Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας την Τετάρτη


Tasos P

Recommended Posts

 

spacer.png

 

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας προγραμματίζουν για τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, που θα συγκεντρωθούν αρχικά μπροστά από το κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος.

Στόχος τους είναι να εκφράσουν «την αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την αντιασφαλιστική λαίλαπα που συνεχίζεται και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο μένος σε εμάς».

Οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική, «μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κίνημα που μπορεί να καθυστερήσει, να εμποδίσει τη λήψη και την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, που μπορεί να έχει κατακτήσεις, με μάχιμο μετερίζι και όπλο του αγώνα τους συλλόγους μας».

Όπως σημειώνουν, «για δεκαετίες πληρώναμε με το αίμα μας εισφορές για συντάξιμες αποδοχές ενός επιπέδου πολύ χαμηλότερου από αυτό που δικαιούμαστε, αφού στο ταμείο μας περίσσευαν λεφτά, για να γίνονται  τεράστια ρουσφέτια σε μεγαλοεργολάβους, να επενδύει σε μετοχές φούσκες, να αγοράζει μέχρι και τράπεζα, που κατάντησε άπατο βαρέλι κατασπατάλησης των αποθεματικών του. Αυτά τα αποθεματικά που επί δεκαετίες καταληστευόντουσαν από την τράπεζα της Ελλάδας μέχρι και 20% τον χρόνο. Και ήταν τόση η ληστεία που μας γινόταν με τις εισφορές και τις εγγυητικές επιστολές, που, παρ' όλες τις παραπάνω κλεψιές, το ΤΣΜΕΔΕ το 2016 παρέδωσε στον ΕΦΚΑ γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια αποθεματικά.

Σήμερα μας κατέβασαν τη σύνταξη γύρω στα 900 ευρώ επί 12, αντί τα 2.150 X 14 που ήταν το 2010. Ο σφαγιαστικός νόμος Κατρούγκαλου προστέθηκε σε όλη τη σειρά των αντιασφαλιστικών νόμων από την εποχή του Σιούφα το 1993 και την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κάθε είδους παροχες στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ απαιτούν, μεταξύ άλλων, να επιστρέψουν αμέσως οι συντάξιμες αποδοχές τους στα επίπεδα του 2010 και να εφαρμοστεί η διαρκής ουσιαστική αύξηση σύμφωνα με την αύξηση της παραγωγικότητας. Επίσης, να σταματήσουν αμέσως οι καθυστερήσεις καταβολής «και αυτών των κουτσουρεμένων αποδοχών από τρία έως έξι χρόνια» και να βγουν άμεσα και οι συνταξεις των διπλοσυνταξιούχων που καθυστερούν περισσότερο.

naftemporiki.gr

https://www.naftemporiki.gr/story/1486740/suntaksiouxoi-tsmede-sugkentrosi-diamarturias-sto-up-ergasias-tin-tetarti

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.