Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφή Χρημάτων Επίβλεψης


Stavros g

Recommended Posts

Καλημέρα σας , το 2011 ο μηχανικός Ν. Κ. μου εβγαλε μια άδεια οικοδομής μεζονέτας 256 τμ  αξίας 20000 € με προπληρωμένη την επίβλεψη. Η άδεια ακυρώθηκε το 2019 γιατι εκδόθηκε νεα με άλλα χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι κόπηκε μια απλή απόδειξη για τα χρήματα που έλαβε και ο ίδιος παρά τις προσπάθειες μου κρύβεται επιμελώς πως θα μπορούσα να πάρω πίσω τα  χρήματα της επίβλεψης μιας και δεν τα δούλεψε ? 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Είχατε κάνει συμφωνητικό? Αναφέρεται η πρόοδος πληρωμών ή η προκαταβολή όλης της αμοιβής επίβλεψης πριν την έναρξη των εργασιών? Έχουν ξεκινήσει εργασίες έστω και λίγο? (ποιο στάδιο?) Υπάρχει ξεχωριστό παραστατικό για μελέτη και για επίβλεψη?

Link to comment
Share on other sites

Κ Γιάννη δεν ειχε γίνει συμφωνητικό και τίποτα σε χαρτί,  οι εργασίες δεν ξεκίνησαν καν γιατι ηταν να παρω δανειο που λόγω των κόκκινων της εποχης 2011 δε μου εδωσε καμμια τραπεζα αλλα ολες λεγανε δωστε τοσα να ελεγξουμε το αιτημα σας και μετα δεν γινεται λυπούμαστε.

 

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Γιάννης said:

.... Υπάρχει ξεχωριστό παραστατικό για μελέτη και για επίβλεψη?

Η μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε σε δικηγόρο όπως αναφέρει ο Directionless αν και εφόσον εξαντλήσετε όλες τις προσεγγίσεις με τον συνάδελφο. Αλλά έχω μια απορία: γιατί δώσατε όλα τα χρήματα μελέτης-επίβλεψης προκαταβολικά? Και γιατί το αφήσατε τόσα χρόνια?

Επίσης, πρέπει να πω ότι αφού δεν υπάρχει συμφωνητικό προφανώς τα πράγματα συμφωνηθήκαν προφορικά "μεταξύ κυρίων". Δεν ξέρω τι εξήγηση σας έκανε ο μηχανικός αλλά μπορεί να ισχυριστεί (και έχει βάση ο ισχυρισμός) ότι αυτή ήταν η συμφωνία "για την μελέτη μόνο και την επίβλεψη θα του την έκανα δώρο". 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού η αρχικη άδεια εκδόθηκε και μετά ακυρώθηκε, δε γίνεται να μην υπαρχουν παραστατικά μέσα στο φακελο με τα φορολογικά. Πρέπει να εχουν γινει καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα (για αδεια του 2011) με κωδικους μηχανικών κτλ.

Edited by banskoboy
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Γιάννης said:

...... Δεν ξέρω τι εξήγηση σας έκανε ο μηχανικός αλλά μπορεί να ισχυριστεί (και έχει βάση ο ισχυρισμός) ότι αυτή ήταν η συμφωνία "για την μελέτη μόνο και την επίβλεψη θα του την έκανα δώρο". 

προφανώς δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε έκδοση άδειας δόμησης....

Στις αμοιβές ξεκαθαρίζεται πόσο είναι η μελέτη και πόσο είναι η επίβλεψη. Εδώ έχουμε και προκαταβολή φόρου που πάλι αναφέρεται διακριτά.

Edited by maneni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας , το αφησα τοσα χρονια γιατι ηλπιζα να κανω το σπιτι της αδειας του 2011 γιατι με τις παρατάσεις που επαιρνε απο το κρατος δεν ειχε λήξει ακόμα και το φλεβάρη του 19 που αναγκάστικα να την ακυρώσω προκειμένου να βγάλω άλλη σε προκατ αυτή τη φορά 120 τμ . από 256 τμ συμβατικής κατασκευής που ήταν η αρχική. Θα ψάξω εκ νέου να βρώ τον Ν. Κ. και θα προσπαθήσω με το καλό για αρχή να μου επιστρέψει οτί πρέπει.Με πρόχειρη εκτίμηση 7 με 8 χιλιάδες ευρώ κάνει να πάρω εκτος αν δικαιολογήσει τα 20000 € με ντοκουμέντα. Σας ευχαριστώ για όλα όλους.

Link to comment
Share on other sites

Κε Σταυρο

είχα ανάλογη περίπτωση που πελάτης μου αξίωσε επιστροφή της αμοιβής επίβλεψης. Ειχε προπληρώσει μελέτη κι επίβλεψη αλλά με έκπτωση , βάσει της ελάχιστης αμοιβής του ΤΕΕ, η οποία έκπτωση ήταν σχεδόν όσο η επίβλεψη, οπότε δεν του επέστρεψα τίποτα". Ψάξε λοιπόν τα φορολογικά της ελάχιστης αμοιβής μελέτης και συγκρινε τα με αυτα που έδωσες. Δευτερευόντως "κι αυτό είναι προσωπική μου άποψη", δεν δικαιούσαι να ζητάς τίποτα, συμφώνησες με κάποιον κάτι, αν  μετάνιωσες δικό σου πρόβλημα, η συμφωνία είναι συμφωνία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, maneni said:

προφανώς δεν έχεις συμμετάσχει ποτέ σε έκδοση άδειας δόμησης....

 

Μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα....απλά έχουν περάσει χρόνια...Η άποψή σου σεβαστή πάντως

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.