Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

¨Αδεια δόμησης για περίφραξη


Recommended Posts

Συνάδελφοι ψάχνω να βρω αν η άδεια δόμησης για περίφραξη οικοπέδου πάει με Κατηγορία 1 ή Κατηγορία 3

Συγκεκριμένα έχω ένα οικόπεδο με κτίσμα (Ο.Α. του 2004 και αυθαιρεσίες οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί) εντός οικισμού στο οποίο θέλει ο ιδιοκτήτης να κατασκευάσει περίφραξη με πλίνθους ύψους 1,30μ. Ο 4495 αναφέρει ότι μπορεί να βγει άδεια για περίφραξη αν το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δρόμο  διεθνή, εθνικό ή επαρχιακό. Το πρόβλημα είναι ότι ο δικός μου δρόμος είναι κοινοτικός.

Στην Κατηγορία 3 αναφέρει ότι πάνε οι περιφράξεις οι οποίος δεν περιλαμβάνονται στην Κατηγορία 1. Το θέμα είναι ότι θέλει προέγκριση ή βεβαίωση όρων δόμησης (για περίφραξη?) Εσείς πως θα το αντιμετωπίζατε?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με το άρθρο 108/Ν 4495/17 δεν απαιτείται κανένας έλεγχος των δηλώσεων οποιοδήποτε νόμου αυθαιρέτων από την ΥΔΟΜ 

Επομένως η περίφραξη σου εντάσσεται στην κατηγορία 3

[η) τοίχοι αντιστήριξης, περιτοιχίσεις και περιφράξεις που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και με την επιφύλαξη των περιπτώσεων της Κατηγορίας 1,]

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μου λες ότι πρέπει να βγάλω βεβαίωση όρων δόμησης για την περίφραξη? Τι σχέση έχει ο έλεγχος ων αυθαιρέτων με την Κατηγορία 1 ή 3?

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.