Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες για όλα τα ρυμουλκούμενα και ημιρυμουλκούμενα


Engineer

Recommended Posts

Μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα και ρυμουλκούμενα εντός 9 μηνών υποχρεούνται να εκδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας και άδεια κυκλοφορίας ως ανεξάρτητα οχήματα.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση Γ9/46447/2397/2019 – ΦΕΚ 2303/Β/12-6-2019 προβλέπει πως όλα τα οχήματα της κατηγορίας Ο (ρυμουλκούμενο και ημιρυμουλκούμενο), όπως μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα και κάθε λογής ρυμουλκούμενα – μεταξύ αυτών και αυτά που μεταφέρουν μοτοσυκλέτες) θα πρέπει μέσα σε 9 μήνες από την έκδοση της απόφασης να εκδώσουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας ως ανεξάρτητα οχήματα, δηλαδή με αριθμούς διαφορετικούς από αυτούς του έλκοντος οχήματος.

Στον αριθμό κυκλοφορίας θα αναγράφεται:

- Το διακριτικό γράμμα Ρ για οχήματα Δημοσίας Χρήσης
- συνδυασμός δύο χαρακτήρων με πρώτο το διακριτικό γράμμα Τ για τα λοιπά.

Η νέα διάταξη συμπεριλαμβάνει και τα ήδη κυκλοφορούντα ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα που κυκλοφορούν με σημειώματα έλξης, με χρονικό περιθώριο 9 μηνών για να εκδώσουν άδεια και πινακίδες.

Πλέον, δίνεται η δυνατότητα να έχει κάποιος στο όνομά του ένα ρυμουλκούμενο χωρίς να κατέχει έλκον όχημα και να μπορεί να το συνδέσει με όποιο τέτοιο όχημα επιτρέπεται τεχνικά να το κάνει.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την Υπουργική Απόφαση

Αυτό που δεν αναφέρεται μέσα στην απόφαση και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι το κατά πόσο αυτά τα, ανεξάρτητα πλέον οχήματα, υποχρεούνται να έχουν και δική τους ασφάλεια, κάτι που μόνο αναμενόμενο ακούγεται. Βασικά, το αντίθετο θα μας εξέπλησσε.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση Γ9/46447/2397/2019 – ΦΕΚ 2303/Β/12-6-2019:

 Υπουργική Απόφαση Γ9-46447-2397-2019 – ΦΕΚ 2303-Β-12-6-2019.pdf


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Engineer said:

Αυτό που δεν αναφέρεται μέσα στην απόφαση και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι το κατά πόσο αυτά τα, ανεξάρτητα πλέον οχήματα, υποχρεούνται να έχουν και δική τους ασφάλεια, κάτι που μόνο αναμενόμενο ακούγεται. Βασικά, το αντίθετο θα μας εξέπλησσε.

:evil:🤣:mrgreen:

 

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια, μέχρι πρότινος ίσχυε ότι το ρυμουλκό θα έπρεπε, μέσω επασφάλιστρου, να έχει επιπλέον κάλυψη για την ρυμούλκηση. Αλλά έως σήμερα, δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, εφόσον τα ρυμουλκούμενα δεν ήταν οχήματα με άδεια κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν να ασφαλιστούν αυτούσια. Κάτι που λογικά θα ισχύσει πλέον, όπως και λογικά θα απαιτηθεί ο τακτικός έλεγχος από ΚΤΕΟ (είναι γεγονός σε πολλές χώρες της ΕΕ).

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Τα Ο2-Ο3 έχουν ξεχωριστή άδεια (φύλλο αδείας με ξεχωριστό αριθμό εγγράφου), με αριθμό κυκλοφορίας ίδιο με αυτό του ρυμουλκού. (Αυτό έχει ως τελικό αποτέλεσμα να κυκλοφορούν με -μη νόμιμο- αντίγραφο πινακίδας διότι δεν εκδίδονται πινακίδες εις τριπλούν που κανονικά απαιτείται)

Με την νέα ΥΑ θα ακολουθηθεί ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Τα Ο2 δεν ελέγχονται από ΚΤΕΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πριν 7 χρόνια είχα πάρει μια μπαγκαζιέρα από το ΣΑΒΒΑ. Δεν τη χρησιμοποίησα ποτέκαι τώρα που την ξέθαψα πήγα να τη δηλώσω και μου ζήτησαν έγκριση τύπου δελτίο κοινοποίησης και πιστοποιηιτκό ή δήλωση συμμόεφωσης κατασκευαστή. Πήρα τον κατσκευαστή ο οποίος δεν μου δίνει τίποτα καθώς ισχυρίζεται ότι μου τα είχε δώσει σε ένα φάκελο τότε το οποιο είναι φυσικά πολύ πιθανό. μου προτείνει με 200€ να μου βγάλει άδεια έλξης αλλά του λέω θα ισχύει και με το νέο ΦΕΚ; Εκεί μου απάντησε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει κλπ. Τι προτείνετε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.