Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πέντε μηχανικοί Δήμαρχοι στην Κεντρική Μακεδονία


dimitris GM

Recommended Posts

Ένας εν ενεργεία δήμαρχος που επανεξελέγη και τέσσερις νέοι στον ρόλο του δημάρχου, με αυτοδιοικητική πείρα που ποικίλει ως προς τη διάρκειά της, συνθέτουν την πεντάδα των… μηχανικών που βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, θα αναλάβουν καθήκοντα ως δήμαρχοι την 1η Σεπτεμβρίου.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης εξελέγη τη 2η Κυριακή δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας,   ο οποίος είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως αριστούχος, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Brown στις Η.Π.Α. Από το Νοέμβριο του 2013 είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ. Από το 1990, εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Π.Α.Ο.Κ, τεχνικός σύμβουλος και υπεύθυνος για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα, καθώς και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του καλαθοσφαιρικού τμήματος. Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάρτιο του 2016 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε. Μετά την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Πρωτοβουλία – Γ. Μπουτάρης» ανέλαβε, τον Ιανουάριο του 2011, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων. Από τότε ήταν υπεύθυνος για μια σειρά περιβαλλοντικών έργων και δράσεων, όπως η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης – 2014, η ίδρυση του «Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων», η διοργάνωση του «Green Party»κ.α. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και μόνιμος αναπληρωτής του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού.

Στον Δήμο Καλαμαριάς, εξελέγη Δήμαρχος ο συνάδελφος Γιάννης Δαρδαμανέλης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου αποφοίτησε το 2007. Εν συνεχεία, παρακολούθησε επιτυχώς τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών «Υδραυλικά Έργα και Περιβάλλον” του Δ.Π.Θ. το 2008 και “Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη” του Α.Π.Θ. το 2010, εμβαθύνοντας σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Εδώ και μια δεκαετία  ασχολείται επαγγελματικά ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με γραφείο μελετών – κατασκευών, που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Καλαμαριάς. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αείμνηστου Βασίλη Τριανταφυλλίδη (Χάρρυ Κλυνν) στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του καθηγητή και αθλητή Στέλιου Ματσαρίδη το 2014. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει διατελέσει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), εκπροσωπώντας το Δήμο Καλαμαριάς. Είναι Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης από το 2012. Εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας από το 2010 και αναδείχθηκε σε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής αυτού το 2014.

Στον Δήμο Χαλκηδόνας, εξελέγη δήμαρχος ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 1994. Υπηρέτησε δε στον στρατό σαν έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Διατηρεί τεχνικό γραφείο στον Άγιο Αθανάσιο ως μελετητής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, με μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη και υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων από ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών, Μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής, Μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης,  Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αγίου Αθανασίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Παγίων και του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού -Λουδία- Αλιάκμονα

Στον Δήμο Βεροιας, επανεξελέγη Δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο οποίος σπούδασε Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και από το 1993 διατηρεί τεχνικό γραφείο στη Βέροια. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 2010, οπότε και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Συμπολιτεία». Ορίστηκε εξαρχής Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος ενώ από το 2013 έως τον Αύγουστο του 2014 υπηρέτησε ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Περιουσίας και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Όπως προαναφέραμε, είναι από το 2014 Δήμαρχος Βέροιας, ενώ έχει διατελέσει κατ’ επανάληψη Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ν. Ημαθίας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγω. Κατά το παρελθόν έχει εκλεγεί στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας. Σήμερα διατελεί μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καθώς επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Στον Δήμο Νάουσας, εξελέγη Δήμαρχος ο Νικόλας Καρανικόλας πτυχιούχος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1999 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το 2005 αναγορεύτηκε διδάκτορας μηχανικός του ιδίου τμήματος. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ασχολήθηκε ερευνητικά με θέματα εκτίμησης ακινήτων, ενώ αυτό το ερευνητικό του ενδιαφέρον αποτελεί μέχρι σήμερα έναν μόνιμο πυλώνα της απασχόλησής του με την επιστήμη. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων. Από το 1998 ασχολήθηκε και επαγγελματικά στο συγκεκριμένο πεδίο. Τα προηγούμενα χρόνια δίδαξε στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. το μάθημα “Εκτίμηση και Διαχείριση των Ακινήτων” στο 4ο έτος του προγράμματος σπουδών του τμήματος. Επίσης συνεργάστηκε με το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και το τμήμα Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών για την διδασκαλία αντιστοίχων μαθημάτων. Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων σε σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες αναφορικά με θέματα εκτιμητικής σε συνεργασία με τους συλλόγους Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βόρειας Ελλάδας, Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και άλλους φορείς.

https://www.b2green.gr/el/post/69883/pente-michanikoi-dimarchoi-stin-kentriki-makedonia


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ενώ σε κάποιον άλλο Δήμο που γνωρίζω , με πολλά και σοβαρά θέματα αρμοδιότητάς μηχανικού,  κατέβηκαν καμμιά δεκαριά συνάδελφοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι , με διάφορες παρατάξεις ,  και δεν εκλέχθηκε ούτε ένας ! ....

Link to comment
Share on other sites

Ας ελπίσουμε οι συνάδελφοι να κρατήσουν τον κλάδο τους ψηλά, το κούτελό τους να το διατηρήσουν καθαρό και να διαφοροποιηθούν από τους προκάτοχους ως προς το Έργο που θα επιδείξουν στο τέλος της θητείας τους.

Link to comment
Share on other sites

πφφφφ.... απο την  χαρά μου δεν θα κοιμηθώ απόψε. σιγά το θέμα που πρέπει να το κάνουμε και ανάρτηση. εδώ καιγόμαστε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.