Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρεμα εντος οικοδομικου τετραγωνου


Recommended Posts

Kαλημερα!

Εχω την εξης απορια: Ποια υπηρεσια ειναι υπευθυνη για να σου απαντησει αν εντος οικοδομικου τετραγωνου διερχεται ρεμα ή οχι;

Ιστορικο: Σε Ο.Τ. υπηρχε παλιο εγγραφο της Νομαρχιας οτι διερχεται ρεμα  παρολο που στην πραγματικότητα δεν υπαρχει ουτε ιχνος.

Σε αιτηση προς πολεοδομια και νομαρχια ολοι απαντουν οτι την ευθυνη την εχει ο μηχανικος και οτι κακως δεν υπογραφει οτι οικοδομειται στο τοπογραφικο.

Επειδη θεωρω οτι δεν μπορει να αναλαμβανει τετοια ευθυνη καποιος μηχανικος χωρις να υπαρχει καποια εγγραφη απαντηση που να αναθεωρει και το προηγουμενο εγγραφο σας ρωταω που αλλου μπορει να απευθυνθει ο πελατης μου. Ολοι λενε ελα μωρε δεν υπαρχει προβλημα αλλα κανεις δεν απανταει.

 

Ελληνικο δημοσιο.....

 

Link to comment
Share on other sites

GEOPETH από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι είσαι εντός σχεδίου, άρα το ρέμα θα έπρεπε να φαίνεται στο ρυμοτομικό σχέδιο και στα λοιπά στοιχεία της πράξης εφαρμογής .... φαίνεται ???

Επίσης όταν λες "έγγραφο της Νομαρχίας" τι είδους έγγραφο εννοείς? 

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

Στη πινακιδα του σχεδιου πολεως του 1966 φαινεται καποιο ιχνος αλλα σημερα ολα σχεδον εχουν κτιστει γυρω-γυρω ακομα και σχολειο. 

Το 1985 σε μια μεγαλη πλημυρα που ειχε γινει ειχε κατεβασει καποιο νερο και υπαρχει εγγραφο της νομαρχιας σε ερωτηση ομορου ιδιοκτητη οτι δεν πρεπει να γινει καποια επεμβαση μεχρι τη συνολικη διευθετηση των ρεματων της περιοχης.

Προσφτα εγινε δημοσιευση σε φεκ η αντιπλημμυρικη προστασια της περιοχης αλλα δεν αναγραφει καπου οτι καταργουνται τα υπαρχοντα ρεματα.

Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι οταν θα παει να οικοδομησει καποιος μπορει να εμφανιστει κανας " περιεργος" γειτονας, που θα του κοβει τηε θεα, και επικαλεστει το ρεμα και γινει μπαχαλο!

Link to comment
Share on other sites

 ναι, αλλά,

αυτο το ρεμα, απο καπου ξεκιναει και δεν "κοβει" μονον το δικο σου οικοπεδο...αλλα επεκτεινεται και σε διπλανα.

Κανενας δεν εχει χτισει μεχρι σημερα, καθ' ολο το μηκος αυτου του "φερομενου" ρεματος?

Οι τιτλοι του οικοπεδου -και των διπλανων οικοπεδων- τι περιγραφουν?

 Εξ αλλου τα ρεματα εχουν μεταφερθει στους Δημους/ΕΥΑΘ/Περιφερεια...ακρη δεν βγαινει

"Δ) Δεν υπάρχει μια ενιαία Νομοθεσία για τα ρέματα με αποτέλεσμα σήμερα, να υπάρχουν αρμοδιότητες αλληλεπικαλυπτόμενες και να εμπλέκονται σε διάφορα διοικητικά και τεχνικά θέματα, πληθώρα φορέων όπως οι ΑΕ Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η ΕΥΔΕ, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι.

Ε) Μετά τον “Καλλικράτη” και την απόδοση αρμοδιότητας αντιπλημμυρικής προστασίας στις Περιφέρειες, δεν έχουν παραδοθεί, ακόμα, τα αρχεία με τα μητρώα και τα σχέδια των τεχνικών έργων, των αποτυπώσεων των ρεμάτων, του αρχείου GIS κλπ."

 

Link to comment
Share on other sites

μιλάμε για Αττική ή εκτός? γιατί είναι διαφορετικές καταστάσεις.

Στην αντιπλημμυρική μελέτη κανονικά είτε θα ξεκινάει από τις βασικές λεκάνες ή θα παραπέμπει σε προηγούμενη μελέτη από την οποία συνέχισε. Θα ψάξεις στις μελέτες να βρεις τις λεκάνες, και εκεί θα καθορίζει και ρέματα, τουλάχιστον ως προς θέση (όχι αναγκαστικά οριοθέτηση).

Η υπηρεσία που ενέκρινε την αντιπλημμυρική λογικά θα είναι και αρμόδια να σου απαντήσει και αν υπάρχει οριοθετημένο εκεί. Γενικά απάντηση επίσημη μπορείς να πάρεις μόνο εάν έχει οριοθετηθεί ένα ρέμα ή έχει διευθετηθεί. Απάντηση ότι δεν υπάρχει ρέμα εάν στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει μελέτη λεκανών δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ, θα μπλέξεις σε καταστάσεις "δες το 5000 ΓΥΣ και πες μόνος σου" και κάτι τέτοια. Στην περίπτωσή σου όμως πιστεύω ότι στην αντιπλημμυρική θα βρεις στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

 

GEOPETH, αναφέρεις ότι στην Πινακίδα του ΄66 εμφανίζεται ένα «ίχνος». Για να καταλάβουμε και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, το ιχνος διαπερνά Ο.Τ.; Έχεις εγκ ρυμοτ σχέδιο; Προ του οικοπέδου σου δηλαδή, το πρόσωπο αυτού είναι  διαμορφωμένη οδός ή έχεις «ένδειξη» φυσικής ή τεχνικής κοιλότητας υδατορέματος; Όπως σου λέει και ο Δημήτρης, το ίχνος έχει διατηρηθεί αδόμητο ή όπως περιγράφεις, έχουν υλοποιηθεί και δημόσια κτίσματα επί αυτού;

Δημήτρη, (από ότι γνωρίζω)  η αρμοδιότητα συντήρησης και αστυνόμευσης σύμφωνα με το αρθ 186 τυ ν.3852/10 , ανήκει πλέον στις Περιφέρειες (αρθ.224 του ν.4555/2018) και ασκείται σε συνεργασία με πιθανούς φορείς διαχείρισης κα . Αρχεία γενικά δεν υπάρχουν, πέρα από τις παλαιές αποφάσεις Νομαρχών (1983) – που κατέγραψαν τα «βασικά»  υδατορέματα και όρισαν πεδινή κοίτη σε αυτά (βλ. Εγκ 33) .

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.