Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ένσημα για λοιπές εργασίες


redondo7

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.Κοίταξα πριν ποια ένσημα θεωρούνται για λοιπές εργασίες,σε εγκύκλιο του ΙΚΑ,κατασκευή τζακιού,ικρίωμα για καμινάδα,τζάκι με καπνοδόχο,αυτά δεν τα έχω στο σπίτι,δεν τα έκανα ποτέ,γιατί με χρέωσαν ένσημα για λοιπές εργασίες;

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η άδεια προέβλεπε κάτι που δεν το κάνατε ??? π.χ. διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ???

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε από το ΙΚΑ αυτοψία, αλλά θα πρότεινα να το εξετάσει πρώτα έμπειρος μηχανικός σε ιδιωτικά έργα, ώστε να γνωρίζει τα σχετικά με το ΙΚΑ.

Εννοείται ότι κατά την αυτοψία αν βρεθούν εργασίες επιπλέον της άδειας, τότε θα χρεωθείτε με τα επιπλέον ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν μείνει ένσημα για δάπεδα,βαψίματα και λοιπές εργασίες.Είχαν να περάσουν για έλεγχο,δέκα χρόνια και δύο μήνες,γνωρίζει κάποιος αν ισχύει η δεκαετής παραγραφή ενσήμων λόγω παρέλευσης δεκαετίας χωρίς έλεγχο;

Δεν με πήραν ακόμα τηλέφωνο ούτε άφησαν σημείωμα όπως έκαναν παλιά,δεν ξέρω αν επιμείνουν ότι δεκαετία κλείνει με την λήξη της χρονιάς.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν κάνουν αυτοψίες πλέον. Για να κλείσει ο φάκελος θα πρέπει να έχει περάσει 10ετία από την τελευταία ΑΠΔ. Για πιο σίγουρα, κάνε μια "διακριτική" ερώτηση στο τοπικό ΙΚΑ.

Κι επίσης, επειδή ο τρόπος υπολογισμού των ημερομισθίων είναι αυθαίρετος, είναι αμφισβητήσιμος και μαχητός. Υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει ιδιοκτήτη, ο οποίος "κόλλησε" λιγότερα ένσημα.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.τον Απρίλιο του 2009 πέρασα από το τμήμα ενσήμων,έπειτα από έγγραφη ειδοποίηση,και τον Ιούνιο του 2019,πήγε υπάλληλος του τμήματος ενσήμων και έβγαλε φωτογραφίες το σπίτι,και ρωτούσε τους γείτονες,αν είναι βαμμένο εσωτερικά,ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου,και αναμένω να μου τηλεφωνήσουν.Δεν είμαι υποχρεωμένος να περάσω,γιατί δεν έλαβα έγγραφη ειδοποίηση.Αν δεν με καλέσουν,μπορώ να ζητήσω άμεσα την έκδοση μη οφειλής ή θα πρέπει να περιμένω να κλείσει η χρονιά,δηλαδή 31/12/2019,για να παρέλθει οριστικά η δεκαετία;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.