Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρησιμότητα gps Χειρός;


Recommended Posts

Παιδιά ειλικρινά δεν γνωρίζω τις ορολογίες που χρησιμοποιείται για το μόνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω (επειδή το βλέπω με τα μάτια μου), "χτυπάνε" τις συντεταγμένες σε εγσα με το gps, κάνουν απευθείας μεταφορά στο autocad και αυτό είναι όλο. Σε έναν μόνο είδα επιπλέον να κάνεις "επιδιορθώσεις" πάνω σε ορθοφωτοχάρτη της ΓΥΣ. Ξέρεις αν έφυγε κανένα σημείο σε δρόμο κλπ (χοντρικά δηλαδή).

Μια ερώτηση επιπλέον θα ήθελα να κάνω? Στα gps χειρός με αποκλίσεις στο μισό μέτρο, αν μετράνε αγροτεμάχια εκτάσεων 10-15 στρ. προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για σταυλικές εγκαταστάσεις, είναι έγκλημα ή πλημμέλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις.....

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα γήπεδο 100 Χ 150 = 15000τμ.

Και ότι κάθε κορυφή έχει 0,5μ αποκλιση προς τα έξω .... δηλαδή έχεις μια ζώνη

0,5 Χ (2χ100+2χ150) = 0,5 Χ 500 = 250 μ2

Για την ειδικότητά σου ... μπορεί να είναι αποδεκτό και στα εντός του εύρους ανοχών για εμβαδό. Για μένα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!

Link to comment
Share on other sites

Σαφέστατα και είναι απαράδεκτο. Το θέμα όμως είναι οτι πέρα απο αυτη τη κακή πρακτική που χρησιμοποιείται συχνότερα σήμερα όπως έχω ήδη αναφέρει, είναι ότι η οριοθέτηση των συγκεκριμένων εκτάσεων που αναφέρομαι γίνεται φυσικά με την υπόδειξη των ιδιοκτητών που ακόμα και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τα σημεία των συνόρων στον πόντο και φυσικά οι εκτάσεις αυτές σπάνια είναι ορθογώνιες.

Όλα αυτά βέβαια αποτελούν και τις δικαιολογίες που δέχομαι απο τους συνεργάτες μου μηχανικούς για τη "μέθοδο" που χρησιμοποιούν για τη σύνταξη αυτών των τοπογραφικών.

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολυ για τις διευκρινήσεις σας να με κατατοπίσετε στη τοπογραφία, πράγμα που με βοηθά να γινω καλύτερος στην επιλογή των συνεργατών μου.

Link to comment
Share on other sites

πως μπορεί ένας γεωπόνος να επιλέγει συνεργάτη ένα μηχανικό δεν ξέρω.

είναι όσο σχετικό να επιλέγει ένας μηχανικός συνεργάτη ένα φούρναρη

 

σε τι συνεργάζεστε? εσύ του λες για λιπάσματα και αυτός για οπισθοτομίες?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συντάσσω οικονομοτεχνικές μελέτες για συμμετοχή σε προγράμματα ενισχύσεων (Αναπτυξιακός νόμος, σχέδια βελτίωσης κλπ) κυρίως σε επενδύσεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα (κτηνοτροφικές μονάδες) αλλα και το δευτερογενή (αγροτοβιομηχανία) αλλά ασχολούμαι και με τη σύνταξη περιβαλλοντικών μελετών για τα κτηνοτοφικά. Οπότε στη περίπτωση που κάποιος που θέλει να χτίσει μια μονάδα απο την αρχή και να την επιδοτηθεί μέσα απο κάποιο πρόγραμμα, η συνεργασία μου με έναν μηχανικό είναι επιβεβλημένη πόσο μάλλον ειλικρινής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχώ πάρει το Oregon 300 και προσπαθώ να εισάγω ορισμένα τριγωνομετρικά. Γνωρίζει κανείς αν μπορείς να στείλεις αρχείο .gpx με συντεταγμένες απευθείας σε ΕΓΣΑ?

 

Επειδή τις μετέτρεψα σε Γεωδαιτικές WGS84 και όταν τις προβάλω μέσα από το GPS οι συντεταγμένες έχουν από 1-5 μέτρα σφάλμα.

 

Δηλαδή ρωτάω αν γίνεται να τις εισάγεις κατευθείαν σε σύστημα ΕΓΣΑ για να μην χάνεις λόγω τις μετρατοπής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.