Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συγκόλληση χαλύβων


Recommended Posts

Καλημέρα,

είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και καινούρια στο Forum. Το αντικείμενο της διπλωματικής μου είναι η μελέτη συγκόλλησης χαμηλά ανθρακούχου χάλυβα και η θερμική κατεργασία της. Θα ήθελα να μου προτείνετε περιοδικά τα οποία να έχουν σχετικές αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα.

Ευχαριστώ πολύ.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, acnt

Link to comment
Share on other sites

Για ρίξε μία ματιά στον Ευρωκώδικα 3 και γενικά σε βιβλιογραφία Μεταλλικών κατασκευών για πολιτικούς μηχανικούς. Δεν ξέρω αν οι ποιότητες δομικού χάλυβα ταιριάζουν σε περιεκτικότητα σε άνθρακα, αλλά μπορείς να δεις πως γίνεται ο έλεγχος των τάσεων, κυρίως σε εξωραφές. Για εσωραφές, η βιβλιογραφία είναι περιορισμένη νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. μελετάμε κυρίως την σκληρότητα του χάλυβα τόσο στην περιοχή της συγκόλλησης όσο και στην ευρύτερη και πώς αυτή επηρεάζεται από θερμικές κατεργασίες. αυτό πιστεύω είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αντοχή. θα μελετήσουμε επίσης και την αντοχή σε εφελκυσμό ορισμένων δοκιμίων. αν πιστευεις οτι η εργασία σου θα ήταν χρήσιμη θα ήθελα να μου την στείλεις. ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Πρόκειται να κατασκευάσω μια προσθήκη σε υφιστάμενο κτήριο του 1978. Αναμονές υπάρχουν αλλά έχουν μικρό μήκος, περίπου 50 εκ. Ο χάλυβας που χρησιμοποιήθηκε τότε είναι sti. Σκέφτομαι να συγκολλήσω τους νέους b500c χάλυβες με τους παλιούς. Είναι αυτό εφικτό? Νομίζω, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος πως ο sti συγκολλάται.

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος με ανάλογη εμπειρία-πείρα ώστε να μου δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές?

Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με συγκολλήσεις.

Πόσες ραφές με τι μήκος απαιτείται?

Και κάτι άλλο, στην προσθήκη έχω π.χ. ένα υπστήλωμα με 6Φ14. Οι αναμονές είναι 4Φ14. Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση με τα 2 επιπλέον σίδερα? Αν έχω στην προσθήκη 6Φ20 και αναμονές 4Φ16?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.