Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ: Υπολογισμός Ειδικής Προσαύξησης για την εφαρμογή του άρθρου 2 του ν. 4611/2019 για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 27714/2675/2019 του Υπ. Εργασίας:

"Με το ν. 4611/2019 προβλέπεται ότι ο ασφαλισμένος οφειλέτης δύναται να ρυθμίσει κατ’ επιλογή του είτε την παλιά οφειλή με περικοπή κατά 85% των τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών βαρών είτε το ποσό της οφειλής όπως προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύμφωνα με τους κανόνες του ν.4387/2016 με περικοπή και σε αυτήν την περίπτωση κατά 85% των τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών βαρών της νέας οφειλής.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους στο πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ με την παρ. 16 του άρθρου 39 και του άρθρου 94 παρ. 4του ν. 4387/2016 προβλέφθηκε η κατάργηση της ειδικής προσαύξησης ΤΣΜΕΔΕ από 1-1-2016.

Στο πλαίσιο αυτό, για τους ασφαλισμένους μηχανικούς του πρ. ΕΤΑΑΤΣΜΕΔΕ με οφειλές από τον κλάδο της ειδικής προσαύξησης, οι οποίοι επιλέγουν τον επανυπολογισμό της οφειλής τους με βάση τους κανόνες του ν.4387/2016 κατά την ένταξή τους στη ρύθμιση, το ποσό που αντιστοιχεί στην ειδική προσαύξηση για τους μήνες που οφείλονται είναι μηδενικό.

Επισημαίνεται πάντως ότι τα ποσά που έχουν καταβληθεί για την ειδική προσαύξηση προσαυξάνουν το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης, σύμφωνα με το άρθρο 94 παρ.4 του ν.4387/2016, όπως ισχύει και δεν εντάσσονται στην ανωτέρω ρύθμιση."

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/45002


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον κάποιο λαθος εχει η διατύπωση, μηπως το σωστό είναι:

'Στο πλαίσιο αυτό, για τους ασφαλισμένους μηχανικούς του πρ. ΕΤΑΑΤΣΜΕΔΕ με οφειλές από τον κλάδο της ειδικής προσαύξησης, οι οποίοι επιλέγουν τον επανυπολογισμό της οφειλής τους με βάση τους κανόνες του ν.4387/2016   ν. 4611/2019 κατά την ένταξή τους στη ρύθμιση, το ποσό που αντιστοιχεί στην ειδική προσαύξηση για τους μήνες που οφείλονται είναι μηδενικό.'

Παντως εμένα μου βγάζει το ποσό απο την ειδική προσαύξηση και μάλιστα με 0% μείωση στον επαναυπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.