Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ συμβάν στο Δ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης


georgegaleos

Recommended Posts

"...

Η υπάλληλος υλοποιώντας κατ’ απόλυτο βαθμό το οριοθετημένο νομοθετικό πλαίσιο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που υπεβλήθηκαν διαπίστωσε ότι το τέκνο του ασφαλισμένου δεν ήταν εγγεγραμμένο ως έμμεσο μέλος του. 

Άμεσα ενημερώθηκε ο ασφαλισμένος ότι πρέπει να μεταβεί στο διπλανό τμήμα μητρώου που είναι το αρμόδιο για να καταχωρηθεί η μεταβολή του μέλους στο σύστημα. 

Χωρίς άλλη αιτίαση, χωρίς να υπάρξει διάλογος ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ο ασφαλισμένος προέβη με άκρατη επιθετικότητα σε ενέργειες που προκάλεσαν πανικό, φόβο, ανησυχία σπάζοντας τον γκισέ τριών μέτρων με την ενσωματωμένη τζαμαρία

..."

Συνέχεια και περισσότερα στην παρακάτω πηγή.

Πηγή: Δελτίο τύπου ΕΦΚΑ της 20/6/2019


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος είναι ήδη στα όριά του.

Εκτός από την ευρύτερη πίεση λόγω οικονομικής κρίσης, νομοθεσίας, σκοτωμένων αμοιβών, φορολογίας, κτλ, έχουμε και τον ΕΦΚΑ:
- ο ΕΦΚΑ δεν είναι ενιαίο ταμείο, όπως διαφημίζουν. Ο ΕΦΚΑ είναι ένα επικοινωνιακό τρύκ.  Εκεί που είχαμε Χ ασφαλιστικούς φορείς τώρα έχουμε Χ+1 όπου το +1 λέγεται ΕΦΚΑ και έχει το λογότυπό του δίπλα στα υπόλοιπα. Πήγα στην εφορία για προσθήκη ΚΑΔ με ασφαλιστική ενημερότητα από το ΕΦΚΑ - ΤΣΜΕΔΕ και μου ζητήσανε και ενημερότητα από το ΕΦΚΑ - ΟΑΕΕ. Πήγα να πληρωθώ από υπηρεσία και μου ζητήσανε εκτός από την ασφαλιστική ενημερότητα ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ενημερότητα ΕΦΚΑ-ΙΚΑ.

- Μας βάζουν συνέχεια αναδρομικά. Το "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο" ισχύει μόνο αν πληρώσουμε παραπάνω, δεν ισχύει το αντίστροφο. Όποτε το θυμηθούν επαναυπολογίζουν αναδρομικά και μας τα χρεώνουν.

- φτιάχνουν επιπλέον φορείς για επιπλέον αναδρομικά ΕΤΕΑΕΠ

- στην ψηφιακή εποχή είμαστε ακόμα αναγκασμένοι να πάμε στο ΤΣΜΕΔΕ για να πάρουμε ενημερότητα. Δεν δίνεται ηλεκτρονικά.

- Πολλοί ενώ πληρώνουμε κανονικά εμφανιζόμαστε στο σύστημα ανασφάλιστοι, χωρίς κάλυψη υγείας. "Τεχνικό πρόβλημα" το βαπτίζουν αλλά υπάρχει εδώ και μήνες.

- Οι πληρωμές ενώ φαίνονται στο σύστημα δεν είναι συμψηφισμένες με τις υποχρεώσεις με αποτέλεσμα και ο νοικοκύρης να φαίνεται ότι χρωστάει. Προσωπικά είχα πάει στο ΤΣΜΕΔΕ και είχαν δει στο σύστημα ότι είχα κάνει τις καταθέσεις αλλά δεν είχαν συμψηφιστεί με τις οφειλές επειδή το σύστημα "ενημερώνεται κάθε λίγες εβδομάδες". Μα πως γίνεται να ενημερώνεται για την πληρωμή από την τράπεζα και να μην ενημερώνεται ο φάκελός μου;

