Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Anadelta - Προβλήματα,ερωτήσεις


Mirto

Recommended Posts

Γεια σε ολους...! ειναι νεα στο " club" και θα ηθελα την βοηθεια σας!!!!!

οποιος γνωρίζει απο το anadelta θελω τα φωτα του!

 

1. πως γινεται ο κομβος ρε παιδια......????

2. πως θα αλλαξω μια τυπικη διατομη .....????

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μυρτώ, ότι και να σου πω, από εδώ δεν θα το καταλάβεις.

Προσπάπθησε να καταλάβεις καταρχήν πως συμπεριφέρονται οι ομάδες γραμμών στις τυπικές.

Μπορείς να κάνεις παπάδες με το Anadelta πάντως...

Στο manual έχει οδηγίες αρκετά χρήσιμες για τον τρόπο ορισμού και υπολογισμού των γραμμών σε μια τυπική.

Όσο για τα παιδιά στην Αnadelta, απλά θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συναδελφοι καλησπερα,

 

γενικα ως τωρα δεν ειχα εντρυφησει σε εργα οδοποιιας, παρα μονο σε κλασικη τοπογραφια. Προσφατα περασα στην εφαρμογη, και αναγκαστηκα να σχεδιασω καποιους αστικους δρομους. Αρχισα να μαθαινω το anadelta tessera και μελετησα λεπτομερως το περιφημο manual που κυκλοφορει. Απ ο,τι καταλαβα, με την εισαγωγη σημειων εδαφους και μονο, οι ισουψεις υπολογιζονται αυτοματοποιημενα, το ιδιο και ο δρομος (αρκει να χαραξεις την πολυγωνικη), το ιδιο και η μηκοτομη (αρκει να φερεις την ερυθρα), το ιδιο και οι διατομες (με μια απλη "ενημερωση"). Με δυο λογια, εχεις ολοκληρωμενη χαραξη με δυο κινησεις στο σχεδιο, και ισως κανα δυο επεμβασεις στις προδιαργαφες. Ρωτω οσους το ξερουν: Ειναι οντως τοσο απλο οσο φαινεται; Ειναι οντως τοσο μεγαλο εργαλειο και μπορει να παρεξει ολα τα απαιτουμενα δεδομενα με ελαχιστο κοπο απο τον χρηστη; Η ακομα εχω πολυ επιφανειακη εικονα του αναδελτα; Ευχαριστω πολυ

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

παιχταρα μου το εχεις βρει..εχεις πολυ πολυ επιφανειακη εικονα για την μελετη οδοποιίας..σου προτεινω το εξης ...η ασχολησου σοβαρα ή μην κανεις τιποτα..οι εποχες μπαλαμουτι και αρπα κολλα περασαν..καιρος ηταν να περασουν..

Link to comment
Share on other sites

το δεχομαι αυτο που λες, και ετσι πιστευω και εγω. Απλως το ενα και μοναδικο manual που υπαρχει για το συγκεκριμενο προγραμμα δεν περιεχει τιποτε αλλο παρα μια απλη επεξηγηση της καθε εντολης χωριστα, και δεν μου δινει να καταλαβω ποιες ειναι οι δυνατοτητες του αναδελτα, και τι απαιτει απο τον χρηστη. Εγω τις ελαχιστες φορες που ασχοληθηκα με οδοποιια υπηρξα οπαδος της μη αυτοματης δουλειας. Ξερετε, μεσα απο το autocad σχεδιαση εκ του μηδενος και οριζοντιογραφιας και μηκοτομης και διατομων. Τωρα που προσπαθω οπως ειπες να ασχοληθω σοβαρα, βρηκα ενα εργαλειο που λυνει τα χερια, αλλα δεν ξερω ακομα ποσο, ουτε ξερω τι απαιτειται να γνωριζω εγω. Οταν ειδα οτι με μια στοιχειωδη χαραξη πολυγωνικης μου ειχε ηδη ετοιμη οριζοντιογραφια και μηκοτομη, και περιμενε απο μενα να μαζεψω τα "ψιλα" (διαπλατυνσεις, τυπικες διατομες κλπ.), απο τη μια χαρηκα, απο την αλλη σκεφτηκα οτι καποιο λακκο εχει η φαβα. Γι αυτο θα ηθελα λιγο πιο διευκρινιστικες πληροφοριες απο το οτι "η εποχη του αρπα κολλα περασε". Οσο κι αν συμφωνω απολυτα με αυτο...

