Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κτηματολόγιο παράταση: Προθεσμία 100 ημερών σε 19 περιοχές


Engineer

Recommended Posts

Επιπλέον περιθώριο 100 ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε 19 περιοχές της χώρας για να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο.

Πρόκειται για 12 περιοχές όπου η εξάμηνη παράταση που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο έληξε τη Δευτέρα αλλά και για 7 περιοχές που το εξάμηνο λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των περιοχών έχουν τη δυνατότητα, στο πλαίσιο της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης να δηλώσουν την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η παράταση αυτή δόθηκε με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Δημαρά που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή και είναι καθ' οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω παράταση δίνεται κατά περίπτωση- με υπουργική απόφαση- ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά για κάθε περιοχή ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Οι περιοχές στις οποίες δόθηκε παράταση και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίζονται σε δύο ομάδες:

- Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει 12 περιοχές: Καβάλα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Μέγαρα και Οινόη.

- Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει επτά περιοχές όπου το προβλεπόμενο εξάμηνο λήγει στις 17 Ιουνίου:

Λασίθι, Αργολίδα, Κορινθία (Β' Τμήμα), Αρκαδία, Πιερία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Στο μεταξύ δύο εβδομάδες έως τις 24 Ιουνίου περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ελέγξουν και να διορθώσουν στην περίπτωση που υπάρχουν λάθη τα αποτελέσματα της επεξεργασίας στο Κτηματολόγιο το 2008.

Στο διάστημα αυτό υπολογίζονται και τα Σαββατοκύριακα επειδή όλη η διαδικασία γίνεται και ηλεκτρονικά.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

αρα λογικά και αυτά που μετα  και την παράταση την προηγούμενη εβδομάδα το εξάμηνο λήγει 21 Ιουλίου (Ευβοια) , θα πάρουν απο εκει και πέρα 100μέρες, σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Για την πρώτη ομάδα, το ΦΕΚ της ΥΑ έχει βγει και είναι το 2245/Β

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFqnM3eAbJzrXdtvSoClrL8Xr8Ex4HtQ9YliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtZhibYgRqU_G9ByLdYY7tnVn3zsCl4B7_YTjhdMOcKkC

Είναι το 2ο ΦΕΚ με ΥΑ του υπουργείου, μετά το 2102/Β

katrmp, δεν είναι καθόλου σίγουρο τι παρατάσεις θα δώσει ο επόμενος υπουργός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.