- Κατά περιόδους υπάρχουν τρελές ουρές. Ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι 10 μέρες προσπαθούσε να εξυπηρετηθεί, ενδεχομένως να μην είχε φτάσει καν στο γκισέ τις προηγούμενες φορές. Στην επαρχία δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αλλά όπου υπάρχει πολυτεχνική σχολή υπάρχουν τέτοιες ουρές μετά τις εξετάσεις του ΤΕΕ λόγω της εγγραφής των νέων μηχανικών που γίνεται το έλα να δεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

παρατηρηση.

Πλέον δημόσιοι φορείς (ΟΤΑ)ζητάνε και ενημερότητα για εφκα-ετεαεπ. Μέχρι τέλους του μηνά μας "κάνει" η εξής ανακοίνωση https://www.eteaep.gov.gr/web/wp-content/uploads/2019/03/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ-290319β.pdf

Πήρα τηλέφωνα στο ετεαεπ και ούτε ήξεραν επί του θέματος. 

 

ΥΣΤ.: Κάπως έτσι αισθάνθηκα και εγώ από την κοροϊδία

Link to comment
Share on other sites

Οι διάφοροι Κατρούγκαλοι χρησιμοποιούν απλούς υπαλλήλους ή συμβασιούχους σαν ασπίδες, και δεν είναι μόνον στον εφκα.
Ισως το συμβάν να λειτουργήσει σαν χιονοστιβάδα.

Link to comment
Share on other sites

Στον νόμο για την ρύθμιση των 120 δόσεων, ν.4611/2019 (ΦΕΚ Α΄73/17.5.2019) "Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις.", ΄άρθρα 23 έως και 27.

Στο Άρθρο 23 "Πράξεις και συναλλαγές για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας", έχει συνοπτικά όλες τις περιπτώσεις και στα παρακάτω άρθρα φαίνεται ότι όπου αναφέρει την έννοια "ενημερότητα" εννοεί --ή τουλάχιστον αυτό εγώ καταλαβαίνω--  "... αα) δεν έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στον ΕΦΚΑ ... ββ) δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΕΤΕΑΕΠ και στον ΕΔΟΕΑΠ ...."
Άρθρο 24 "Προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας"
Άρθρο 25 "Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος"
Άρθρο 26 "Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για μεταβίβαση αυτοκινήτου ∆.Χ."
Άρθρο 27 "Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας για δανειοδότηση"

Άρθρα 23 έως 27_ΝΟΜΟΣ 4611_2019.pdf

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται, έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν και ακόμα χειρότερα. Οτι και να γίνει δεν δικαιολογείται κανείς να μπει και να προκαλέσει υλικές ζημιές. Αλλά και αυτό το πράγμα με τις δημόσιες υπηρεσίες ρε παιδάκι μου... ο άλλος κάθεται και χάνει μεροκάματο ή πρέπει να απολογηθεί για το διάστημα που θα απουσιάζει απ' την δουλειά του για να ρυθμίσει αυτό το γραφειοκρατικό θέμα. 

Link to comment
Share on other sites

Θα αυξηθούν τέτοια φαινόμενα.

Ο κόσμος και γενικά όλοι μας έχουμε φτάσει στα όριά μας.

Παλί καλά που έσπασε μόνο τον γκισέ με την τζαμαρία...

Δεν μπορεί η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ να μιλάει για αναβαθμίσεις, όταν την πληρωμή την κάνεις σήμερα και φαίνεται μετά από 15-20 ημέρες και αρκετές φορές φαίνεται και λάθος....

Link to comment
Share on other sites

Σε ερώτηση μου (την προηγούμενη εβδομάδα)  προς τον ΕΤΕΑΕΠ για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, μου είπαν πως θα υπάρξει ενημέρωση απ' την ερχόμενη εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.