Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκκαθάριση εισφορών 2018: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2018 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών.

Τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με εμπρόθεσμη ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης την 30.8.2019.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α.

EFKA_2019_EK.jpg

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

@ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ, από 1/9/2019 έως 31/1/2020.
Το "από" προκύπτει από την απόφαση του ΕΦΚΑ ΔΙΕΙΣΦΜΜ/648/827169/5-7-2019 όπου αναφέρει:
"[...]
Για την άσκηση του δικαιώματος επιλογής, παρέχεται δυνατότητα υποβολής αίτησης-δήλωσης συμψηφισμού έως 30.08.2019, στον Ιστότοπο του ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες --Υποχρεώσεις Κοινωνικής Ασφάλισης --Εκκαθάριση έτους 2018).
Μετά την πάροδο της πιο πάνω προθεσμίας και εφόσον δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση, το ποσό θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων που έχουν δηλώσει αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ).
[...]"

@terry, το παραπάνω "Μετά την πάροδο ..... (ΙΒΑΝ)", θεωρώ ότι απαντά στο ερώτημά σου για τα 520€ της πιστωτικής εκκαθάρισής σου.

Το "έως" προκύπτει από την απόφαση του ΕΦΚΑ ΔΙΕΙΣΦΜΜ/648/827169/5-7-2019 όπου αναφέρει:
"[...]
Σύμφωνα με την οδηγία της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης ΥΠΕΚΑΑ (σχετ.3), σε περίπτωση που από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών προκύψει ότι ο ασφαλισμένος έχει καταβάλει επιπλέον ποσό (πιστωτικό υπόλοιπο), αυτό επιστρέφεται αυτόματα με πίστωση του Τραπεζικού Λογαριασμού, μέχρι την 31.1 του επόμενου έτους.
[...]"

Ενημερωτικά το παραπάνω σχετ.3 (Δ.15/Δ/οικ.9290/183/2018), είναι αρκετά σημαντικό διότι αναφέρει μεταξύ άλλων και το παρακάτω υπογραμμισμένο:
"[...]
Σε περίπτωση που από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών προκύψει ότι ο ασφαλισμένος έχει καταβάλει επιπλέον ποσό (πιστωτικό υπόλοιπο), αυτό επιστρέφεται αυτόματα, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο ασφαλισμένος, μέχρι την 31/1 του επόμενου έτους (ημερομηνία λήξης καταβολής των μηνιαίων δόσεων οφειλής σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου), ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει οφειλή του ασφαλισμένου για οποιαδήποτε αιτία προς τον ΕΦΚΑ ή το ΚΕΑΟ ή τους λοιπούς φορείς για τους οποίους συνεισπράττει ο ΕΦΚΑ ασφαλιστικές εισφορές (ΕΤΕΑΕΠ, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) ή ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών.
[...]"

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Έχω ρωτήσει σχετικά με τον συμψηφισμό που γράφεις, και εδώ κάτω-κάτω, αλλά το μόνο που πήρα ήταν το φλιτζάνι με τα δύο χερούλια με το θανατόχρωμο backround, .... 

κανείς δεν είχε υποβάλλει πέρσι αίτημα συμψηφισμού (?!), να μας πει μετά από πόσο χρονικό διάστημα γίνεται, δηλαδή σε ποιο ειδοποιητήριο μετά το αίτημά του εμφανίσθηκε ως πιστωτικό ?

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Βρε @georgegaleos απάντησαν δύο συνάδελφοι! Ο ένας τον 8ο και ο άλλος 31.12.2018 αν θυμάμαι καλά! Γράφω στο πόδι, αλλιώς θα έκανα και τις δύο παραθέσεις! 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Directionless said:

Βρε @georgegaleos απάντησαν δύο συνάδελφοι! Ο ένας τον 8ο και ο άλλος 31.12.2018 αν θυμάμαι καλά! Γράφω στο πόδι, αλλιώς θα έκανα και τις δύο παραθέσεις! 

Σχώρα με δεν το είδα !!!!  Θα το επιβεβαιώσω ...αλλά νομίζω ήταν για επιστροφή και όχι για συμψηφισμό που ρώτησα ... όπως και να 'χει ευχαριστώ.

EDIT: Επιστροφές αφορούσαν οι απαντήσεις των συναδέλφων (από τον @voxson εδώ και από τον @Alex259 εδώ)

@terry, ευχαριστώ, αλλά δεν βλέπω το φλιτζάνι να σου το δώσω.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.