Link to comment
Share on other sites

Ίσως μια λύση να είναι κάποια σεμινάρια κατευθείαν από την Anadelta ή από εξουσιοδοτημένο κέντρο εκπαίδευσης ώστε τα μυστικά του προγράμματος να μην παραμείνουν μυστικά. Ένα εγχειρίδιο που απλά αναφέρει εντολές και επεξηγήσεις δεν έχει νομίζω να σου προσφέρει σε αυτή τη φάση κάτι ουσιαστικό .

 

Μια επικοινωνία μαζί τους ώστε να κανονίσετε συνάντηση για να "στήσετε" μαζί κάποια μελέτη από την αρχή , ίσως φωτίσει πολλά σκοτεινά σημεία .

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

Καταρχήν όλα τα manual που αφορούν τετοια προγραμματα (δηλ.αναφερονται σε επιστημονες και οχι σε σχεδιαστες) απλά έχουν επεξηγησεις για το τι κάνουν τα κουμπάκια..δεν θα μπορουσαν λογικά να μας μάθουν οδοποιία..

Πολύ βασικά και σου λέω ξαναανοιξε βιβλία οδοποιία, ξαναδες προδιαγραφες..το δυσκολο για παραδειγμα σε μια μελέτη ειναι να αποφασισεις τι τυπική θα ακολουθήσεις, τι ταχυτητα μελετης θα εχεις, πόσους κλάδους κ.τ.λ. αυτά δεν θα στα πει το προγραμμα γιατι δεν εχει νου...

Μετά διάβασε στο προγραμμα πως κάνεις τυπική διατομή..δεν φανταζεσαι πόσο χρόνο θα σου πάρει...

Μετά μαθε τι ειναι τυπικες εργασίες, πως τις ορνανωνεις, τι γραμμές εμβαδομετρεί και πόσα άλλα..

μετά έδαφος, πως διορθωνεις τριγωνα κ.τ.λ.

 

Το προγραμμα φυσικα αν βαλεις σημεια, πατήσεις τριγωνα θα σου βγαλει ενα ψηφιακό μοντελο..τι αλλο να κανει δηλαδή..εσυ θα ελεγξεις μετά αν ειναι σωστό..θα περασεις Γ.Α.Κ., περιμετρους, οάσεις κ.τ.λ. για να έχεις εδαφος σωστό..το να κανεις 5 λεπτα να βγαλεις ενα εδαφος και μετα τα συνεργεια να πασσαλώνουν εξω και να βρισκουν αποκλίσεις στο έδαφος 3-4μ δεν ειναι ότι εκανες και μελετη οδοποίας..απλά έπειξες με καποια κουμπακια..

 

τελοςσπάντων, τα παιδια Αθήνα είναι πολύ οκ αλλά δεν θα κανουν και την δουλειά για σένα..

 

Καλή αρχή και οτι χρειαστείς στην διάθεσή σου,,,

 

(Τέτοια κανουμε και σε λίγο θα λενε οτι κάνουν Μελέτη οδοποιίας και οι μάστορες και οι εργοδηγοι...............)

Link to comment
Share on other sites

Συμμετέχω κι εγώ στο γκρουπάκι "ανάδελτα" μιας και είμαι χρήστης και κάτοχος του προϊόντος. Γενικά επειδή ήξερα και ξέρω πολλά παιδιά από την εταιρεία,έχω εμπιστοσύνη. Όντως το πρόγραμμα είναι πολύ καλό αλλά δεν αντικαθιστά τον μηχανικό (όπως κάθε πρόγραμμα άλλωστε...).

Συμφωνώ με τους παραπάνω σε δύο πράγματα:

1) Ξεσκονίστε τα βιβλία οδοποιίας σας

2) Σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα, η υποστήριξη είναι πολύ καλή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.