο εκτός οικισμού , εντός ζώνης που προϋπάρχει αυτούσιο σε αυτή τη μορφή από το 1979 και δεν είναι προϊόν κατάτμησης, με εμβαδόν 2600 μέτρα.

Το οικόπεδο (αγροτεμάχιο)  κατά συνέπεια είναι εντός ζώνης και χτίζει κατά παρέκκλιση 200 μέτρα συνολικά. Υπάρχουν 4 συνδικαιούχοι επί του οικοπέδου και οι δύο από αυτούς έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες (σχέδια μηχανικού, ερώτηση πολεοδομία κλπ)  για την ανέγερση 1 οικοδομής συνολικού εμβαδού 100 τετραγωνικών για να περισσέψουν άλλα 100 για τα άλλα δυο μερίδια  για μελλοντική ανέγερση οικοδομής( Να σημειωθεί ότι υπάρχει συναίνεση των άλλων δυο μεριδίων).  Υπάρχει περίπτωση να γίνει κατάτμηση του οικοπέδου , ούτως ώστε να χωριστούν τα εν λόγω  μερίδια; (πχ σε περίπτωση που μπει μελλοντικά εντός οικισμού). Υπάρχει κάποια άλλη νομική κάλυψη για την κυριότητα της οικοδομής πέραν της κατάτμησης; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

GerryThomas φαντάζομαι η σύσταση μπορεί να διασφαλίσει νομικά τους συνιδιοκτήτες. Καλό είναι να συμβουλευθείτε και συμβολαιογράφο για το συμφέρον σας, στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από μηχανικό που σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθήσει το πώς θα χτίσουν οι υπόλοιποι ...

Σίγουρα χωρίς σύσταση και χωρίς την συναίνεσή σας δεν μπορούν να χτίσουν τίποτα...

Το αν γίνεται κατάτμηση μπορεί να σας το πει ο τοπογράφος που θα κάνει το τοπογραφικό για τα παραπάνω... 

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, GerryThomas said:

 

.....Υπάρχει ένα οικόπεδο εκτός οικισμού , εντός ζώνης που προϋπάρχει αυτούσιο σε αυτή τη μορφή από το 1979 και δεν είναι προϊόν κατάτμησης, με εμβαδόν 2600 μέτρα.Το οικόπεδο (αγροτεμάχιο)  κατά συνέπεια είναι εντός ζώνης και χτίζει κατά παρέκκλιση 200 μέτρα συνολικά.

Κατάτμηση που να δημιουργεί άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα με βάση τα στοιχεία που δίνεις αποκλείεται. Όμως, ακόμη και αν κάποιος ήθελε να κατατμήσει σε μη άρτια και μη οικοδομήσιμα (δηλαδή να  ενδιαφερόταν μόνο για καλλιέργεια) και πάλι είναι πιθανό λόγω ειδικών διατάξεων της περιοχής (πχ ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ κλπ) αυτό να απαγορεύεται έχοντας θεσπιστεί ελάχιστο όριο κατάτμησης τα 4.000 τμ ή και ακόμη μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση με μηχανικό και συμβολαιογράφο θα πορευτείτε όπως αναφέρει ο συνάδελφος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αν "υπαρχει απο το 1979" δεν σε καλυπτει

Κρισιμη ημερομηνια δημιουργιας ειναι η 24-4-77.

Κατα τα λοιπα,

ισχυουν οσα προανεφεραν οι συναδελφοι

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Παρεμπιπτόντως Το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε οικισμο κάτω των 2000 κατοίκων, τα συμβόλαια ιδιοκτησίας έχουν γίνει από το 1963. Ο μηχανικός κι ο τοπογραφος με τους οποίους υπάρχει συνεχής συνεννόηση εγγυώνται την οικοδομησιμοτητα. Το θέμα είναι, μετά την αποπεράτωση αν μπορεί να υπαρξει κάποια νομική κατοχύρωση του κτίσματος από τους ιδιοκτήτες σε σχέση με τους εξ αδιαίρετου συνιδιοκτητες, από τη στιγμή που συναινουν και υπάρχει ισοκατανομη στα τετραγωνικά του ΣΔ. 

Link to comment
Share on other sites

 

Η "σωστη" ενεργεια ειναι η εκδοση αδειας για ολους  και συσταση ΟΙ.

 

Επομενως, για  τον τροπο συστασης ΟΙ και για   την "κατοχυρωση" δικαιωματων, θα μιλησεις  με τον συμβ/φο.

Link to comment
Share on other sites

Σε προηγούμενο μήνυμα αναφέρεις ότι το αγροτεμάχιο είναι εντός ζώνης (εννοείται 500 μ από τα περιμετρικά όρια προ 23 τμήματος). Τώρα λες ότι είναι σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων.  Αν ισχύει το πρώτο, όπως αναφέραμε κατάτμηση σε άρτια και οικοδομήσιμα δεν γίνεται. Από κει και πέρα αν εκδοθεί άδεια για κατοικία υπάρχει και η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών.  Εξ αδιαιρέτου σημαίνει ότι όλοι είστε ιδιοκτήτες κατά το ποσοστό σας σε κτίρια και γήπεδο. Τα περαιτέρω τα συζητάς με τον μηχανικό σου καθώς κάθε έργο έχει ειδική μελέτη και λεπτομέρειες που δεν μπορούν να συζητηθούν στα πλαίσια του φόρουμ.

Καλημέρα Δημήτρη. Μαζί γράφαμε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.