Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή φορέα από ΙΚΑ σε ΤΣΜΕΔΕ (ΕΦΚΑ)


mogolfiero

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για το προβληματικό του Τίτλου του thread απλά το βάζω έτσι για να γίνει λίγο πιο κατανοητό.

Είμαι ΗΜΜΥ και είχα κάνει πρώτη εγγραφή στο ΙΚΑ το 2005 κατά τη διάρκεια μιας πρακτικής μου άσκησης.

Στη συνέχεια έκανα μια διακοπή των σπουδών για κάποια χρόνια και τελικά όταν ήρθε η ώρα και πήρα το πτυχίο, γράφτηκα στο ΤΕΕ χωρίς όμως να μπω υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ, καθώς είχε αλλάξει ο νόμος(1.1.2017). Η εργασία που έκανα δεν ηταν μηχανικού οπότε το απεφυγα μέχρι πρωτιστως.

Από πάντα με λίγα λόγια έχω εργαστεί σε λοιπές θέσεις (όχι μηχανικού) κρατώντας την ασφάλισή μου στο ΙΚΑ.

Επειδή προβλέπω τον Σεπτέμβρη να αλλάξω εργασία και να μπω σε μια τεχνική εταιρεία θέλω να δηλωθώ επίσημα σαν μηχανικός.

Στην περίπτωση αυτή, αφου με δηλώσει ο εργοδότης σαν μηχανικό εγώ από την μεριά μου τι πρέπει να κάνω;

Ο μόνος αριθμός μητρώου που έχω ειναι του ΙΚΑ, το οποίο πλέον ανήκει στον ΕΦΚΑ όπως και όλα τα ταμεία. Θα χρειαστώ καινούριο αριθμό; Ή αν με δηλώσει ο εργοδότης

με αυτον τον αριθμό, αυτομάτως θα περάσω σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ?

Έκανα αρκετή αναζήτηση αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω αντίστοιχο θέμα.  Δεν μπορώ να βρω δηλαδή αν πρέπει να κάνω εγώ διαγραφή απο το ΙΚΑ πχ για να περάσω στο ΤΣΜΕΔΕ, ή αν λόγω της ενωσης των ταμείων αν όλα θεωρούνται ίδια.

 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, θα χαρώ να ακούσω απόψεις και ανα περίπτωση να προσπαθήσω να εξηγήσω καλύτερα την περίπτωσή μου!

Ευχαριστώ!

 

Υ.Γ. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να το είχα ανοίξει στο "Ασφαλιστικά" τώρα που το σκέφτομαι. Ζητώ συγνώμη, αν μπορεί κάποιος να το κάνει μια μεταφορά.

Edited by mogolfiero
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ενημερωτικά διάβασε την εγκύκλιο 6/2017 του ΕΦΚΑ. Απλά για να σιγουρευτείς ότι σε ασφαλίζει ως μηχανικό μπορείς να κάνεις τα ακόλουθα:

1. Να μεταφορτώσεις το έντυπο αναγγελίας πρόσληψης μισθωτού και τα άλλα σχετικά έντυπα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

2. Αν δεν έχεις κωδικούς για το πληροφοριακό σύστημα του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορείς να αποκτήσεις από εδώ, επιλέγοντας τον σύνδεσμο "πιστοποίηση ασφαλισμένου (μέσω κωδικών TAXISNET)". Με αυτούς τους κωδικούς μπορείς να παρακολουθείς τις εισφορές που καταθέτει ο εργοδότης σου. Από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ μπορείς να δεις τις εισφορές για κύρια σύνταξη. Από το πληροφοριακό σύστημα του ΕΤΕΑΕΠ μπορείς να παρακολουθήσεις τις εισφορές για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή. Τόσο για το σύστημα του ΕΦΚΑ όσο και για το σύστημα του ΕΤΕΑΕΠ χρησιμοποιείς τους κωδικούς του τέως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Edited by geoste
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.