Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια δόμησης & παραδοθέντα σχέδια στον πελάτη


Recommended Posts

Καλησπέρα σας 

Είμαι Ιδιώτης και μόλις ολοκληρώθηκε από Μηχανικό Εταιρίας Προκατ η Εκδοση της Αδειας για κατοικια 120τμ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να μου δώσει ο Μηχανικός από αυτη την άδεια όσον αφορα τα κατατεθέντα της στην Πολεοδομια , είτε σε εντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονικη . Το 2011 που είχα ξαναβγάλει άδεια αλλά την ακύρωσα μου είχε δωθεί ενας μεγάλος φάκελος γεμάτος διάφορα , προσοψεις , κατοψεις κ,α,

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Θα βρείτε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα (από έντυπα εως επίβλεψη και παράδοση του κλειδιού στο χέρι) με την ανάλογη αμοιβή. Η κατασκευή μια κατοικίας 120μ2 είναι σοβαρό θέμα και μόνο με μηχανικό της εμπιστοσύνης σας θα έρθει εις πέρας. Καλή συνέχεια και καλορίζικο το σπίτι

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την πρωτη απαντηση , αν και ειναι αόριστη,  ο μηχανικός ειναι αναγκαστικά της εταιρίας και το θέμα μου είναι το εξής: Ενώ έχει ολοκληρωθει η άδεια δεν εχω τιποτα στα χέρια μου και εχω πληρώσει αρκετα χρηματα. Μπορω να εχω προσβαση στα ηλεκτρονικα αρχεια της Πολεοδομίας που αφορούν την άδεια μου ?  ή να ζητήσω hard copy όλων των εγγραφων - σχεδίων που με αφορούν ? 

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και θα ζητήσετε διάφορα,

  • την άδεια δόμησης
  • όλα τα σχεδία της άδειας (τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης , κατόψεις, τομές όψεις, ύδρευση θερμομόνωση κλπ)
  • αποδείξεις πληρωμών (αμοιβές ,  υπέρ Δήμου, υπέρ τρίτων κλπ)
  • έναρξη στο ΙΚΑ (τυχόν πληρωμές εργασιων Ικα - αν έχει γίνει το έργο)
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

μπορεί η εταιρεία να σας έχει δεσμεύσει με το δικό της μηχανικό , όμως επιβάλλεται να βάλετε και δικό σας μηχανικό για να ελέγχει και να  συμβουλεύει σε όλη την πορεία του έργου. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Gio για την απαντηση σας ......μηπως ξέρουμε αν μπορω να εχω κ προσβαση στο ηλεκτρονικο συστημα για μελλοντικη χρηση των εγγραφων της αδειας ή πρεπει να εχω κωδικούς ΤΕΕ για να μπαινω στο ηλεκτρονικό σύστημα ? Τίθεται θέμα Copyright και προσβαση μόνο από μηχανικούς ? Κάπου διάβασα οτι κ ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπαινει αφου ομως εχει ολοκληρωθεί η άδεια ?

Επίσης μπορώ να αναθέσω την κατασκευή της οικίας μου σε άλλη εταιρία προκατ γιατι με τη συγκεκριμενη που εβγαλε την άδεια δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος ? Επίσης μια προκαταβολη των 8000 € στην εταιρια μπορει κ πρεπει να μου επιστραφει ή να τα συμψηφισω με τα υπόλοιπα που εχει λαμβάνει ο μηχανικός ?

ευχαριστώ 

 

Ευχαριστώ Killertomato ,  μου το προτεινε κ άλλος για χρήση εχτρα μηχανικού δικού μου και αφού το λετε δυο θα το κάνω έτσι.

Σε ευχαριστώ πολύ

 

Τα παρακατω τα βρηκα εδω στο site :

Μετά την ολοκλήρωση όλων των σταδίων ελέγχου από τους αρμόδιους υπαλλήλους, εκδίδεται η άδεια από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό της αρμόδιας υπηρεσίας λαμβάνοντας μοναδιαίο αριθμό από το πληροφοριακό σύστημα και αναρτάται στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Στη συνέχεια αναρτάται στον καθορισμένο από το ΥΠΕΝ διαδικτυακό τόπο, στον οποίο παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες στα στοιχεία του εντύπου της οικοδομικής άδειας, καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος και του διαγράμματος κάλυψης αυτής.

Από το πληροφοριακό σύστημα ο Διαχειριστής της αίτησης, ο ιδιοκτήτης και η αρμόδια υπηρεσία έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν ακριβή αντίγραφα του εντύπου της εκδοθείσας ηλεκτρονικά οικοδομικής άδειας, καθώς και των στοιχείων που τη συνοδεύουν.
Η αρμόδια υπηρεσία που εξέδωσε την οικοδομική άδεια χορηγεί επίσης ηλεκτρονικά αντίγραφα των στοιχείων και μελετών που τη συνοδεύουν, σε περίπτωση αναζήτησής τους από τρίτους.

Link to comment
Share on other sites

αν μπείτε στο παρακάτω sait μπορείτε να  αναζητήσετε σαν ένας κοινός πολίτης την  εκδοθείσα Ο.Α  αλλά σ΄αυτό μπορείτε να πάρετε μόνο ορισμένα σχέδια 

https://eadeies.ypen.gr/adeiapublic/faces/main?_afrLoop=6955921125727489&_afrWindowMode=0&_adf.ctrl-state=i0dki24pw_4

Τα υπόλοιπα σχέδια όμως (στατικών θέρμανσης κλπ) που υποβλήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης Ο.Α και που δικαιούστε ως ιδιοκτήτης να τα πάρετε εύκολα και ηλεκτρονικά μπορεί να σας τα δώσει μόνο ο μηχανικός που ορίσατε με εξουσιοδότηση σας ως διαχειριστή του συστήματος e-άδειες που από ότι κατάλαβα είναι ο μηχανικός της εταιρείας προκάτ

 

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ μου δώσατε πολυ καλή απάντηση κάτι τέτοιο φανταζόμουν ότι υπήρχε. Προσπαθώ να βάλω ότι ζητά να ανοίξει το σύστημα.Ευχαριστώ για την ώρα .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα!! Θα ήθελα να ρωτήσω αν με τον ίδιο τρόπο ένας ιδιώτης μπορεί να αναζητήσει οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί προ 20ετίας, ή αν αυτό γίνεται μόνο για τις άδειες που έχουν εκδοθεί μέσω της ψηφιακής εφαρμογής. Με ενδιαφέρει η αναζήτηση σχεδίων, κάλυψης και χρήσης κάθε χώρου όπως φαίνεται στην άδεια. Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Οι οικοδ. άδειες που έχουν εκδοθεί πριν την ηλεκτρονική εφαρμογή, υπάρχουν σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΥΔΟΜ.

Στην Αθήνα (και δεν ξέρω που αλλού) υπάρχουν σε μικροφιλμ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.