Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κοστολόγηση Ιδιωτικού έργου με ενιαία τιμολόγια


Recommended Posts

Καλημέρα. Πρέπει να κοστολογήσω ένα περατωμένο έργο (κατασκευής 2018) με ενιαία τιμολόγια ή ΑΤΟΕ. Ο ιδιοκτήτης επιμένει σε αυτό προκειμένου να μην αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα σε πιθανή δικαστική διαμάχη(έναντι των τιμών αγοράς). Ξέρει κανείς αν έχει καταργηθεί ο Νόμος 3669/08 (Σουφλιάς)? Τι θα πρέπει να προσέξω? Κάθε βοήθεια πολύτιμη. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά στο στο πιθανό δικαστικό μέρος δεν θα εκφέρω θέση/άποψη.
Θα περιοριστώ ρητά στο μέρος των νόμου που αναφέρεις ως προς το τι ισχύει (στα δημόσια έργα):
α) Ο ν.3669/2008 έχει καταργηθεί από την 8/8/2016 με την Παρ.1 Άρθρο 377 ν.4412/2016, (όπου ο τελευταίος είναι πλέον και αυτός που ισχύει). 
β) Για τα δημόσια έργα ισχύει ο "Κανονισμός Περιγραφικών Τιμολογίων Εργασιών για δημόσιες συμβάσεις έργων" (ΦΕΚ.1746Β/19-5-2017, υπ’ αριθ. ΔΝΣγ/οικ.35577/ΦΝ466/4-5-2017 Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών)
Ο κανονισμός αυτός εφαρμόζεται υποχρεωτικά στις δημόσιες συμβάσεις έργων του ν.4412/2016 για τον υπολογισμό της εκτιμώμενης αξίας σύμβασης έργου, όπως καθορίζεται στο άρθρο 6 του Ν4412/2016 και κατά τη σύνταξη των προϋπολογισμών δημοσίων έργων όπως προσδιορίζεται στις περιπτώσεις (στ), (θ) και (ι) της παρ. 7 του άρθρου 53.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Τα δικαστηρια σε παρομοιες περιπτωσεις ΔΕΝ δεχονται εκ των ουκ ανευ την κοστολογηση με τιμες ΑΤΟΕ,καθοσον αυτες αφορουν προυπολογισμο (και οχι τελικο κοστος που προκυπτει με εκπτωση επι των τιμων του ΑΤΟΕ) δημοσιου εργου . Συνηθως βαζει πραγματογνομωνα ο οποιος θα πρεπει να κανει ερευνα αγορας κ.λ.π κ.λ.π.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κι επίσης, είναι γνωστό ότι οι επίσημες τιμές απέχουν (προς τα πάνω) από τις τιμές της αγοράς (εξ ου και οι εκπτώσεις στα δ.ε.), καθώς και ότι στα ιδιωτ. έργα ενσωματώνεται το γούστο του ιδιοκτήτη (π.χ. χρυσά πόμολα, μάρμαρα Καρράρα, κ.ο.κ.), κάτι που μεταβάλλει σημαντικά το κόστος του κάθε έργου.

Το θέμα δεν είναι τι θέλει ο κάθε ιδιοκτήτης (ή δικηγόρος), αλλά ποιό είναι το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.