Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Eρώτημα για σενάζ σε τοιχοποιοία


Μαρία

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Σε νέα οικοδομή έχει γίνει το εξής λάθος. Μία από τις πόρτες, η οποία είναι συρόμενη χωνευτή σε τοίχο, έχει χαμηλότερο ύψος από ότι οι υπόλοιπες. Θέλω να μειώσω κατά  4 ή 5 εκατοστά περίπου το ύψος της κόβοντας το σενάζ και στο άνοιγμα αλλά και ανάμεσα στους τοίχους. Το σενάζ είναι πάχους τουλάχιστον 5 εκατοστών περίπου.  Πώς προτείνετε ότι μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας.

πορτα-σεναζ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να δοθεί απάντηση εξ αποστάσεως, και μάλιστα με ελλειπή στοιχεία. Θα πρέπει να το εξετάσει κάποιος συνάδελφος επί τόπου.

Link to comment
Share on other sites

παροτι αδυνατω να κατανοησω τους λογους που επιθυμεις το να μειωσεις το υψος μιας πορτας που ηδη ειναι πιο χαμηλη απο τις αλλες.

Ουτε κατανοω δια πιο σεναζ λες, στο μεσο του τοιχου?

Το πρεκι της πορτας?

Διαπιστωνω οτι κατι δεν λες σωστα.

Σεναζ 5 ποντοι, ειναι πολυ λιγο.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι χαμηλή η πόρτα και θέλεις να μειώσεις το ύψος της; Μήπως εννοείς να το αυξήσεις κόβοντας το πρέκι; 

Δε φωνάζεις ένα μηχανικό να δει αν γίνεται;

Εγώ προσωπικά, αν και δεν έχω ειδικές γνώσεις, δε θα φώναζα καν μηχανικό. Απλά δε θα πείραζα τίποτα, και θα άφηνα την πόρτα ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

αν υπαρχει παχος πρεκιου (σεναζ) πο υ το αποκλειω, τοσο ωστε να μπορει να μειωθει 4 - 5 ποντους, θα μπορουσε να γινει με αδιαταρακτη. Στοιχιζει, βρωμιζει. Λιγα συνεργεια το κανουν.

Μεσα στο κενο, υποθετω, οτι "θες να φας 5 ποντους το σεναζ (πρεκι) να βαλεις πιο μεγαλη πορτα. Μεσα θα πρεπει να καθαιρεθει η τοιχοποιια και αν βεβαια φτασεις αυτο το σημειο φτιαχνεις νεο οτι παχος θες με συμβουλη Μηχανικου προτεινω και τις απαιτουμενες αντοχες, αν δεν ειναι σεναζ να τρεχει σε ολο το μηκος της τοιχοποιιας πιθανος και στον διπλανο τοιχο

Να προσθεσω ακομα οτι, θα μπορουσες να βαλεις ενα αλλο τυπο πορτας, να φτιαξεις το υψος στο πλατος της πορτας, αν αυτο θες να κανεις, καταργεις την συρομενη, εφοσον βεβαια η διαμορφωση του χωρου και του κινητου εξοπλισμου οπως προκειται να γινει το επομενο διαστημα και λιγο αργοτερα το επιτρεπει. Θα μπορουσες πια να καταργησεις τον ενα τοιχο απο την διπλη τοιχοποιια που μεσα της συρεται η πορτα, εντελως κερδιζοντας χωρο σε ενα δωματιο ή μερικος φτιαχνοντας μια βιβλιοθηκη, ενα ραφι, κατι.

υγ: να προσθεσω λιγους τυπους πορτων. Η κλασσικη ανοιγομενη (εναλακτικα), δυφυλλη τυπου μπαρ που να ανοιγει και προς τις 2 πλευρες και αλλες.

Edited by Arche
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτά που καποιες φορές εμφανίζεται κάποιος κάνει κάποια ερώτηση και όταν πάρει την απάντηση του φεύγει σαν τον κλέφτη έχουν αρχίσει να με εκνευρίζουν.

 

 

 

 

Off τοπικ.

Αν σe εκνευρίζει κάποιο θέμα μπορείς να επιλέγεις την μη απάντηση.

Παρακαλώ να μη επαναληφθούν ανούσιες απαντήσεις.

Didonis

Edited by Didonis
  • Thanks 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.