Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλειστοί χώροι στάθμευσης


Recommended Posts

Δηλαδη η αναστολη των αρθρων 40 και 41 η οποία με εγκυκλιο εχει διαβιβαστει και στις πολεοδομιες δεν αφορα τους ισογειους κλειστους χωρους σταθμευσης και τις υπολοιπες νεες διαταξεις για τους ημιυπαιθριους? Εχει ανασταλει μονο η ''τακτοποιηση'', ενω τα ισογεια γκαραζ μετρανε στον σ.δ. και οι ημιυπαιθριοι ειναι στο 15% ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσπαθωντας να βγαλω μια αδεια αλλαγής χρησης ισογειας αγροτικης αποθηκης σε κατοικια, αποθήκη και ανοιχτων χωρων σταθμευσης και προσθηκη Α' οροφου (οπου οι χ.σ. καλυπτουν το 50% της επιφανειας του ισογειου ενω απο 25% καλυπτουν εκαστος κατοικια και αποθηκη) αντιμετωπιζω την εξης τροχοπεδη της πολεοδομιας "Για ποιο λογο να καλυπτουν τοσο μεγαλη επιφανεια οι χωροι σταθμευσης ;;;". Οι θεσεις σταθμευσης που ειχα αρχικα προβλεψει ηταν 5 οχηματων και ηταν κλειστοι. Χανοντας ομως οριακα τις ημερομηνιες απο το νεο νομο για προσμετρηση στο σδ των κλειστων χωρων σταθμευσης αναγκαστηκα να δημιουρησω ανοιγματα ωστε να θεωρουνται ανοικτοι. Οι θεσεις σταθμευσης βεβαιως δεν μεταβληθησαν. Το προβλημα μου ξεκινα κατα πρωτον απο το αν θεωρειται ανοικτος χωρος σταθμευσης ενας χωρος με ανοικτη μονο μια οψη και κατα δευτερον αν υπάρχει περιορισμος στα τμ που πρεπει να καλυπτει ενας τετοιος χωρος (δεν βρηκα καποιο αρθρο του κπν να αναφερει κατι τετοιο).

Οποιος γνωριζει κατι σχετικο ή εχει αντιμετωπισει κατι παρομοιο ας βοηθησει.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφιλ σας ,ευχαριστώ

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

οπου οι χ.σ. καλυπτουν το 50% της επιφανειας του ισογειου

η Pilotis θα ήταν μια λύση

αλλά να υποθέσω πως απαγορεύεται

 

Το προβλημα μου ξεκινα κατα πρωτον απο το αν θεωρειται ανοικτος χωρος σταθμευσης ενας χωρος με ανοικτη μονο μια οψη και κατα δευτερον αν υπάρχει περιορισμος στα τμ που πρεπει να καλυπτει ενας τετοιος χωρος (δεν βρηκα καποιο αρθρο του κπν να αναφερει κατι τετοιο).

το έψαξα δεν βρίσκω ορισμό :(

το ΠΔ/3-8-87. (ΦΕΚ-749/Δ/10-8-87) μιλά για στεγασμένο και μη στεγασμένο

ΑΡΘΡΟΝ-1.

1. Ως στεγασμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

α) υπόγειος χώρος του κτιρίου.

β) ο ελεύθερος ισόγειος χώρος του κτιρίου (ΠΙΛΟΤΙΣ) όπως αυτός ορίζεται στην περιπτ.1Βι του Αρθ-7 του Ν-1577/85, και

γ) υπέργειος χώρος του κτιρίου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί ποσοστού κάλυψης του οικοπέδου και της θέσης του κτιρίου στο οικόπεδο.

 

2. Ως μη στεγασμένος (υπαίθριος) χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

α) ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να διατίθεται για στάθμευση το σύνολο της επιφάνειας του οικοπέδου, με εξαίρεση τις προβλεπόμενες από το ρυμοτομικό σχέδιο στοές ή προκήπια.

β) ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου που ανεγείρεται το κτίριο. Στην περίπτωση αυτή το μέγιστο ποσοστό της συνολικής επιφάνειας του οικοπέδου που επιτρέπεται να καλυφθεί από το κτίριο και το χώρο στάθμευσης, ορίζεται κατά 10% μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου και μέχρι 80% κατ' ανώτατο όριο και σε περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων του Αρθ-14 του Ν-1577/85 το ανώτατο όριο ορίζεται σε 90%. (φυτευση, δενδροφύτευση)

Link to comment
Share on other sites

Σε ερωτηση μου παντως στην πολεοδομια Πολυγυρου Χαλκιδικης για το ποτε ενα χωρος σταθμευσης θεωρειται ανοιχτος ή οχι ελαβα ως απαντηση το οτι δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη εγκυκλιος που να περιγραφει το αν πρεπει να ειναι αυτος ο χωρος ανοιχτος απο ολες τις πλευρες και συνεπως αρκει να ειναι ανοιχτος μονο απο τη μια πλευρα μονο. Ξερω πως δεν βοηθαω πολυ...

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι ανοιχτός χώρος είναι αυτός που για να εισέλθεις σε αυτόν δεν χρειάζεται να ανοίξεις πόρτα και να μπεις.

 

Το parking στην παρακάτω φωτό θα μπορούσε να θεωρηθεί κλειστό αλλά είναι σε pilotis.

 

20091104202600.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να περιμένουμε κάποια εγκύκλιο...

Έκανα και εγώ ερώτημα στην πολεοδομία και μου λέγανε πως δεν μπορούν να πιστέψουν πως η μόνη διαφορά του κλειστού από τον ανοιχτό χώρο στάθμευσης είναι η τοποθέτηση ή μη γκαραζόπορτας και δυο λαμπάδων. Απάντηση δεν πήρα (παρόλο που "καίγομαι" να καταθέσω - όπως όλοι μας, φαντάζομαι) και η Υπηρεσία υπέβαλε ερώτημα στην Περιφέρεια (οπότε καλό Πάσχα). Όταν έχω απάντηση θα την δημοσιεύσω.

 

Off the record:

Έτυχε να συναντήσω νομικό σύμβουλο του ΥΠΕΧΩΔΕ ο οποίος έχει συμμετάσχει στην σύνταξη του νόμου Σουφλιά και μου είπε πως με τον όρο ανοιχτό εννοούν ο χώρος αυτός να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανοιχτός εκεί όπου μπορεί να είναι (δηλαδή ανοιχτός προς τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου και τον δημόσιο χώρο, εννοείται όμως κλειστός στις μεσοτοιχίες). Κάτι σαν mini-pilotis τον φαντάζομαι εγώ. Αλλά μέχρι να έχουμε επίσημη απάντηση όλα αυτά είναι φούμαρα συνάδελφοι...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η διαφορά του κλειστού και ανοικτού γκαράζ είναι η πόρτα , όπως και η διαφορά κλειστού χώρου και ημιυπαίθριου είναι το τζάμι .

 

Ελεος πιά με τους γραφειοκράτες , θα χάσουμε τον κοινό νού ?

 

Αν και όπως μου έλεγε πρίν 30 χρόνια ο πατέρας μου " Ο κοινός νούς δεν είναι τόσο κοινός , όσο κοινώς νομίζεται"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.