Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκκαθάριση εισφορών 2018: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Δεν θα έπρεπε να έχουν εκκαθαριστεί και οι εισφορές προς ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρικό και εφάπαξ) ? Εμένα στο αντίστοιχο site δεν έχει εκκαθάριση με νέα ημερομηνία.

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάτε με την ιδιότητα που έχετε στο προφίλ σας, δηλ. ως ιδιώτης ?

Το νήμα αρχικά να πω ότι αφορά σε εκκαθάριση εισφορών ΕΦΚΑ, οπότε δείτε την σχετική απάντηση εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Μου βγάζει ένα μικρό ποσό προς συμψηφισμό. Δεν ξέρει κανείς όμως να μου απαντήσει εάν επιλέξω συμψηφισμό, εάν  θα γίνει συμψηφισμός με οφειλή αναδρομικών από ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι τι λέει η σχετική απόφαση και όχι τι μπορεί ή τι γίνεται στην πράξη.

Οπότε σύμφωνα με την με Αριθμ. Δ.15/Δ΄/12061/293/2018 "Καθορισμός διαδικασίας συμψηφισμού και επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης", αναφορικά στο θέμα αυτό και για τον ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ (εφόσον υποβληθεί το σχετικό αίτημα) αναφέρει:
"[...]
Άρθρο 1
1. Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές στον ΕΦΚΑ συμψηφίζονται με τις πάσης φύσεως καθυστερούμενες οφειλές, ρυθμισμένες ή μη, των δικαιούχων προς τον ΕΦΚΑ και τους τρίτους φορείς, για τους οποίους ο ΕΦΚΑ συνεισπράττει εισφορές.
[...]"

και αναφορικά στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (εφόσον δεν υποβληθεί το αίτημα για συμψηφισμό), υπάρχει η απόφαση με Αριθμ. πρωτ.: Δ.15/Δ/οικ. 9290/183/2018 "Διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που ασκούν μη μισθωτή δραστηριότητα", όπου αναφέρει:
"[...]
Β. Πιστωτικό Υπόλοιπο
Σε περίπτωση που από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών προκύψει ότι ο ασφαλισμένος έχει καταβάλει επιπλέον ποσό (πιστωτικό υπόλοιπο), αυτό επιστρέφεται αυτόματα, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο ασφαλισμένος, μέχρι την 31/1 του επόμενου έτους (ημερομηνία λήξης καταβολής των μηνιαίων δόσεων οφειλής σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου), ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει οφειλή του ασφαλισμένου για οποιαδήποτε αιτία προς τον ΕΦΚΑ ή το ΚΕΑΟ ή τους λοιπούς φορείς για τους οποίους συνεισπράττει ο ΕΦΚΑ ασφαλιστικές εισφορές (ΕΤΕΑΕΠ, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) ή ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών.
[...]"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν κάποιος με πιστωτικό υπόλοιπο λάβει πόσο επιστροφής μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ας κάνει τον κόπο να το αναφέρει εδώ. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Και κάτι ευχάριστο, από σχετική ανακοίνωση στην σελίδα του ΕΦΚΑ, για όσους είχαν ζητήσει επιστροφή του πιστωτικού που προέκυψε από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, οι επιστροφές στους λογαριασμούς ΙΒΑΝ θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.