Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαχείριση πληρωμής προμηθευτή εκτός Προγράμματος


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Συγνώμη αν ο τίτλος δεν είναι αρκετά κατατοπιστικός... Θέλω να καταγράψω ένα συμβάν με μεγάλη Α.Ε. η οποία συμμετέχει στο Πρόγραμμα προς απλή ενημέρωση. Έστω ότι η εταιρεία αυτή είναι η "Κ". Δύο ωφελούμενοι με δάνειο με ενημέρωσαν ότι έχουν υπογράψει εξαρχής με την εταιρεία κάτι σαν ιδιωτικό συμφωνητικό, ότι θα εξοφλήσουν όλο το κόστος των υλικών (επιδοτούμενο + με δάνειο) σε δόσεις και ότι εκείνη, όταν και εφόσον το Πρόγραμμα ολοκληρωθεί επιτυχώς θα τους επιστρέψει τα χρήματα. Μάλιστα, επειδή οι ωφελούμενοι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι είχαν υπογράψει, δέχθηκαν στην πορεία εξέλιξης των εργασιών, τηλέφωνο από εισπρακτική για ληξιπρόθεσμη οφειλή.

Γνωρίζω ότι σίγουρα αυτό είναι κάτι που στην πράξη μπορεί ήδη να συμβαίνει μεταξύ ωφελούμενων και προμηθευτών, το έχουμε συζητήσει και σε άλλο θέμα, απλά το συγκεκριμένο μου έκανε εντύπωση διότι είναι Α.Ε. και μάλιστα συνεργάζεται και με εισπρακτική επισήμως! (Περιττό να πω ότι πρέπει να γνωρίζουμε που βάζουμε την υπογραφή μας...) Anyway, συμβαίνουν και αυτά!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η παιδεία μας σχετικά με τις έννοιες εμπόριο, εργολαβία, πιστοποίηση, συμφωνητικό, επαγγελματισμός, φορολογία κλπ είναι ακριβώς στα επίπεδα των τριτοκοσμικών χωρών ... άντε βαριά να δεχτώ ότι είμαστε στα επίπεδα των Βαλκανίων !!! 

Κατά τ' άλλα "θέλουμε" να γίνουμε Γερμανία ή Αγγλία (η Αυστρία ή η Ολλανδία μας πέφτουν λίγες !!!!) ... Τουλάχιστον έχουμε υψηλούς στόχους ... Είμαστε αισιόδοξος λαός !!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @maneni! Από τα συμφραζόμενα και προσπαθώντας να καταλάβω αν τους "αιφνιδίασαν" ή αν όντως υπέγραψαν κάτι εξαρχής, κατάλαβα ότι υπέγραψαν κάτι σαν ιδιωτικό συμφωνητικό, ναι. Στις περιπτώσεις που έτυχαν σε μένα ο ένας ωφελούμενος γνώριζε τι υπέγραφε ενώ ο δεύτερος δεν το είχε διαβάσει/συνειδητοποιήσει με αποτέλεσμα να του το "υπενθυμίσει" η εισπρακτική! Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μεσολαβεί και εισπρακτική για μία διαδικασία που ο προμηθευτής που συνεργάζεται με το πρόγραμμα γνωρίζει εξαρχής τον τρόπο αποπληρωμής και το ρίσκο να "χάσει" τα λεφτά του αν για οποιονδήποτε λόγο το Πρόγραμμα δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς (και προφανώς να θέλει να τα διεκδικήσει εκτός Προγράμματος κ.λπ.).

Edited by Maria Electrical Engineer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.