Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά ημιτελούς ακινήτου από ΕΤΕ με αυθαίρετα- ολοκλήρωση άδειας


archAD

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. 

Λοιπόν, έχω έναν πελάτη ο οποίος αγόρασε από πλειστηριασμό ένα ακίνητο κατοχής Εθνικής τράπεζας, ημιτελής διώροφη οικοδομή καθώς λείπει η πλάκα της στέγης.

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε το 2008 σύμφωνα με το ΠΔ 8-7-93 (ΦΕΚ 795Δ'/8-7-1993) οπότε, αν δεν κάνω λάθος, με τις παρατάσεις βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Η έως τώρα κατασκευή όμως έχει αυθαίρετη υπέρβαση δόμησης, την οποία αυθαιρεσία έχει ήδη ρυθμίσει η Τράπεζα πριν την αγοροπωλησία στον 4178/2013.

Η διάταξη που θέλει ο πελάτης εσωτερικά έχει κάποιες διαφορές από τα σχέδια της αρχικής μελέτης της άδειας, ίσως και στον περιβάλλον χώρο να υπάρξουν αλλαγές.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το διαχειριστώ χωρίς να έχουμε προβλήματα ούτε πρακτικά ούτε νομικά με τις αλλαγές;

 

(ΥΓ: συγχωρέστε με για το νέο θέμα αλλά δεν ήξερα με σιγουριά που να το εντάξω, μπορεί να μετακινηθεί.)

Link to comment
Share on other sites

Η ο.α πράγματι συνεχίζει να ισχύει και ως ισχύουσα μπορεί και πρέπει να αναθεωρηθεί για πολλούς λόγους-Μπαίνουν όμως πολλά θέματα σ' αυτές τις περιπτώσεις 

Όπως οι αλλαγές επιβλεπόντων οι τεχνικές εκθέσεις και οι Υ.Δ  νέων και παλιών -στις αμοιβές κλπ ειδικά αν πρόκειται για συνταξιοδοτημένους

και επιπλέον αν λόγω  ρύθμισης δεν σου περισσεύει  σ.δ ίσως ακόμη όχι μόνο  να μην  σου επιτραπεί να αποπερατώσεις  τον όροφο, αλλά και χρειαστεί να  γκρεμίσεις τις τοιχοποιίες


 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ότι είναι νόμιμα υφιστάμενο με βάση την Οικοδομική του Άδεια το διαμορφώνεις όπως θέλεις εφαρμόζοντας φυσικά τις ισχύοντες πολεοδομικές διατάξεις και περιορισμούς.

Ότι είναι υφιστάμενο ως «τακτοποιημένο» έχεις δικαίωμα να κάνεις παρεμβάσεις που αφορούν αποκλειστική την βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας.

Αν τμήματα που είναι «τακτοποιημένα» έχεις υπόλοιπο δόμησης κάλυψης όγκου και μπορείς να τα νομιμοποιήσεις, τότε και τα νομιμοποιημένα θα έχουν το πλήρες πακέτο δικαίωμα.

Καλά κουράγια… (συχνά πυκνά είναι παρτίδα χαρτιών με κλειστά χαρτιά και θέλει λεπτούς χειρισμούς ανα περίπτωση ειδικά αν η άδεια που βγάλεις δεν απαιτεί εγκρίσεις και ολη η ευθύνη μένει σε εσένα)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

-Δεν υπήρχε περιθώριο δόμησης, οι αυθαιρεσίες είναι ρυθμισμένες για 30 χρόνια. 

-Με τον παλιό μηχανικό έχω μιλήσει, είναι μεγάλος αλλά ενεργός ακόμα, μου δήλωσε ότι δεν θα έχουμε κανένα ζήτημα κι ότι χρειαστώ θα μου τα ετοιμάσει.

Το βλέπω προς τροποποίηση άδειας και μέσα σε αυτό θα εντάξω και τις πληροφορίες για την ρύθμιση, και να δω αν θα μου κολλήσει το ζήτημα και που.

Φοβάμαι και να ρωτήσω ευθέως σε υπάλληλο της πολεοδομίας μην του έρθει καμία αναλαμπή να αρχίσει το γκρέμισμα.

Αν υπάρξει καμία νέα σκέψη για το ζήτημα παρακαλώ μοιραστείτε την μαζί μου!

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.