Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κουφώματα: Απαραίτητο το κλείσιμο του κενού στον τοίχο με "εξοικονομώ";


Vela

Recommended Posts

Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33

Καλησπέρα σας.

Επιθυμώ να βάλω μία μονοκατοικία στο εξοικονομώ που ξεκινάει σε λίγο. Τα κουφώματα που έχει είναι συρόμενα και μπαίνουν μέσα στον τοίχο. Ο μηχανικός υποστηρίζει ότι υπάρχει περιορισμός στο εξοικονομώ και ότι το κενό πρέπει πάση θυσία να κλείσει και να μπουν ανοιγόμενα. Αυτό όμως ειδικά σε κάποιες μπαλκονόπορτες δεν θα δώσει ούτε ωραίο ούτε εύχρηστο αποτέλεσμα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει όντως τέτοιος περιορισμός; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν ο μηχανικός έχει ήδη κάνει το απαιτούμενο ΠΕΑ, ίσως με τους υπολογισμούς να έχει δεί ότι με τα συρόμενα δεν επιτυγχάνεται ο στόχος του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΚΕΝΑΚ προβλέπει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να θερμομονωθεί η εξωτερική πλευρά του εσωτερικού τοίχου. Αυτό σχεδόν ποτέ, σε υφιστάμενη κατασκευή, δεν είναι εφικτό

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιος περιορισμός φυσικά και δεν υπάρχει. Μπορούν κάλλιστα να τοποθετηθούν και πάλι χωνευτά μιας και ο συνάδερφος έχει αρκετά ακόμη εργαλεία για να αναβαθμίσει την κατοικία έως να πιάνει τους ελάχιστους στόχους του προγράμματος (εάν αυτό είναι το πρόβλημα).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για την πληρότητα του θεμάτος, επισυνάπτω χωρίο της ΤΟΤΕΕ 2 (παρ.  2.1.2.Πλήρως αεριζόμενο διάκενο αέρα) :

" Σημειώνεται ακόμη ότι σε περιπτώσεις δικέλυφων τοιχοποιιών με διάκενο μεταξύ αυτών, εντός του οποίου σύρονται τα φύλλα συρόμενου κουφώματος, λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του συντελεστή θερμοπερατότητας του δομικού στοιχείου U μόνο οι αντιστάσεις των στρώσεων του εσωτερικού κελύφους (δηλαδή οι αντιστάσεις των στρώσεων από τον εσωτερικό χώρο έως το διάκενο). Ως επιφανειακό στρώμα αέρα από την εξωτερική πλευρά θεωρείται τότε αυτό του διακένου (λαμβάνει όμως πάλι λόγω της θεωρούμενης ήπιας κίνησης του αέρα σ' αυτότιμές Riκαι όχι Ra).Για την αποτελεσματική θερμική προστασία του δομικού στοιχείου συνιστάται η θερμομονωτική στρώση να τοποθετηθεί στο εσωτερικό κέλυφος του κτηρίου και όχι στο εξωτερικό "

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.